zaterdag 31 december 2011

De Beste Wensen voor 2012 betekent: ...

dat ik je een stralend jaar, met wolken maar vooral ook veel zonneschijn toewens! / Happy New Year, with lots of sun and (some) nice clouds!

Met veel (veel) meer prachtige NATUUR! / And lots (more) of beautiful nature!
Ooievaars vlak voor vertrek vanuit Polen naar het Zuiden / Starks in Poland, just before their departure to the South
Een Visarend in volle vlucht boven een Pools Meer / An Eagle above a Polish lake
Grutto's in het door het nihilistische 'asfalt-kabinet flutte-1' bedreigde Polderlandschap in de buurt van Delft / Godwits near Delft
Our governament and it's highest priority

En een gezonde dosis Historische-Pracht en Cultuur! / And a healthy dose of Historical Beauty and Culture!

Vlak bij het Geografische Middelpunt van Europa (Vilnius) ligt het prachtige kasteel van Trakai in een meer / Near Vilnius, the geographical middle of Europe, there is the beautiful Tralai Fortress in a lake
Een middeleeuws spectakel in een Ambruzzisch Bergplaatsje / A medieval event at the Ambruzzo, Italy
Dutch political satire


En ook: Veel en groots Basketball! / And also: lots of great basketball!
De Litouwse speelsteden van Eurobasket 2011 waren al weken van te voren 'basketball-gekleurd' / The Lituanian cities where Eurobasket 2011 was played, were styled 'basketball', weeks prior to
Maar ook: een Europa dat eindelijk ECHT 1 EUROPA wordt/wil worden! / But also: a Europe that truly wants to be unified!
Een boom van Europese Steden in Kaunas, Litouwen / Kaunas; A tree of European Cities

En ook: Voor een goed 2012 lijkt het mij trouwens onontbeerlijk dat de genocidale regering die wij in Nederland anno-nu hebben snel verdwijnt...dus: Flutte? Weg! Verhagen? Weg! Wilders? Weg! Een verhaal als dit laat zich het beste vertellen in cartoons. Dus daarom volgen er hier een paar...
/ Dutch political satire

Dus voor Wilders: a.u.b. verdwijnen naar waar je vandaan komt (Dutch political satire):
Daarmee voorkomen wij:
Want Wilders inspireert niet alleen Anders Breivik, maar ook politieke opportunisten zonder verstand zoals Cameron...


Ook partijen als CDA en PvdA zouden Wilders graag (moeten) zien gaan...
Voor een nieuw Europa, een nieuw Nederland en een betere/gezondere Wereld, hebben we namelijk politici nodig die praten en verbinden, en geen tuigdorpen vol PVV'ers die alleen via de media schreeuwen en beledigen, en weglopen zodra er iets besproken wordt dat ze niet aanstaat... / We need better poltiticians!
Dutch political satire
Dutch political satire


Verhagen? Deze Christelijk (!?) Democratische (laat me niet lachen) A-nti-Democraat moet ook zo snel mogelijk weg!
Dutch political satire

Tenslotte zal, denk ik, ook de Majesteit een punthoofd krijgen van 'de club flutte', en ze liever (snel) zien gaan dan komen...
Dutch political satire

Voor nog meer Politieke Cartoons (de beste van 2011): http://www.nrcnext.nl/blog/2011/01/11/hier-zit-de-beste-politieke-cartoon-bij/

'Als ik jong was' - column Economie van Ewald Engelen in de Groene Amsterdammer

Drie jaar na de crisis houden overheden banken nog altijd de hand boven het hoofd en mogen belastingbetalers de portemonnee trekken om bankiers uit hun zelfgecreëerde crisis te redden.

Gratis geld van de Europese Centrale Bank, garanties dat Griekse afwaarderingen eenmalig zijn en banken iedere eurocent die ze in perifere obligaties steken terugkrijgen en hoge bonussen ondanks gebleken incompetentie, dat alles suggereert dat de greep van banken op staten alleen maar groter is geworden. Drie jaar na de crisis snappen politici nog altijd niet dat banken het probleem zijn, niet de oplossing. En dat respect voor de quasi-ambtelijke bestuurders van deze nutsbedrijven en hun gammele expertise misplaatst is.
Na vier uitputtende eurotoppen is een oplossing voor de eurocrisis verder weg dan ooit, wat Rutte en de zijnen ook mogen beweren. Plechtige beloftes werden keer op keer gebroken en hoge verwachtingen keer op keer teleurgesteld, daarmee het eigen politieke onvermogen alleen maar onbarmhartiger etalerend. December 2011 is de vraag of de euro het redt nog net zo actueel als januari 2011.
2011 was het jaar waarin Europa zijn morele superioriteit achteloos te grabbel gooide, daarmee zichzelf verlagend tot een buitenlandse politiek die macht meet in termen van tanks, vliegtuigen en poen. En waarin het te allen tijde aan het kortste eind trekt: defensiebestedingen zijn in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog altijd meer een contractuele verplichting dan een bron van nationale trots geweest. Tenenkrommend was het tafereel van 26 oktober toen Sarkozy in Cannes gastheer was van de G20 maar in plaats van te gloriëren voor de internationale bühne een wanhopige Griekse president moest kalmeren. Amerikanen, Chinezen en Arabieren stonden erbij en dachten er het hunne van. Toen even later de directeur van het Europese reddingsfonds met de pet in de hand langs de regeringscentra van de opkomende economieën moest om te bedelen voor donaties was de vernedering compleet.
2011 was ook het jaar waarin duidelijk werd dat Europa geen zier geeft om democratie en rechtsstaat. Zonder gêne werden in Griekenland en Italië gekozen volksvertegenwoordigers vervangen door technocraten met certificaten van een discipline die door de crisis pijnlijk als puur obscurantisme is ontmaskerd. Ik heb het uiteraard over de economische wetenschap. Schokkend was met name de zelfgenoegzame wijze waarop Rutte en de zijnen deze technocratische coup als een bewijs van eigen doortastendheid op hun conto probeerden te schrijven. Alsof VVD niet staat voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. En alsof Italië en Griekenland net zo tot het barbaarse Verweggistan behoorden als het Chili van Pinochet of het Argentinië van Peron.
En alsof dat nog niet genoeg was, is het Verdrag van Brussel van 8/9 december met opzet zo opgesteld dat de verregaande overdracht van budgetrechten van staat naar Unie die het beoogt niet voorgelegd hoeft te worden aan de eigen kiezers. Het grootste spektakelstuk van het parlementaire jaar - van Miljoenennota, Prinsjesdag en koffertje tot Algemene Beschouwingen - is met een pennenstreek gedegradeerd tot symbolisch ritueel. Pas nadat ongekozen Brusselse technocraten al dan niet hun goedkeuring hebben gegeven, mogen de eigen representanten hun oordeel vellen. Me dunkt dat hier democratische grondrechten in het geding zijn. Niet volgens de Unie. Verkiezingen of referendum? Niet nodig. En dat door dezelfde Unie die tot vervelens toe het vingertje heft als Arabische of Aziatische regeringsleiders het met democratie, mensenrechten en rechtsstaat niet zo nauw nemen.
2011 is ook het jaar waarin pijnlijk zichtbaar werd wat de effecten van de collectieve bezuinigingsgekte zijn, die sinds 2010 over de Europese leiders vaardig is geworden. Vanaf september is de Nederlandse economie met de rest van Europa krakend tot stilstand gekomen. En als het aan onze politici ligt, gaat 2012 ons meer van hetzelfde brengen: krimp, dalende huizenprijzen, stijgende werkloosheid, duurdere overheidsdiensten, hogere belastingen en premies, en meer sociale spanningen tussen stad en land, hoog- en laagopgeleid, zwart en wit, jong en oud, man en vrouw.
2011 ten slotte is ook het jaar geweest waarin de sociaal-liberale droom van een globaliserings-, vergrijzings- en migratiebestendige, postindustriële verzorgingsstaat definitief in duigen lijkt te zijn gevallen. Bij monde van Cohen heeft de PvdA voor de antimeritocratische koers van de oud-linkse SP gekozen en zich bekend tot een conservatieve agenda die de partij alleen maar verder zal schaden. Waarom voor de replica gekozen als je ook het origineel kunt hebben? De kans op een sociaal-liberale coalitie van GroenLinks, D66 en PvdA is daarmee jammerlijk verkeken.
Als ik jong was, zou ik vertrekken.

Bjork, IJsland, Muziek - 'Mutual Core', Tectonic Plates


Door/langs de kloof (op IJsland) in deze clip, heb ik dagenlang gelopen op een hike vanuit het binnenland, over de gletsjers, naar de kust; prachtig en indrukwekkend!

In deze clip zien we hoe de natuur dit soort elementen creëert, en Bjork verbindt er ook gelijk de ultieme boodschap aan: de aarde is our 'Mutual Core'...

vrijdag 30 december 2011

LeBron dunkt maar....

Alhoewel de refs niet zien dat de score had moeten tellen, wordt dat later gecorrigeerd.
Maar deze winnende score van Wade had dus niet mogen tellen, terwijl dat wel gebeurt...

dinsdag 27 december 2011

zaterdag 24 december 2011

Kempi zingt Corry Konings (Ali B. op Volle Toeren)

sitestat

En de langste neus gaat naar...(DePers-Pinokkio)

Door: Marcia Nieuwenhuis | Peter Wierenga
Mamma mia wat had ons houten Italiaanse vriendje het druk dit jaar! Van ritueel slachten tot de eeuwige discussie over immigratie, Den Haag loog wat af. Pinokkio blikt terug en presenteert de meest schaamteloze leugenaars van 2011.
10 Partij voor de Dieren-leider Marianne Thieme

10 Wetenschap óók positief over onverdoofde slacht

In haar strijd om dieren te redden van de onverdoofde en rituele slacht, ging Partij voor de Dieren-aanvoeder Marianne Thieme een stap te ver. Er zou ‘geen wetenschapper’ zijn die zegt dat onverdoofd slachten beter is voor dieren. Maar of je het nu met de wetenschappers eens bent of niet, ze zijn er wel.

Professor Joe Regenstein – die volgens Thieme belangen heeft in de promotie van halal en kosjer vlees – beweert het tegendeel. En bijvoorbeeld ook doctor Stuart Rosen stelt dat shechita (kosjer) ‘een pijnloze en effectieve manier is om een dier te verdoven en om te brengen in één snelle handeling’. Het wetsvoorstel waar Nederland internationaal de headlines mee haalde, strandde onlangs in de Eerste Kamer.

9 Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD)

Hoho, vrouwen werken juist minder uren

Toename of afname, het blijken lastige concepten voor de VVD. Minister Schippers verkondigde op 6 juni in het Libelle Nieuwscafé: ‘Eerst werkten vrouwen twee dagen, toen drie, je ziet dat dat enorm oploopt.’ Maar daarmee nam zij een loopje met de werkelijkheid, blijkt uit CBS-cijfers.

Het aantal werkende vrouwen steeg in vijftien jaar weliswaar van 2,3 miljoen naar bijna 3,3 miljoen. Maar het aantal dagen dat vrouwen de kost verdienen, neemt juist af. In 1996 telde Nederland nog 974.000 fulltime werkende vrouwen, anno 2011 blijft die teller steken op 953.000: een daling van 21.000. Waar in 1996 nog 42 procent van de werkzame vrouwen voltijd aan de bak ging, is dit in 2011 gedaald tot 29 procent. De gemiddelde arbeidsduur kwam neer op 30,3 uur in 1996 en is met twee uur gedaald naar 28,3 uur per week.

8 Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA)

Nee hoor, rol ouders is allerminst ‘vergeten’

Bol stonden media in 2011 na het belerende vingertje van CDA-bewindsvrouw Marja van Bijsterveldt die vindt dat ouders meer tijd vrij moeten maken voor hun kroost. Maar de bewering: ‘De rol van de ouder is te zeer een vergeten rol; veel ouders zijn in een consumentenrol terechtgekomen’, bleek niet te staven.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau concludeert in het Gezinsrapport 2011 dat ouders nu meer tijd aan hun kinderen besteden dan vroeger.

De tijd die werkende vaders en moeders aan hun koters besteden is zelfs bijna verdubbeld ten opzichte van 1980. Moeders besteden nu veertien uur per week aan de zorg voor hun kinderen, vaders ruim zes uur per week. Voorlezen, binnen spelen en wandelen met de kinderen scoren hoog.


7 D66-leider Alexander Pechtold

Zo erg is het nu ook weer niet met ons onderwijs

In verkiezingstijd gaan politici nog eerder met de werkelijkheid aan de haal. ‘Eén Amerikaanse universiteit stopt al veel meer geld in onderzoek dan wij met alle universiteiten samen’, bleek lariekoek van D66-voorman Pechtold in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.

De universiteit die het meest uittrekt voor onderzoek – nee niet MIT of Harvard, maar de Johns Hopkins Universiteit – stak daar in 2009 1,54 miljard euro in. Nog niet de helft van wat Nederlandse universiteiten in 2008 of 2009 uitgaven aan onderzoek, blijkt uit gegevens van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Volgens die cijfers gaven Nederlandse universiteiten in 2009 in totaal 4,169 miljard euro uit aan onderzoek. In 2008 liep de teller op tot 3,98 miljard.

6 PVV-lijsttrekker in Eerste Kamer Machiel de Graaf

Véél minder Marokkanen en Turken naar Nederland

Bij gegevens over immigratie gaat het bovengemiddeld vaak mis, zo weet Pinokkio. Maar tijdens het tv-debat voor de lijsttrekkers van de Eerste Kamer maakt PVV-aanvoerder Machiel de Graaf het wel heel erg bont. Volgens hem kwamen vorig jaar ‘rond de 20 à 23.000 Turken en Marokkanen Nederland binnen.’

Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dat een grove overschatting is. Van het totaal aantal immigranten in 2010: 149.762, merkt het CBS 51.632 immigranten aan als niet-westers. Maar een heel klein deel is afkomstig uit de door De Graaf genoemde landen. Uit Turkije kwamen 4.376 immigranten, uit Marokko 2.155. Samen is dat 6.531. De antiimmigratiepartij zat er dus ruim een factor drie naast.

5 PvdA-leider Job Cohen

Kabinet schrapt die villabelasting echt niet

Job Cohen was begin maart heel stellig in het verkiezingsdebat op NOS Radio 1: ‘Dit kabinet heeft dus net besloten om voor hele dure huizen de villabelasting in te trekken.’ Maar je hoorde zijn neus groeien. Want het kabinet trok de villabelasting – het extra hoge toptarief voor huizen die meer dan 1 miljoen euro waard zijn – helemaal niet in.

Wat het kabinet wel besloot, is om die grens van 1 miljoen te laten meestijgen met de inflatie. Er lag een wetsvoorstel om dat juist niet te doen, maar dan zouden, betoogden Rutte c.s., steeds meer huizen onder dat toptarief vallen en dat was ook weer niet de bedoeling.



4 CDA-Kamerlid Margreeth Smilde

CDA noemde Donner zelfs expliciet, op de radio

Dat Piet Hein Donner de toekomstige onderkoning van Nederland was, wist iedereen al voor de zomer. Hij mocht zelf dan wel gestoord worden van al dat geklets uit journalistennekharen, nota bene zijn eigen partijvoorzitter Ruth Peetoom zei op de radio dat hij een prima kandidaat is.

Oeps, dat was ook weer niet de bedoeling. Dus loog Tweede Kamerlid Margreeth Smilde (CDA) in het debat glashard: ‘De naam van Donner is zeker niet door het CDA op straat gegooid.’ Terwijl Peetoom op de vraag van presentator Max van Weezel volmondig antwoordde: ‘Ja, hij is gewoon een hele goeie kandidaat.’

3 PvdA-leider in Eerste Kamer Marleen Barth


Nederland zeker niet het allerveiligst

Allemaal onderbuikgevoelens, dat gezeur over onveiligheid. ‘Nederland is het allerveiligste land ter wereld!’, stelde PvdA-senator Marleen Barth voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Maar volgens internationaal vergelijkend onderzoek staat Nederland op de 27e plaats van veilige landen, ver achter nummer één: Nieuw-Zeeland.

En volgens Eurostat behoren we wat aantal gewelddadige misdaden (moorden, overvallen en verkrachtingen) per inwoner betreft juist tot de zes onveiligste landen van Europa.

Later dit jaar ging ze de mist in met de bonussen van bankiers: die zouden in de VS dit jaar 90 miljard dollar bedragen. Het juiste getal: 20,8 miljard. Ruim vier keer minder.

2 VVD-fractieleider Stef Blok

Tegenbegrotingen in het rood? Onzin

De VVD-fractievoorzitter ziet spoken. Letterlijk. ‘Je ziet de boerka oprukken’, zei hij in het programma Eva Jinek op Zondag. Maar daar zijn helemaal geen cijfers over. Zijn verweer dat ze er tien jaar geleden niet waren, klopt zeker niet, zo blijkt uit rechtspraak.

Maar Blok maakte het diezelfde week bont bij de Algemene Beschouwingen. Volgens de liberaal lieten de tegenbegrotingen van GroenLinks en PvdA een groot tekort zien. Maar die gingen uit van dezelfde 18 miljard die het kabinet bezuinigt, om binnen dat bedrag andere keuzes te maken.

Tot slot had Stef Blok – door Pinokkio twee keer met ‘Stef Bos’ (de zanger) aangesproken, waarvoor excuses! – mazzel dat een ander medium zijn leugens in Buitenhof van zondag al doorprikte, anders kwam hij nog een keer langs. Want nee, de Grieken gaan niet vroeger met pensioen en nee, de Grieken hebben géén grotere overheid.

1 VVD-Kamerlid Charlie Aptroot

Niet minder, maar juist méér doden

En de Pinokkio van het Jaar gaat naar... VVD-Kamerlid Charlie Aptroot! Zelfs over leven en dood neemt hij een loopje met de werkelijkheid. Om 130 te rijden, maalt hij niet om een leugentje meer of minder. De grofste leugen van zijn hand: ‘In Denemarken ging in 2004 de maximumsnelheid van 110 omhoog naar 130 kilometer per uur. Het aantal verkeersslachtoffers daalde spectaculair met 25 procent!’ Zo klonk zijn mantra in debat en op charlieaptroot. vvd.nl. Niets is minder waar. Op Deense wegen waar je 130 mag, vielen voor de invoering 13 doden, daarna 18, een stijging van 38 procent, aldus de Deense Rijkswaterstaat.

De lange neuzen waren opgeraakt als Pinokkio alle uitspraken van de VVD’er langs de meetlat had gelegd. Zo zei hij op 1 december in Pauw & Witteman dat invoering van de maximumsnelheid ‘probleemloos’ gaat. Maar verkeersminister Schultz van Haegen erkent dat er ‘een beperkt negatief effect voor de verkeersveiligheid is waargenomen’. In een Kamerdebat was het deze week weer raak.

Volgens Aptroot zijn er slechts ‘een paar lastige knooppuntjes’. De minister sprak van ‘kritische wegvakken’ op de: A1, A2, A4, A5, A7, A12, A13, A16, A17, A20, A27, A32, A58 en A73. Honderden kilometers weg.

Met cijfers neemt de liberaal het niet zo nauw. Negen van de tien keer stemt D66 voor (linkse) plannen, betoogde hij deze zomer. Tussen het aantreden van het kabinet en de uitspraak steunde D66 welgeteld 649 van de 986 moties van SP, PvdA en GroenLinks. Gemiddeld kunnen ‘linkse plannen’ dus bij 6,6 van de tien plannen rekenen op steun.

NBA start weer met Finals-Reprise!



Gaat Dirk 'Repeaten'?

Zijn 5 beste plays op Eurobasket

Er wordt een basketball-hal geopend in...Ulm!



Ooit speelde Raymond Bottse de rol van breekijzer, nog voor de voetballer Bosman, in het openbreken van de arbeidsmarkt voor Europese Spelers. Hij speelde toen even in België, maar ook (als 'reliever') een tijdje in Ulm. Het was de tijd dat het Nederlandse Basketball beter was dan dat van België en, het waren de woorden van een Duitse Bondscoach, ook dan Duitsland...

Na enkele maanden was Raymond er weer weg omdat de Amerikaan die hij verving weer hersteld was van zijn blessure. Niet veel later was er het (ik dacht tweede) EK in Duitsland, en Duitsland werd Europees Kampioen. Het basketball begon er te 'boomen'. Ik hoorde dat er duizenden toeschouwers waren geweest bij een bepaalde wedstrijd in Ulm, er vertelde dat aan Raymond. Hij kon het haast niet geloven...

En kijk eens nu..!

Ricky Rubio has the 'IT-Factor'...

maandag 19 december 2011

10 Paris B'ball stories

by Wu Yue plus

Hieronder een 25 min durende film over (straat-)basketball in Parijs. Het Nike-stempel is onmiskenbaar, maar dat neemt niet weg dat het een mooie tour is langs beroemde Parijse basketball-pleintjes en andere -hotspots, en dat er een aantal mensen voorbij komen die significante rollen spelen (en speelden) in het Parijse, Franse, en (zelfs in het) Internationale- en NBA-Basketball.

Mijn vroegere vriend en scouting-collega Rob Meurs was al vele jaren kind in huis in Frankrijk, en zeker in het Noorden en in Parijs. Een, inmiddels bekend, verhaal over de tijd dat hij Nike nog adviseerde, is het verhaal hoe hij Henk Pieterse, toen nog een van onze Nationale Toppers (bij o.a. Den Bosch) maar ook toen al actief als Clinician, binnenbracht bij Nike. Nike organiseerde toen dagkampen waarbij de gang van zaken was: in de ochtend een Mass-warming-up (daarvoor was Henk ingehuurd), daarna trainingen/scrimmages, waarna er werd geselecteerd en de afvallers naar huis konden (de volgende dag nieuwe kansen), en de besten de rest van de dag doorgingen. Iedere dag opnieuw kwamen vele honderden jongelingen vroeg in de morgen hoopvol opdraven, het verhaal zegt: "tot wel 1.500 man toe!". De eerste dag kwam Henk aanrijden, en stapte uit met een voet en onderbeen in het gips; hij had een stressfractuur aan zijn scheenbeen. De Nike-mensen in paniek: "ze hadden op hem gerekend, en nu...hadden ze niemand!" Er werd verwijtend naar Rob Meurs gekeken, Rob counterde relaxed: "maak je geen zorgen; Henk kan het zo ook!" En zo ging het natuurlijk ook; gips of niet, Henk was zichzelf op dat Parijse schavot en had al die honderden aan een touwtje. Na die dagen kon hij niet meer kapot bij Nike...

In de onderstaande film ook een aantal spelers die ooit door Rob Meurs en/of mijzelf gescout werden, en er worden er nog veel meer genoemd in de interviewtjes.

A film in 10 chapters about basketball in Paris.
with Stéphane Ashpool, Olivier Barthelemy, Boris Diaw, Makan Dioumassi, George Eddy, Evan Fournier, Diana Gandéga, Steve Lobel, Jean-Louis Mendy, Hammadoune Sidibé.

10 Paris B'ball stories from Wu Yue on Vimeo.

vrijdag 16 december 2011

Flutte(-1; de hemel beware ons voor meer..!); "Benoeming Donner 'niet voorgekookt' en 'zorgvuldig' "

Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
Hahahaha, hahahaha, hahahaha,
donner 11x 'dood door schuld'; maar nooit vervolgd = nu 'Onderkoning van Nederland'

Ha, ha! (Einde feestlied..................)


't is van een niveau..!!!

woensdag 14 december 2011

What a wonderful World...maar hoe lang nog?

David Attenborough heeft natuurlijk gelijk, maar hoe lang nog, met 'the likes of' Flutte, Cameron, etc. aan de macht?

Groene Interview: Koos van Zomeren "Ik loop vaak met een gevoel van verlies rond" (over o.a. de clown 'staatssecretaris van Afbraak van Natuur en Millieu' Bleker

De bekende schrijver (o.a. over de Natuur) Koos van Zomeren neemt afscheid van zijn Natuur-column in NRC, en wordt geïnterviewd door Kees Beekmans (Groene Amsterdammer). En lezenswaardig interview, met voor mij als headline (hij zegt wat ik ook vaak zeg, maar dan beter verwoord)over Bleker: "Ik zie Bleker als een soort monster van Frankenstein, gecreëerd door programma's als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. Als ze merken dat zo'n man scoort met z'n jolige boertigheid, dan mag-ie vaker komen. Reken maar dat ze bij dat soort programma's van iedere gast per seconde bijhouden hoe snel mensen ervan wegzappen. Zo'n Bleker is op die manier een fenomeen op zichzelf geworden. Maar de Vara vraagt zich niet af wat het inhoudelijk betekent. Zonder P&W en DWDD zouden we niet met die man op het ministerie opgescheept zitten." Natuurlijk zegt hij nog veel meer dat de moeite waard is, daarom hier het hele interview:
'Ik loop vaak met een gevoel van verlies rond' Koos van Zomeren neemt afscheid van de natuur Met veel diersoorten gaat het beter dan dertig jaar geleden, toch toont Koos van Zomeren zich in zijn laatste boek weinig optimistisch over de staat van de Nederlandse natuur. Een gesprek over gefnuikte ambities en misplaatst triomfalisme van natuurbeschermers. KEES BEEKMANS MET EEN COLUMN over mestkevers nam Koos van Zomeren vorig jaar afscheid van NRC Handelsblad, de krant waarvoor hij de meeste van zijn stukken over de natuur heeft geschreven. 'Dit was de laatste aflevering van mijn laatste serie in deze krant', schreef hij aan het eind van die column, die is opgenomen in Naar de natuur, een boek van vierhonderd pagina's dat bedoeld is als een soort summing up van dertig jaar schrijven over dieren, planten, en bomen. Het betekent niet dat Van Zomeren, inmiddels 65, de natuur niet meer in trekt - al was het maar om zijn hond uit te laten. In zijn huis aan de rand van Arnhem, aan de rand van de Veluwe, zegt hij: 'Maar die hond heb ik natuurlijk omdat ik hem iedere ochtend moet uitlaten. Vanmorgen was het mistig, en ik dacht: moet ik wel naar het Deelerwoud gaan, ik moet met de auto, dat zijn dan toch weer twintig kilometers. Ik dacht: ik kan misschien beter morgen gaan. Maar dan loop je daar, dan begint de zon door te komen, en dan staan daar grote groepen edelherten midden op de hei, nog niet verstoord, om zo te zeggen nog in hun nachtstand, groepjes mannetjes, kuddes van tientallen wijfjes. Ik ben niet zo op herten maar ik zie ze natuurlijk wel. Even later zag ik een klapekster, en daarna zag ik er nog een. Dat was voor het eerst dit jaar, dat ik er twéé scoorde.' Daar maakt hij, eenmaal thuis, dan toch weer een aantekening van. 'Ik vind genieten van de natuur zonder erover te schrijven heel moeilijk. Als je langer dan dertig jaar in de natuur hebt rondgelopen om erover te schrijven... ik zou niet goed weten wat ik in de natuur moest als ik niet het idee had: hier ga ik wat mee doen, en dat is dan toch aantekeningen maken.' Over de klapekster. 'Dat zijn heel decoratieve vogels. Echte wintergasten, en dan nog dun gezaaid, in Nederland zijn er maar zo'n driehonderd. Je ziet ze vooral op heidevelden, of op zeer verruigde weilanden, maar vroeger schijnen ze ook langs de grote rivieren te hebben gezeten. Ze hebben de reputatie wrede vogels te zijn, omdat ze muizen en hagedissen aan doornen prikken. Ik vind het onzin om in dat soort termen te praten. Ze hebben geen keus want ze hebben geen echte haaksnavel, zoals roofvogels en uilen, en niet zulke klauwen, dus ze moeten wel. Maar zo'n kronkelende hagedis aan een doorn is natuurlijk geen vrolijke aanblik.' Je wilde met dit boek de balans opmaken: wat is natuur nog in dit land? 'Met veel diersoorten, zoals de das, de zeehond, de ooievaar, gaat het beter dan dertig jaar geleden. En toch loop ik vaak met een gevoel van verlies rond. Omdat je overal mensen tegenkomt, zodat je soms de indruk krijgt van een natuur die wordt platgewalst door haar eigen liefhebbers. Maar meer nog omdat... Kijk, op school leerde ik nog dat er "woeste gronden" in Nederland waren, gebieden waar we niks mee konden beginnen. Die lagen in Drenthe, de heidevelden, al was de mens daar eigenlijk al wat mee begonnen, want heide is cultuurlandschap, en het waren de komgronden langs de grote rivieren, waar zich klei had afgezet. Bijvoorbeeld bij Herwijnen, waar mijn vader vandaan komt. Die grond kon maar marginaal worden bewerkt, daar kon je misschien één keer per jaar maaien, soms werd er jongvee in gezet. Nu worden die woeste gronden, of wat ervan over is, door natuurbeschermingsorganisaties beheerd. Natuurbeheer is een menselijke activiteit geworden, we creëren nu natuur. In mijn boek schrijf ik ergens dat de natuur ooit bestond ondanks onze inspanningen om haar te onderwerpen, maar dat zij nu bestaat dankzij onze inspanningen om haar te behouden. De natuur, die een prestatie van God was, is veranderd in een prestatie van subsidie ontvangende organisaties als Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten. Maar ik geef toe dat als die prestaties van natuurbeschermingsorganisaties er niet waren, ik nog minder had om over te schrijven.' Hij denkt even na en zegt dan: 'Ik zou ingrepen in de natuur beter kunnen accepteren als het met spijt gebeurde, maar het gebeurt zo triomfantelijk allemaal. Het zijn allemaal overwinningen van de mens op de natuur. Maar wat brengen die overwinningen ons? Wat wij in plaats van de natuur creëren, is dat beter, mooier, ontroerender dan wat er al was? Ik ben niet tegen de rondwegen die om al die dorpjes in de Achterhoek worden aangelegd, maar ik zou willen dat het met spijt en schaamte gebeurde. In het triomfalisme waarmee die linten worden doorgeknipt herken ik me niet.' In de nabije toekomst lijkt het er niet beter op te worden. Natuurbeschermingsorganisaties hebben de afgelopen weken unaniem grote bezwaren geuit tegen de nieuwe natuurwet van staatssecretaris Henk Bleker. Veel dier- en plantsoorten dreigen hun beschermde status te verliezen. De Ecologische Hoofdstructuur, die voor de verbinding van veel natuurgebieden in het Groene Hart zorgt, alom als een grote verworvenheid gezien, wordt losgelaten. 'De zaak wordt gewoon weer omgedraaid', zegt Van Zomeren, 'de natuur wordt weer benaderd als een fenomeen dat onze economie bedreigt. Terwijl de laatste vijftig jaar nu juist hadden geleerd dat de natuur een fenomeen is dat bedreigd wordt door onze economie. Maar dit boek is pre-Bleker. Anders had ik me misschien afgevraagd of ik om politiek-tactische redenen niet wat voorzichtiger had moeten omgaan met de reputatie van allerlei natuurbobo's. Gelukkig maar dat ik niet in dat dilemma verzeild ben geraakt. Wat Bleker doet is natuurlijk erger dan wat daarvoor gebeurde. Dit kabinet is echt aan het stemming maken tegen de natuur. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik me niet meer verdiep in de details. Sowieso heb ik altijd een grote weerstand gehad tegen het lezen van nota's en rapporten. Ik wil gewoon niet door dat soort taal besmet worden.' Na een korte stilte zegt hij: 'Ik zie Bleker als een soort monster van Frankenstein, gecreëerd door programma's als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. Als ze merken dat zo'n man scoort met z'n jolige boertigheid, dan mag-ie vaker komen. Reken maar dat ze bij dat soort programma's van iedere gast per seconde bijhouden hoe snel mensen ervan wegzappen. Zo'n Bleker is op die manier een fenomeen op zichzelf geworden. Maar de Vara vraagt zich niet af wat het inhoudelijk betekent. Zonder P&W en DWDD zouden we niet met die man op het ministerie opgescheept zitten.' TWEE JAAR GELEDEN publiceerde Koos van Zomeren de roman Die stad, dat jaar, waarin hij een beeld schetst van de maoïstische SP in Nijmegen begin jaren zeventig, waar hij toen nog deel van uitmaakte. Aan het eind van dat decennium brak hij met de SP en begon hij voor Nieuwe Revu over de natuur te schrijven. In Naar de natuur noteert hij dat hij indertijd 'de natuur inging om ideologie en retoriek letterlijk uit te zweten'. 'Ik wilde ontkomen aan het dictum van de vooruitgang, goed en kwaad in maatschappelijke zin', vertelt Van Zomeren. 'Voor mij was natuur een terrein waar ik buiten de sfeer van de ethiek was, even met vakantie. Je kon je geweten thuis laten. Op het moment dat een sperwer een spreeuw slaat, is er geen goed en kwaad, er is alleen maar een spreeuw die in nood zit en waarmee je kunt sympathiseren, of een sperwer die eten nodig heeft en waarmee je ook kunt sympathiseren. Er is niks anders. De vraag of je het ermee eens bent met wat daar gebeurt, die mij enorm was gaan benauwen binnen de SP, is niet aan de orde. De natuur als ontsnappingsveld, van een moreel naar een amoreel universum. Waarmee ik niet wil zeggen dat mensen daar een voorbeeld aan moeten nemen. Het is typisch voor ons dat we in morele termen denken. Maar wat mij het meest interesseert is tijdloze, mooie, ontroerende, grappige dingen schrijven, bijna buiten de maatschappelijke context waarin ze zich voltrekken. Maar uiteindelijk stuit je ook in de natuur, althans in Nederland, overal op die context.' Erg vrolijk lijk je daar niet van te worden, misschien ook omdat je toch weer in het universum van 'goed en kwaad' terecht bent gekomen? De Oostvaardersplassen bijvoorbeeld, je noemt dat gebied in je boek 'een façade voor een stalinistische natuuropvatting'. 'Gebieden als de Oostvaardersplassen, ontworpen natuur, zijn een aantasting van mijn natuurbegrip. Natuur is nu net waarover wij géén macht hebben, iets wat groter is dan wijzelf. Op zich ben ik niet tegen natuurbescherming, maar wel tegen de pretenties die ervan uitgaan. Tegen Cees Veerman, oud-minister van Landbouw, en oud-voorzitter van Natuurmonumenten, heb ik een keer gezegd: "Ik heb liever dat de natuur als een prestatie van God dan als een prestatie van de mens wordt beschouwd." Hij, als christen-democraat, zei toen, en dat is toch wel wrang: "Ja, meneer Van Zomeren, maar wij willen toch graag die borden erbij, dan kunnen de mensen zien waar hun belastinggeld heengaat." Dat is van een zo andere orde... maar ik snap het natuurlijk wel. Het is een soort noodlot dat je met je meedraagt. Doordat je verstand krijgt van dingen kom je vanzelf in een fuik terecht. Je gaat zien wat er veranderd is, hoe andere mensen zich ermee bezighouden, en hoe het dan slechter wordt, meestal, dan het vroeger was. Bij die sperwer die die spreeuw slaat, doet het er niks toe of ik het ermee eens ben of niet, maar de natuurbeschermingsorganisaties die zich bezighouden met de bescherming van hetzij de spreeuw hetzij de sperwer of misschien van het hele ecosysteem waarin die beesten leven, die vragen wel degelijk aan mij of ik het eens ben met de dingen die ze doen. En Bleker natuurlijk ook. In al die tijd dat ik over de natuur heb geschreven is de bemoeizucht van mensen met de natuur enorm toegenomen, ten goede en ten kwade. Waardoor ontwikkelingen nog weer afhankelijker zijn geworden van beslissingen die we nemen, de verrichtingen die we plegen. Ik bedoel, eind jaren zeventig lag de natuur nog min of meer op z'n gat, hoewel de roofvogels, de aalscholver, zich toen net begonnen te herstellen. Maar het was een dieptepunt. In zo'n situatie kan een politicus eigenlijk niet veel kwaad aanrichten. Ondertussen is in die dertig jaar wel degelijk vooruitgang geboekt en nu kan beleid weer veel schade aanrichten. Dus word je gedwongen je mening daarover te vormen.' In je boek laat je je af en toe ook scherp uit over vissers. 'Moet de rosse grutto van het wad worden verjaagd voor het inkomen van een paar garnalenvissers, weegt dat ertegen op? Ook de mossel- en kokkelvissers richten daar grote schade aan. Afgezien daarvan vind ik dat vissen ten onrechte niet tot het dierenrijk worden gerekend. Als je ziet hoe zo'n net leeg gaat op zo'n vissersboot, dat is gruwelijker dan wat in slachthuizen gebeurt. Er zou ook erkenning moeten komen van het feit dat dieren ongelukkig kunnen zijn. En als dat zich over langere perioden uitstrekt is dat misschien nog wel erger dan pijn. Ik denk dat als een beest z'n programma niet kan uitvoeren, het programma waarmee je geboren wordt... dat geldt natuurlijk voor varkens in de bio-industrie, en voor koeien die daar steeds meer in worden gezogen, maar zelfs als je paling bent en ergens opgesloten zit, en niet naar de Sargassozee kunt trekken, voel je je waarschijnlijk niet lekker. Het bewustzijn "hier ben ik niet voor op de wereld" zal er niet inzitten, maar is natuurlijk wel in zo'n dier verdisconteerd op de een of andere manier. Het dwangmatige gedrag dat wolven en tijgers in dierentuinen tonen, dat is om zichzelf te drogeren. Het is een teken van stress. De drugs die ze zichzelf zo toedienen maakt het leven in een kooi draaglijk. Hier in Burgers' Ocean zie je haaien hetzelfde doen, voortdurend dezelfde patronen. Maar dan speelt toch weer, ach, het zijn maar haaien, vissen. Ik begrijp het onderscheid niet.' Het is moeilijk voorstelbaar dat je nu nooit meer over de natuur zult schrijven. 'Ik heb mijn aantekeningen over hazelwormen nog, dat gaat ongetwijfeld nog eens een boekje worden. Ik ben erg gesteld op kleine boekjes. Het leven heeft geen geheimen, een roman die ik in 2004 publiceerde, telt iets meer dan honderd bladzijden, net iets meer dan een novelle, een beetje hit and run, guerrilla-achtig, je op één ding concentreren. Niet iedere keer het hele leven, wat Naar de natuur weer wel doet. Maar in maart had ik nog het idee: dit is mijn laatste boek, ik doe er niks meer aan. Ik was bitter, niet over het succes of het wansucces van de natuur maar over de ontvangst van mijn werk. Ik heb overwogen het hele boek weg te flikkeren. Ik was echt bitter, vooral door het echec van Die stad, dat jaar. Het heeft me echt gekweld dat dat boek niet werd opgemerkt.' Toch kan iemand als jij toch moeilijk klagen over gebrek aan erkenning of succes. 'Ik heb altijd van het schrijven kunnen leven, zo bezien mag ik inderdaad niet klagen. Maar ik heb ook het gevoel helemaal in de periferie van de literaire wereld te zijn terechtgekomen, terwijl ik eigenlijk in het hart daarvan wou staan. Er zijn zat boeken, bijna zestig, eerder te veel dan te weinig, maar het is een rafelig oeuvre dat misschien niet gemakkelijk genoeg gedefinieerd kan worden. In 2002 kreeg ik van het Prins Bernhard Cultuurfonds een prijs voor natuurbehoud, en dat leverde vijftigduizend euro op, waar ik meer dan een jaar van kon werken. Maar dat was niet mijn ambitie, mijn ambitie was een literaire prijs. Voor mijn gevoel heb ik mijn ambities maar gedeeltelijk gerealiseerd. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook niet een enorm talent heb om tevreden te zijn.' Dus er komt nog een boek over hazelwormen? 'Toen ik klaar was met Naar de natuur was ik echt van plan nooit van mijn leven meer een boek te schrijven, en me ook niet te gaan bemoeien met waar het terecht kwam en hoe het besproken werd. Maar ja, dat hou je toch niet vol, en ik heb inmiddels op een literaire bijeenkomst gezegd: dit is mijn laatste boek voor de komende anderhalf jaar. En dat is het wel. Maar als mensen straks zeggen: ik koop je nieuwe boek over hazelwormen niet want je hebt toen gezegd dat je nooit meer een boek zou schrijven, dan hebben ze groot gelijk.' Naar de natuur. Journaal, dat dit najaar bij De Arbeiderspers verscheen, bestrijkt een periode van bijna anderhalf jaar, t/m september 2010. In het boek worden dagboekaantekeningen afgewisseld met de columns en verhalen die Koos van Zomeren in dezelfde periode voor NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer schreef, en de columns die hij in het radioprogramma Vroege vogels voorlas. Met dit boek wil Van Zomeren de balans opmaken van dertig jaar schrijven over de natuur. Zowel in de columns als in de dagboekaantekeningen refereert hij vaak aan observaties van dieren of planten die hij eerder deed, soms decennia geleden, waardoor iets als een historische context ontstaat, een beeld van wat er in die dertig jaar is veranderd. Tegelijkertijd ontstaat een soort intellectuele context doordat Van Zomeren in zijn dagboekaantekeningen laat zien onder welke omstandigheden de columns en verhalen zijn ontstaan. Zondag 27 november om 14.00 uur geeft Koos van Zomeren in het Kröller-Müller Museum te Otterlo een lezing over zijn boek Naar de natuur.
Link naar een voorpublicatie van een fragment van het boek

dinsdag 13 december 2011

Terwijl de NBA weer alle aandacht opeist, wordt het echte werk ergens anders gedaan...

George Lucas is een man die door de diepste dalen, en langs en over de hoogste pieken is gegaan. Maar wat hij nu doet is belangrijker dan die dalen en pieken; hij helpt jonge mensen zichzelf te verbeteren...

De laatste stand van zaken w.b.t. deals in de NBA

Via deze link is er een overzicht te zien van alle deals en free-agents in de NBA

NBA-Previews (1) - Carlisle claimt best F-trio in de NBA/Kobe niet blij(!?)

De NBA is een Gekkenhuis op het moment; in no-time moeten clubs hun roster (of wat ervan over is) evalueren, nieuwe contracten afsluiten, trades maken, spelers waven, etc, etc. Nu er ook nog eens een club is die eigendom is van alle andere eigenaren samen (die eigenaar zijn van de NBA als geheel, en daarmee voor 1/29 deel van New Orleans; een nawee van de ramp Katrina), en die eigenaren 'dus' invloed uitoefenen (via NBA-commissionar David Stern), en deze al meerdere malen een trade met Chris Paul, de Superster van New Orleans heeft 'genixt' (teniet gedaan), is het pandemonium compleet. Het is al interessant, het zou weleens een krankzinnig NBA-seizoen kunnen worden... De heersende Kampioen, Dallas, heeft al een groot verlies (C, Tyson Chandler,; de super-verdediger in het midden) geleden, maar ook al twee wat oudere (Super-)sterren binnengehaald: Vince Carter de scorer/superdunker, en Lamar Odom, de alles-kunner. Coach Carlisle weet al wat dat betekent: 07:59 AM ET 12.12 | Acquiring Vince Carter and Lamar Odom has Dallas Mavericks coach Rick Carlisle thinking big. "We're going to be a dangerous team and our goal is to mold into, once again, a championship team." ... The Mavs now boast a forward position of 6-foot-7 Shawn Marion, 6-10 Odom and 7-foot Dirk Nowitzki. Carlisle is a big fan. "Right now, for me, having Odom, Dirk Nowitzki, Shawn Marion, we may have the best forward trio in this league right now. And that's exciting," Carlisle said. "Lamar Odom is a guy we have great respect for as a person and as an all-around player in this league. We feel he's going to add so many different dimensions for us -- length, playmaking, scoring, experience, championship experience."
Lamar Odom en Dirk; nu teamgenoten ESPNDallas.com Het originele bericht, en de commentaren erop van fans: Carlisle claims best trio in the league
Vince Carter; altijd leuk voor van de bank en in 'gallery play' . . . . Superster Kobe Bryant (b)lijkt er niet al te blij mee dat zijn teamgenoot Odom weg is: The reason L.A. traded Odom 08:05 AM ET 12.12 | Lamar Odom is gone, and Kobe Bryant is unhappy about it -- so why would the Lakers risk all this? It was only partly that [Odom] requested a trade and the Lakers didn't want his negative emotions to be a drain on the team. It was definitely somewhat that they wanted the trade exception and Dallas' No. 1 pick as assets to maneuver further in a trade market they found few clubs overly impressed by a very well-paid 32-year-old Sixth Man of the Year. The main reason the Lakers did it, though, is to save a lot of money: $18 million this season. Even though a little or a lot of that money could go back out to another backup power forward, it's in the bank for now. The Orange County Register Het originele bericht, en de commentaren erop van fans: The reason L.A. traded Odom

maandag 12 december 2011

Verkiezingen in de Verenigde Staten, Obama: "Filosofie Republikeinse rivalen identiek"

Newt Gingrich, voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. © afp Wie er ook namens de Republikeinse Partij de kandidatuur voor het presidentschap van de Verenigde Staten op zich neemt, de filosofie is uiteindelijk toch dezelfde. Dat heeft president Barack Obama gisteren in een interview met tv-zender CBS gezegd. Als de kiezer valt voor de Republikeinse belofte van lagere belastingen, ook voor de rijken, en minder regelgeving, dan is de uitslag duidelijk, aldus de president. 'Ik denk niet dat het Amerikaanse volk die richting inslaat', zei Obama, 'omdat ik niet denk dat het Amerikaanse volk gelooft dat dat, gezien de ervaringen uit het verleden, werkt.' Newt Gingrich De Democraten zijn er lange tijd van uitgegaan dat de gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney, met de Republikeinse kandidatuur aan de haal zou gaan. Inmiddels richten zij hun pijlen op Newt Gingrich, de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden die momenteel in de opiniepeilingen aan kop gaat. Voor Obama maakt het weinig uit. De filosofie van beide kandidaten is dezelfde, zei hij. 'Het verschil in visie tussen wat ik met het land voor ogen heb en (...) wat zij van plan zijn met het land zal hoe dan ook groot zijn. Het Amerikaanse volk krijgt een goede keuzemogelijkheid en dit zal leiden tot een goed debat.' Meetlat Obama verwierp de suggestie van interviewer Steve Kroft dat het publiek hem afrekent op zijn prestaties als president. 'Ik word langs de meetlat van het ideaal gelegd', zei hij. '(Vicepresident, red.) Joe Biden heeft daar een goede uitdrukking voor. Hij zegt: 'Vergelijk me niet met de Almachtige, vergelijk me met het alternatief'.' Volgens de president belooft de strijd om de Republikeinse kandidatuur een spannende te worden. De twee belangrijkste kandidaten, Romney en Gingrich, behoren tot de politieke gevestigde orde, zei hij, en brengen zodoende de nodige ervaring mee. Obama zegt te rekenen op kiezers die inzien dat hij een tweede Grote Depressie heeft voorkomen, dat hij de autoindustrie heeft gered en dat hij een hervorming van de gezondheidszorg heeft bewerkstelligd. Desondanks zei hij ook begrip te hebben voor Amerikanen die ontevreden zijn over de toestand waar het land in verkeert. 'Als het op de economie aankomt moet er nog veel werk worden verzet.'

PVV'ers slechts tevreden met Dictator 'Geert, de grote blonde leider' (Noord Koreaanse stijl)

Ieder weldenkend, en welbeschouwend mens wist het al: Wilders wil geen democratische partij (da's alleen maar lastig voor de grote blonde leider met dictator-neigingen) bij zijn streven naar de absolute macht (een 2/3 meerderheid in de kamer, zodat hij premier kan worden van een PVV-regering waarin hij alle posities ook in zichzelf verenigt (dus premier, en minister op alle posten, met slechts staatsscretarissen op elk ministerie die absolute trouw aan de grote leider zelf zijn verschuldigd op straffe van ontslag; kortom nog beter voor hem dan de situatie nu in de PVV-fractie, waar hij mensen wel uit de fractie, maar niet uit de Kamer kan zetten...)), en de Grondwet eenzijdig kan wijzigen... Nou ja: elke partij, en elke (PVV-)stemmer krijgt wat hij verdient! Nu maar hopen dat de fascist G.W. zijn electorale doelen nooit bereikt, maar mocht dat wel zo zijn dan krijgt Nederland ook wat het verdient; want ieder land krijgt de politici die het verdient, en uiteindelijk ook de regering die het verdient, dus da's nu 'Flutte-1', en in dat geval 'het vierde rijk van G.W.'... Een artikel op NRC.nl 12 december 2011, 15:01, over de interne democratie bij de PVV: ‘Achterban PVV wil geen democratisering’ – vereniging na half jaar weer ontbonden
Geert Wilders zei al bij de oprichting van de vereniging: ze doen maar. Foto AP / Robin Utrecht door Marije Willems, Binnenland De achterban van de PVV lijkt weinig te voelen voor democratisering. De Vereniging voor de PVV (VvPVV) is na een halfjaar alweer ontbonden. Minder dan dertig mensen hadden zich als lid aangemeld. Gehoopt werd op enkele duizenden leden, laat oprichter Oege Bakker vandaag weten. Bakker: “De achterban van de PVV wil geen democratisering binnen de PVV.” ‘Hero Brinkman heeft dus helaas ongelijk in zijn pogingen PVV te democratiseren’ Bakker, die ooit kandidaat was voor de Provinciale Staten en voor de Eerste Kamer concludeert dat de VvPVV op dit moment geen bestaansrecht heeft. “De achterban van de PVV is niet geïnteresseerd in een ledenvereniging, en heeft dus geen behoefte om deel te nemen, direct of indirect, aan de politieke discussies binnen de PVV. Hero Brinkman heeft dus – helaas – ongelijk in zijn pogingen om de PVV te democratiseren en Geert Wilders lijkt in het gelijk gesteld te worden met zijn beslissing om de PVV te handhaven als een partij met slechts één lid, namelijk Geert Wilders.” Geert Wilders liet bij de oprichting van de VvPVV in april al weten niets te voelen voor de vereniging. “Ze doen maar”, zei hij. Democratisering is al lange tijd een heikel punt binnen de PVV. Kamerlid Hero Brinkman heeft zich hier meerdere keren voor hardgemaakt, maar een meerderheid van de Kamerfractie wil de situatie laten zoals die is. Lees meer over (NRC.nl): democratisering, Geert Wilders, Hero Brinkman, PVV
Trailer van 'de Tegenfilm', gemaakt door: mtnl De hele Tegenfilm (die leuk is en te denken geeft) in Delen: I, II, III Bekijk het eens door de ogen van een willekeurige, (jonge) moslim, dan zie je dit:

donderdag 8 december 2011

Da-Move van Vincent van Sliedregt

Kinderachtige 'Ref' 'pakt' 18-jarige speler en zijn hele school

Real Madrid speelt Fast Break

De LA Lakers zijn Amerika's meest populaire sport-team, en Kobe passeert Garnett als populairste shirtje

Yes, the Los Angeles Lakers are the most popular North American sports team on Facebook. The Lakers are the first team in North America to gain more than 11 million fans on the social networking site, according to Yahoo! Sports. While the Lakers have the most fans in North America, the team seriously trails European soccer clubs. FC Barcelona is in the lead with more than 23 million fans. Read more LA Lakers' Kobe Bryant leapfrogs Kevin Garnett as NBA's most popular jersey Los Angeles Lakers' Kobe Bryant has regained his position as the wearer of basketball's most popular jersey, with figures confirming that he had leapfrogged over last season's favourite Kevin Garnett from the Boston Celtics. Top 15 Most Popular NBA Jerseys: 1. Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
2. LeBron James (Cleveland Cavaliers) 3. Chris Paul (New Orleans Hornets) 4. Kevin Garnett (Boston Celtics) 5. Allen Iverson (Detroit Pistons) 6. Dwyane Wade (Miami Heat) 7. Paul Pierce (Boston Celtics) 8. Nate Robinson (New York Knicks) 9. Pau Gasol (Los Angeles Lakers) 10. Dwight Howard ( Orlando Magic) 11. Derrick Rose (Chicago Bulls) 12. Ray Allen (Boston Celtics) 13. Steve Nash (Phoenix Suns) 14. Shaquille O'Neal (Phoenix Suns) 15. Carmelo Anthony (Denver Nuggets) Top 10 Most Popular Team Merchandise: 1. Los Angeles Lakers 2. Boston Celtics 3. New York Knicks 4. Cleveland Cavaliers 5. Chicago Bulls 6. New Orleans Hornets 7. Phoenix Suns 8. Miami Heat 9. Detroit Pistons 10. San Antonio Spurs

dinsdag 6 december 2011

Shaq's nieuwe carriere...

Kwee'nie of hij play-back zingt of dat het echt is, maar in ieder geval belooft Shaq's bijdrage aan TNT Inside the NBA heel wat: