donderdag 16 september 2021

DE BASIS / NBB VOOR DE -VERENIGINGEN / KENNIS 'HOW-TO' WIE WAT WAAR WANNEER & HOE: 'Overzichtelijk en interessant; de kennis hub op de website is vernieuwd' / WEBSITE /


7 september 2021

Overzichtelijk en interessant; de kennis hub op de NBB-website is vernieuwd

De sectie Kennis Hub op basketball.nl is vernieuwd. Op dit gedeelte van de website is een database ingericht met handige informatie, tips en tricks die het verenigingsbasketbal op verschillende manieren kunnen ondersteunen. Bestuurders, scheidsrechters en coaches kunnen hier toffe clips, goede voorbeelden, oefeningen et cetera vinden om hun team en vereniging vooruit te helpen. Het platform is levendig ingedeeld en wordt regelmatig bijgehouden.

Verengingsontwikkeling

In deze sectie is alles te vinden dat je als bestuurder nodig hebt om je vereniging in te richten en vooruit te helpen. Hoe vind ik gestructureerd meer kader? Wat zijn opties om meer subsidie binnen te halen? En hoe creëer je een positief sportklimaat? Dat zijn vragen die worden behandeld in het gedeelte verenigingsontwikkeling.

Verenigingsbestuurders

Hier is alle informatie te vinden over het aanbod aan basketball dat de Nederlandse Basketball Bond faciliteert. Denk aan de competitieopzet, de regelementen en het gebruik van Sportlink. Ook vind je hier informatie over G-basketball en rolstoelbasketbal en waar de NBB jouw vereniging aan kan helpen.

Arbitrage

Naast dat natuurlijk alle regels hier van A tot en met Z te vinden zijn, kunnen scheidsrechters hier van verenigingsscheidsrechter tot een internationale referee de volledige loopbaan vinden. Wat wordt er van je verwacht als je een wedstrijd leidt en hoe kan je jezelf ontwikkelen.
Op deze pagina vind je cursusmateriaal, filmpjes en opgaves. Alle handvatten voor een scheidsrechter van jong tot oud, van vereniging tot aan de Eredivisie.

Trainers en coaches

Net als op de scheidsrechterssectie is hier de volledige loopbaan van een basketbaltrainer te vinden. Handige tools, video’s en een database vol met oefeningen die jij als trainer kan gebruiken in de praktijk. De database met meer dan 300 oefeningen die hier te vinden is heet Multiskills en is een interactief platform waar basketbaltrainers van over de hele wereld aan aangesloten zijn.

Opleidingen

Op de opleidingspagina zijn vanzelfsprekend alle opleidingen te vinden. De kennis die hier wordt gedeeld is actueel en wordt actueel gehouden. Naast dat je je hier kan inschrijven voor nieuwe opleidingen zijn ook de reeds voltooide cursussen te vinden, met de content die daarbij hoort en altijd is terug te kijken. Veel opleidingen bestaan uit E-learning, waardoor ook op afstand nieuwe kennis over het basketbalspelletje kan worden vergaard.

Er is eveneens een aanbod voor verenigingsbestuurders. Naast de informatie binnen de Kennis Hub zijn er ook themabijeenkomsten speciaal voor bestuurders. Deze worden tijdig vermeld in de Basketball Info en op Basketball.nl

Je vindt het bovenstaande artikel en nog heel veel meer ondersteunende informatie voor Verenigingskader op de site van de NBB   ---  Hier  ---

De Cartoons heb ik geleend van @IVNGelderland

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten