vrijdag 31 maart 2017

TRUMP & OPPOSITIE / CLINTON / VK: 'Als zelfs Hillary het tijd vindt om mee te strijden tegen Trump...het Einde van Trump Komt Dichterbij..!

Veel smadelijker dan de nederlaag van de Amerikaanse Democratische Partij, en Hillary Clinton in het bijzonder, in November 2016 is slecht denkbaar. Trump is echter een meester in het organiseren van zijn eigen oppositie, en dat gaat hem de kop kosten..! En als dan zelfs 'Hill' uit de wildernis terug komt om mee te strijden...nou dan zijn de rapen echt wel gaar... Maar of het zal helpen om Trump zo snel mogelijk weg te krijgen, nou ja...dat is een ander verhaal...

In ieder geval gaat het onderstaande verhaal van de Volkskrant daar wel over:


Strijdbare Clinton is boswandelingen beu en haalt uit naar Trump

Hardere kritiek Democrate op president

Hillary Clinton heeft het gehad met boswandelingen. Zo'n vijf maanden nadat ze zich thuis terugtrok na haar nederlaag en vooral nog het nieuws haalde met wandeltochtjes in Chappaqua, heeft Clinton voor het eerst Donald Trump flink bekritiseerd. Zonder hem te noemen. Haar nieuwe motto? 'Bied verzet, dring aan, stop niet en moedig aan'. Clinton: 'Ik ben blij weer uit de bossen te zijn.'



De opvallend strijdbare Democrate, die bij de verkiezingen bijna drie miljoen meer stemmen kreeg dan Trump, liet op opvallende wijze van zich horen tijdens een vrouwenbijeenkomst in San Francisco. 

Ook morgen zal ze haar licht laten schijnen op de 'gure' politieke wind die nu door de VS waait; dan tijdens een geplande toespraak nabij het Witte Huis. En dan is ze ook nog opvallend actief op Twitter. Daar roert de oud-minister zich nu elke dag om de bijna 66 miljoen kiezers die op haar hebben gestemd, te laten weten hoe ze werkelijk over de regering-Trump denkt.

'Dit zijn meer dan cijfers', twitterde Clinton woensdag over de klimaatverandering, nadat Trump het progressieve klimaatbeleid van Obama met één pennestreek had geschrapt. 'Amerikaanse levens staan op het spel omdat deze regering de wetenschap negeert.' Haar timing is niet toevallig: juist nu de president zijn wonden likt na de mislukte aanval op Obamacare en de twijfel toeneemt of Trump wel iets gedaan kan krijgen in Washington, begint Clinton zich te roeren. 

Die meer zelfverzekerde houding is ook merkbaar aanwezig bij de Democraten in het Congres. In het bijzonder in de Senaat, waar ze de benoeming van rechter Neil Gorsuch tot woede van Trump en de Republikeinen blijven vertragen.

'Rampzalig'

Met beide toespraken en haar plotselinge Twitter-activiteit breekt Clinton met de 'bezinningsperiode' die ze na haar onverwachte verlies in november had ingelast. Terwijl Trump dag na dag het nieuws haalde met omstreden uitspraken, benoemingen en de Rusland-rel, koos Clinton er bewust voor te zwijgen. 

Tijdens Trumps inauguratie haalde ze even weer het nieuws toen ze met haar man de beëdiging gade sloeg. Daarna trok Clinton zich weer terug in het noorden van New York, ver weg van de hectiek in Washington. Ook beperkte ze haar toespraken tot een minimum. Slechts af en toe liet ze op Twitter weten wat ze van Trumps besluiten vond, zoals het omstreden inreisverbod. 

Maar ze deed het sporadisch en in bedekte termen. Na een nederlaag in een presidentsverkiezing is het in Amerika immers niet gebruikelijk dat de verliezer de nieuwgekozen president hard onderuit haalt in zijn wittebroodsweken.   

In San Francisco had Clinton daar duidelijk maling aan. Trumps alternatief voor Obamacare, dat zo jammerlijk sneuvelde in het Congres? 'Een rampzalige wet', oordeelde ze. 'Toen deze rampzalige wet mislukte, was dat een overwinning voor alle Amerikanen', vond de Democrate. 'We moeten strijden tegen slecht beleid dat de bevolking treft en ons land in de verkeerde richting duwt.'

'Slachting'

Clinton haalde ook Trumps inauguratietoespraak aan waarin hij de staat van het land een 'Amerikaanse slachting' noemde. 'Waar sommigen een inktzwart beeld zien van een slachting, zie ik licht dat schijnt op mogelijkheden en creativiteit. Verzet je tegen acties die tegen onze Amerikaanse waarden ingaan. Dring erop aan dat mensen op de eerste plaats moeten staan. Hou vol en win anderen voor je door je kandidaat te stellen voor een functie of door een bedrijf te beginnen.'

Clinton greep ook een incident rond Trumps woordvoerder Sean Spicer aan voor een reactie. Volgens haar is het voorval symptomatisch voor hoe bot de regering-Trump te werk gaat, in het bijzonder als het gaat om vrouwen en minderheden. Spicer kreeg het dinsdag op zijn dagelijkse persconferentie aan de stok met de zwarte radio-journaliste April Ryan. Het lichaamsgedrag van Ryan, die een vraag had gesteld over het imago van de regering-Trump, beviel de woordvoerder totaal niet. 'Sorry, alsjeblieft, stop opnieuw met het schudden van je hoofd', zei een duidelijk geïrriteerde Spicer, alsof hij een schoolkind tot de orde riep. 

Clinton verbond het voorval met een incident deze week in het veelbekeken programma van Fox News-presentator Bill O'Reilly, een steunpilaar van Trump. O'Reilly haalde het zwarte Democratische Congreslid Maxine Waters onderuit door te zeggen dat haar kapsel leek op 'een pruik van James Brown'. Clinton vond dat de presentator Waters 'had bespot door een racistische grap te maken over haar kapsel'.

Neerbuigend

Clinton: 'Ryan deed haar werk, maar werd neerbuigend behandeld en afgekapt omdat ze een vraag stelde. Teveel vrouwen, vooral zwarte vrouwen, hebben hier al hun hele leven ervaring mee en proberen er waardig mee om te gaan. Maar waarom zouden we dit moeten doen?' Journaliste Ryan reageerde aangedaan op Clintons woorden. 'Zeg waar het op staat!!! Hillary', tweette ze. 

De vraag is hoe ver Clinton zal gaan met haar kritiek op Trump. De verleiding voor haar om zich te roeren en harder op te stellen, wordt met de dag groter. Zeker als Trump zijn plannen steeds ziet stranden in het Congres. De Democratische Partij heeft ook geen duidelijke leider sinds het verkiezingsdebacle in november. 

Trump op zijn beurt kon het deze dagen weer niet laten om de Clintons aan te vallen. De Inlichtingen-commissie van het Huis van Afgevaardigden moet niet zijn banden met Rusland onderzoeken, twitterde hij dinsdag boos, maar die van Hillary en Bill met Moskou. Trump claimde dat Russisch geld gevloeid zou zijn naar oud-president Bill Clinton toen hij peperdure lezingen gaf na zijn presidentschap. Ook beweerde hij dat Hillary in het verleden Rusland vaak geprezen heeft. Hij kwam niet met voorbeelden. 'Het Trump-Rusland-verhaal is onzin!', aldus de president.

Lees hier meer over Hillary Clinton

Clinton: sterke, idealistische en ambitieuze vrouw 

Profiel Hillary Clinton: ze streefde met succes naar macht, naar rijkdom en naar een betere wereld. Maar toen die ambities in de strijd om het Witte Huis door elkaar gingen lopen, werd Hillary Clinton kwetsbaar.   

Hillary Clinton schrijft boek over presidentsverkiezing 

Hillary Clinton gaat een boek schrijven waarin ze onder meer uitwijdt over haar campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016, waarbij ze uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Donald Trump. Dat meldt haar uitgever Simon & Schuster woensdag. Het boek met essays, dat in de tweede helft van het jaar zal uitkomen, wordt Clintons zesde boek. 

Clinton wilde na nederlaag 'op de bank kruipen en huis niet verlaten' 

Hillary Clinton heeft woensdagavond (lokale tijd) een toespraak gegeven op een benefietgala in Washington D.C. Ze werd daar geëerd voor haar inzet voor kinderen door de stichting Children's Defense Fund. 'Het is niet makkelijk voor me om hier te zijn', aldus Clinton, die de presidentsverkiezingen verloor van Donald J. Trump. 

donderdag 23 maart 2017

ORANJE BASKETBALL / ZOMER 2017 / : Programma Krijgt Vorm; Eerste Twee Wedstrijden Bekend - 8+9 Juli Uit tegen Bulgarije

Orange Lions openen in Bulgarije

NOORDWIJKERHOUT, 22 maart 2017 - In de aanloop naar de cruciale pre-WK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Albanië start het Nederlands team de wedstrijdenserie van de oefencampagne in Bulgarije. Op 8 en 9 juli wordt er gespeeld tegen Bulgarije.

De twee duels vormen het sluitstuk van de eerste trainingsweek van de Orange Lions. Eerder was al bekend gemaakt dat Nederland van 20 tot en met 22 juli in Skopje zal deelnemen aan een vierlandentoernooi met Macedonië, Portugal en Bosnië & Herzegovina.

Het Nederlands team heeft een positieve winst-verlies-balans tegen de Bulgaren. Beide teams troffen elkaar tot nog toe 31 keer. 17 keer was de winst voor Nederland.

In Bulgarije won Oranje nog maar één keer. Dat was op 10 augustus 2014 in het kader van de EK-kwalificatie. In Samokov werd destijds door de mannen van Toon van Helfteren met 62-53 gewonnen. De vijf voorgaande duels op Bulgaars grondgebied werden alle vijf verloren.

Het programma van de Orange Lions krijgt nu steeds meer vorm, waarbij opvalt dat Oranje door aansprekende landen als een goede tegenstander wordt beschouwd. Hoofdcoach Toon van Helfteren werkt in eerste instantie toe naar de cruciale pre-WK-kwalificatie in augustus. Op 9 augustus en op 16 augustus speelt Nederland zijn thuiswedstrijden tegen respectievelijk Albanië en Oostenrijk.

Oranje moet in de poule van drie bij de bovenste twee eindigen om zich te kwalificeren voor de eerste ronde van de WK-kwalificatie, die voor november 2017 op de agenda staat.

Bericht overgenomen van de DBL-site, originele artikel   ---  Hier  ---

TRIEST KLEIN NIEUWS: 'Muntslikkende zeeschildpad overleden'

Muntslikkende zeeschildpad overleden

21 MRT 2017Telegraaf, Redactie buitenland
BANGKOK - Zeeschildpad Omsin is niet meer. Het 25-jarige dier is bezweken aan een gigantische hoeveelheid muntgeld in haar maag.
    Omsin leefde in een vijver, waar Thai muntstukken ingooiden om zo geluk af te dwingen. De schildpad dacht dat de geldstukken eten waren en slokte ze op. Daar dankte zij ook haar naam aan: Omsin betekent ’ Spaarvarken’ in het Thais.
    Als gevolg van de munten in haar buik kon Omsin zich nog maar amper voortbewegen. De autoriteiten besloten in te grijpen en de schildpad te opereren. Dat gebeurde vorige week; de dierenartsen haalden maar liefst 915 munten - ruim vijf kilo! - uit het arme dier.
    Aanvankelijk leek Omsin te herstellen, maar gisteren viel ze in een coma. „Als ze de nacht doorkomt, heeft ze een kans”, spraken de dierenartsen hoopvol op zondagavond. Gisteren bleek echter dat ze niet meer wakker was geworden.

    DAVID LAWRENCE(58) IN ITALIË OVERLEDEN: Ongelofelijk; Weer Een!!!

    Afgelopen maandag zat ik met Lace Strong een meter Jaarboeken en Magazines door te nemen op zoek naar informatie voor een leuk actje...David Lawrence kwam diverse keren voorbij; grote foto's, in kleur, in zwart-wit...en dan zie je amper 24 uur later dit..:



    Eric Boorsma heeft een link gedeeld.
    Ex-Donar speler David Lawrence is afgelopen maandag in Italië overleden


    David Lawrence speelde in het seizoen 1981-1982 voor Donar en werd met het team van coach Maarten van Gent kampioen van Nederland. Hieronder een artikel van mcneesesports.com: LAKE CHARLES – McNees…
    ERICBOORSMA.NL

    LeukMeer reacties weergeven
    Reageren Buffer

    Meer hierover via Eric Boorsma: ERICBOORSMA.nl


    Uit Den Bosch van Rinie Mees:

    HOOGTEPUNTEN
    David Lawrence overleden (is hier al vermeld maar nu vanuit het Bossche verleden)
    Een van de beste Amerikaanse spelers uit de Nederlandse competitie David Lawrence is maandag 20 maart 2017 in Milaan overleden. Hij maakte indruk bij Donar in seizoen 1981-1982 waar hij de Groningers aan het kampioenschap hielp en daarmee Nashua Den Bosch pootje lichtte. Het volgende seizoen kwam hij voor de Bosschenaren uit. Het was het jaar dat voor het eerst dat in de Maaspoort gespeeld werd....
    Meer weergeven
    foto van Rinie Mees.
    foto van Rinie Mees.
    foto van Rinie Mees.
    Leuk
    Reageren

    woensdag 22 maart 2017

    POLITIEK FORMATIE 2017 / OPINIE TELEGRAAF: 'GroenLinks is garantie voor ruzie'...N

    Nou, dan moet GroenLinks -na een tijdje 'hard to get'- dat voorlopig maar eens niet doen dus...



    GroenLinks-leider Jesse Klaver
    Foto: GL

    GroenLinks is garantie voor ruzie

    Telegraaf, Vandaag, 05:30Inge Lengton Lise Witteman, Originele bericht   ---  Hier   ---

    DEN HAAG - Snoeiharde conflicten lijken onvermijdelijk als VVD en GroenLinks met elkaar in het huwelijksbootje stappen.
      
Mark Rutte
      Mark Rutte
      Foto: ANP
      Voor de achterban van de liberalen, die nog natrilt van samenwerking met de PvdA tijdens het kabinet-Rutte II, zijn de plannen van hun linkse tegenpool onverteerbaar.
      GroenLinks wil niets liever dan nivelleren, milieuheffingen en een vluchtelingenvriendelijk migratiebeleid, terwijl de VVD zich juist wars heeft getoond van al dit soort linkse hobby’s.
      „Die pacifistische geitenwollensokken zijn ronduit riskant”, klinkt het bij de VVD.



      BIJZONDER MENS NIEUWS / VIA DE TELEGRAAF: 'Stephen Hawking gaat....de ruimte in...'

      Wat raden wij verder aan?
      Wat raden wij verder aan?
      Stephen Hawking
      Foto: AP





    • De bekende astrofysicus Stephen Hawking gaat, als alles volgens planning verloopt, de ruimte in. Dat vertelde Hawking dinsdag aan een Brits televisieprogramma. Lees meer





    • Stephen Hawking plans space travel on Sir Richard Branson's Virgin Galactic


      Een langer artikel van de Telegraaf hierover: --- Hier ---