vrijdag 23 april 2010

Korte rokjes als ode aan Martin Bril

In deze (voor mij) barre tijden zijn er toch altijd weer kleine lichtpuntjes, die even een glimlach brengen...(uit AD)

Tientallen vrouwen, gehuld in rokjes, houden op het Koningsplein in Amsterdam een flashmob.

AMSTERDAM - Als ode aan de vorig jaar overleden schrijver Martin Bril, kwamen donderdagmiddag zo'n dertig vrouwen in korte rokjes bijeen in het centrum van Amsterdam. Met een heuse flashmob werd de eerste Nationale Rokjesdag uitgroepen.
Op de klanken van Walking on Sunshine van Katrina and the Waves dansten de vrouwen schijnbaar spontaan een dansje op het Koningsplein.

Martin Bril had waarschijnlijk een iets warmere dag in zijn hoofd toen hij het begrip rokjesdag in het leven riep, maar dat weerhield de vrouwen er niet van met blote benen de straat op te gaan. ,,Dit is een ode aan Martin en het begin van een traditie van Nationale Rokjesdag'', aldus organisator Lisa Portengen. ,,Volgend jaar op 22 april doen we dit weer.''

Minirokken, knierokken, spijkerrokken en jurkjes bevolkten enkele minuten het Koningsplein. Allemaal met daaronder blauw aangelopen benen van de kou. ,,Gelukkig is het zo weer voorbij'', aldus een van de deelneemsters. ,,Ik trek zo snel mijn panty weer aan.''

Het verraste publiek kon de zomerse actie zichtbaar waarderen. Tientallen voorbijgangers bleven staan om de blote benen te aanschouwen. Na afloop kregen de dames een spontaan applaus. Portengen: ,,Ik vond de reacties overdonderend. Zelfs de tramchauffeur die voorbij reed bleef even stilstaan om naar ons te kijken.'' (ANP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten