donderdag 26 augustus 2010

Het begin van het einde...

Gelukkig (hoop ik) het begin van het einde lijkt gemaakt; het einde van het CDA, het einde van de macht van Wilders, het einde van het meest facistoïde kabinet dat Nederland ooit gehad zou hebben (als het er zou komen).

Wilders: CDA-voorzitter is enorme zeurpiet

do 26 aug 2010, 07:28 | reacties in de TelegraafDEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag uitgehaald naar waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker. Die vindt dat de VVD en het CDA samen een kabinet moeten vormen dat „samenbindend” optreedt en „niet de samenleving uiteenspeelt” en dat de PVV die opstelling als partij die dat kabinet gedoogt, moet accepteren.

„Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet. En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!”, twitterde Wilders donderdagochtend. „Bleker moet heel snel ophouden met zijn partijpolitiek gespin in de media. Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar”, voegde hij daaraan in een reactie aan toe.

Bleker deed zijn uitspraken woensdagavond in het tv-programma Knevel & Van den Brink. Volgens hem is uit de vele gesprekken met zijn achterban naar voren gekomen dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit. „Geen splijtzwam, maar samenbinden. Dat moet gebeuren”, aldus Bleker.

De CDA-partijvoorzitter wil donderdagochtend niet reageren op de woorden van Wilders. Ook VVD-leider Mark Rutte heeft geen commentaar.

Bekijk ook de aanleiding van het eerste tumult vandaag; Bleeker bij K en vdB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten