donderdag 7 oktober 2010

Criminele Overheid

Als een overheid zich (structureel) niet aan de wet houdt is dat, m.i, crimineel. Dus het onderstaande bericht uit Trouw, maar soortgelijke berichten zijn op vele plaatsen te vinden, indiceert de Nederlandse Overheid, en meer nog onze Regering (en dat is dan nog Balkenende-zoveel, en nog niet eens 'Bruin-1'!), in toenemende mate crimineel acteert... Er is ook goed nieuws: 'onze eigen kinderen' behandelen we inmiddels wat beter...nou ja, behalve het 5-jarige dochtertje van schilder Klashorst dan, want voor zover ik weet zit dat kind nog wel in de bak...

Meer minderjarige vreemdelingen in cel
Trouw, 18 september 2010, Van onze verslaggeefster

den haag – Het aantal alleenstaande minderjarige vreemdelingen dat in de cel belandt, is vorig jaar verdubbeld. In 2008 verdwenen er 160 in de gevangenis, tegenover 300 in 2009. Er kwamen vorig jaar ook meer jonge alleenstaande vreemdelingen naar Nederland: 1300, ongeveer tweemaal zoveel als een jaar eerder.
Dat blijkt uit het Jaarbericht Kinderrechten 2010 van Unicef en Defence for Children, dat gisteren op de ’Kleine Prinsjesdag’ in Den Haag werd gepresenteerd aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Het opsluiten van alleenstaande minderjarige vreemdelingen is in strijd met het VN-Kinderrechtenverdrag, waar Nederland aan is gebonden. De Raad van Europa heeft eerder geoordeeld dat dat niet kan. Minister Hirsch Ballin van justitie heeft al aangekondigd dat hij een oplossing zoekt.
Er zijn volgens de kinderrechtenorganisaties meer manieren waarop de rechten van minderjarige vreemdelingen worden geschonden. Zo wees de Nederlandse regering vaker verzoeken tot gezinshereniging af. In 2008 werd een verzoek van ouders en kinderen om samen te wonen 2830 keer afgewezen. Dat is veertig procent vaker dan het jaar daarvoor.
Verder neemt het aantal minderjarige vreemdelingen toe dat niet weet of ze hier mogen blijven, ook als ze hier al ruim vijf jaar zijn. Hun aantal steeg in een jaar tijd van 450 naar 700.
Tweede Kamerleden van D66, de PvdA en SP waren bezorgd over de positie van minderjarige vreemdelingen. PVV-Tweede Kamerlid Willie Dille zei: „Als kinderen in Nederland jaren op school hebben gezeten en ze horen dat ze weg moeten, is dat niet menselijk. Je moet voorkomen dat kinderen in zo’n situatie terechtkomen.” Minderjarige vreemdelingen moeten daarom wat haar betreft binnen een jaar weten of ze in Nederland mogen blijven.
Unicef en Defence for Children vinden dat het op andere gebieden een stuk beter gaat met kinderrechten. Zo zijn de wachtlijsten in de jeugdzorg afgenomen.

1 opmerking: