zondag 21 februari 2010

Na Balenende I, II, III en III 1/2, valt ook IV


Het bericht is natuurlijk op honderden plaatsen te vinden: ook Balkenende IV valt en dus heeft de 'slechtste man' (i.t.t. "beste", zoals hij zichzelf ziet) man, het wèèr niet voor elkaar gekregen 'zijn ploeg' ongehavend aan de streep te brengen. Maar het lag natuurlijk "weer niet" aan hem maar aan Bos... Het wanhopige CDA-bestuur heeft hem alweer genomineerd voor een volgende ronde, wat moeten ze anders? Verhagen, de man die alle karaktertrekken van een slijmerige paling, en die van een bloedzuigend zoogdier (zoals een fret) in zich verenigt, of de overmoedige windbuil Eurlings, of 'frustrate pur sang' Verburg, of de domste schooljuf van Nederland Verhoeven, of ... ja wie eigenlijk(?)... tot lijsttrekker benoemen? Het is hoog tijd voor de grote deconfiture van zowel de zelfbenoemde beste kandidaat voor achtereenvolgens Premier van Nederland, President van Europa, Voorzitter van de Hele Wereld, en tenslotte 'God op Aarde' Balkenende en zijn partij CDA; op naar de minder dan 20 zetels! Maar goed hieronder nog even nog even de lezing van JP'tje in zijn eigen woorden (uit HDVN):
DEN HAAG - Voor premier Jan Peter Balkenende ging vicepremier Wouter Bos de fout in toen hij in de Tweede Kamer afgelopen donderdag herhaalde dat de PvdA-ministers een streep wilden halen door de optie-Uruzgan. Bos had dat op een partijbijeenkomst al gezegd, maar dat hij het herhaalde in de Kamer waar hij namens het kabinet hoort te spreken was voor Balkenende ,,onbestaanbaar''.

Hij zei dat zondag in Buitenhof. ,,De verdeeldheid werd geëtaleerd. Dat is onbestaanbaar.'' Volgens Balkenende was het debat een gênante vertoning omdat er door het optreden van Bos feitelijk twee kabinetten stonden. Bos hield zich niet aan de eerdere afspraken dat alle opties, inclusief die van een langer verblijf in Uruzgan, onderzocht zouden worden. ,,Bos had moeten zeggen: dit is een zaak die we bespreken in het kabinet. Er is een verschil tussen wat je op een partijpolitieke bijeenkomst zegt en wat het kabinet zegt in een Kamerdebat. Als je het dan herhaalt, spreek je met twee monden.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten