maandag 30 augustus 2010

Eindelijk gaat iemand(een partij) het gevecht aan met Wilders, eindelijk!

Het heeft jaren gevergd, en (een deel van) de partij die het doet is niet mijn partij. Maar eindelijk, eindelijk durft iemand het gevecht met Wilders aan te gaan; de 'Olifanten van het CDA', mijn vrienden zijn het niet, maar zij doen het tenminste, gelukkig maar! Uit het AD:

'Wilders gedraagt zich als Karadzic'


ROTTERDAM - Oud-europarlementariër Arie Oostlander (CDA) zegt in het Algemeen Dagblad dat PVV-leider Geert Wilders zich gedraagt als de Bosnisch-Servische leider Karadzic.
,Die twee hanteren dezelfde methodes. Ze zetten mensen tegen elkaar op met bangmakerij en anderen zullen daarin een legitimatie zien voor geweld. Dat was zo in Bosnië en dat kan bij ons ook. Beschaving is maar een dun laagje. Bosnië stond, net als Nederland, door de eeuwen heen bekend om zijn tolerantie. En kijk wat er is gebeurd. Het is niet voor niets dat alle belangrijke Europese landen zich grote zorgen maken over de formatie in Nederland'', aldus Oostlander.

Oostlander verwijst naar een interview uit 2004 waarin Wilders zei dat rassenrellen niet bij voorbaat verkeerd zijn omdat ze Nederland ook wakker kunnen schudden. ,,Dat is zo'n zieke gedachte. Van zo iemand wil je toch geen gedoogsteun?''

Wilders zelf vindt de suggestie van Oostlander grote onzin: ,,Ik ben tegen elke vorm van geweld en ophitsing, dus elke vergelijking is totaal ziek.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten