donderdag 13 januari 2011

Rechtse Schreeuwers: de Mos en de Opwarming van de Aarde

Af en toe denk ik dat ik gek word, als ik zie wat zich in ons parlement (en daarbuiten) allemaal afspeelt; Rechts heeft het debat in handen, eist (en krijgt) het leeuwendeel van de media-aandacht (Links lijkt wel van de aardbodem verdwenen!). En dat zullen we weten. En er zijn zoveel domme en/of onwaarachtige Rechtse Schreeuwers bij PVV, VVD, en CDA aanwezig...!

Een voorbeeld: pas sneeuwde het in Nederland een beetje. Een beetje, want vergeleken met de dikke pakken die overal elders vielen (zoek bijvoorbeeld op YouTube even naar 'snow + New York) en zie ècht zware sneeuwval, ook mijn oude coach Maarten van Gent plaatste wat foto's over Estse sneeuwval; je ziet dan dat er in Nederland echt niet zoveel sneeuw viel!) Richard de Mos, de basisschooldirecteur die geen directeur bleek te zijn (aantoonbare keiharde leugen-1), maar hele lichtingen Haagse schoolkinderen mocht verzieken met zijn denkbeelden, kwam voor het 2e jaar op rij met zijn one-liner dat "de huidige sneeuwval bewees dat er helemaal geen broeikas-effect bestond, en dus geen sprake was van een opwarmende aarde"(aantoonbare keiharde leugen-2).

De Mos maakte ook al naam door een GroenLinks kamerlid, Ineke van Gent ( wèl zeer capabel, i.t.t. de Mos!), die 'wat steviger gebouwd'is, in een debat over de veiligheidstoestand van onze dijken te beledigen door te stellen dat "door van Gent voor een zwakke plek in de dijk te leggen, geen versteviging meer nodig zou zijn (en dat was goedkoper" (ultime domheid-1).

En wat zien we de afgelopen maanden, sterker dan ooit? Dat een door wetenschappers voorspeld effect van 'Global Warming', extreme regenval, overal op de wereld voor extreme rampen zorgt. Nu is het weer Brazilië waar vele mensen de dood vinden door overstromingen en modderstromen die hele stadjes van de aardbodem wegvagen, gisteren (en vandaag) was dit het geval in Australië, nu en kort geleden (veel dichterbij huis) in Hoog-België, eerder vorig jaar 20 miljoen ontheemden in Pakistan (maar ja dat zal de PVV 'geen punt' vinden; het zijn ten slotte 'slechts Moslims' die daar verdronken, geen huis meer hebben, of niets te eten en aan te trekken).

Het beleid van de PVV, daarin (deels) gesteund door de loopjongens en - meisjes van het Kabinet Flutte-1? Afschaffen die ontwikkelingshulp/-samenwerking, die mensen (die dus lijden onder o.a. grotendeels in het Westen veroorzaakte, dan wel verergerde, natuurrampen) moeten hun eigen broek maar ophouden, waterkering regelen/betalen! Nou ja, als ze betalen dan wil Nederland onder aanvoering van Staatssecretaris Knaben die dijken vast wel leveren, misschien krijgt Pakistan dan zelfs een beetje korting... (schandaal-1)

Schoolkinderen op weg naar school, in het overstroomde Benin

En dan zijn er nog die landen, de armste van allemaal, die helemaal niemand wat lijken te interesseren: Benin, Mali, Niger bijvoorbeeld, eerder vorig jaar waren de spaarzame berichten dat er, door extreme droogte en complete misoogsten, een hongersnood dreigde zoals nooit tevoren. In november was er een klein berichtje op TV (dat is de enige keer dat ik er iets over heb gezien, gehoord of gelezen!): Benin stond voor meer dan 1/4 deel onder water door extreme regenval, het kleine beetje oogst dat de droogte had doorstaan spoelde nu weg... Maar ach, 'who cares about the poor suckers!?' Niet meer helpen deze mensen, want er is niets aan ze te verdienen voor Nederland! Global warming? Ben je gek!? Het sneeuwt toch in Nederland! En veel mensen gaan er in mee: Lang Leve de PVV (en VVD, en SGP, en CDA)!! Domme aso's zijn het; bijna al die rechtse schreeuwers...! En waar blijven de wel-denkende mensen in die partijen? Waarom horen we daar niets van? Wie zwijgt stemt toe toch!?
Meer over Benin op de website van de BBC

Aanvulling op 20-januari-2011: zojuist is bekend gemaakt dat de gemiddelde temperatuur op aarde over 2010 wederom record-hoog is geweest. T.o.v. de voorgaande twee record-jaren is de temperatuur weer 0,1 graad Celcius gestegen...maar het begrip gemiddeld komt waarschijnlijk in de (wiskundige) vocabulaire van schoolmeester de Mos niet voor, laat staan 'hele aarde'...hij is meer van 'dat hele kleine stukje aarde' en heeft geen boodschap aan 'de ander' die zich elders bevindt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten