zondag 30 april 2023

BREAKING NIEUWS / ORANGE LIONS MANNEN ZOMER 2023: Fiba maakt landen bekend waar de Pre-Pre-Olympische Toernooien deze zomer worden gespeeld / INTERNATIONAAL BASKETBALL /

 

Nederland speelde in de Qualifiers voor het WK twee prachtige wedstrijden tegen de huidige Nr. op de Wereld-ranglijst - Spanje.

🇪🇸 Spain vs 🇳🇱 Netherlands

Basketball Highlights

 #FIBAWC 2023 European Qualifiers

 

Fiba maakt landen bekend waar de Pre-Pre-Olympische Toernooien deze zomer worden gespeeld 

Fiba heeft bekend gemaakt waar deze zomer de Pre-Pre-Olympische Kwalificatie Toernooien gespeeld zullen worden.

De Mannen Orange Lions zullen gaan spelen in Turkije (Istanbul), of in Tallinn (Estland, voorronde) en Gliwice (Polen, voorronde en finale).

De NBB besloot in maart om de Orange Lions in te schrijven voor dit nieuwe toernooi, waar 40 landen wereldwijd konden inschrijven, allereerst de landen die in de tweede ronde Qualifiers voor het ook deze zomer te spelen WK  - de Fiba World Basketball Cup (WBC) - afvielen voor deelname aan dit WK.

De Loting voor dit WK heeft inmiddels plaatsgevonden. 

De Loting voor het Pre-Pre-Olympische Toernooi zal later plaatsvinden, wel is al bekend dat de acht landen per groep worden verdeeld in twee groepen van vier, en dat er in een Finale zal worden beslist wie winnaar is van die groep van acht. alleen de winnaar plaatst zich voor het Pre-Olympische Toernooi dat voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 zal worden gespeeld.

Nederland zit op basis van de Wereld-ranglijst in de Pot met nummers-7  - samen met Bulgarije - opvallend is dat IJsland, waar Nederland twee keer nipt van verloor in de WBC-Qualifiers-Ronde-2  - en dat op slechts 1 gescoord punt deelname aan het WK misliep -  in de pot van nummers-8 zit.

Alles wat op dit moment bekend is over de Pre-Pre-Olympische Toernooien kan je   ---  Hier  --- lezen.

De hele 'Road to Paris 2024' staat   --- Hier  --- beschreven.

Meer over de Orange Lions Mannen lees je   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten