vrijdag 3 februari 2012

The Korte Film (15 min): Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011)

Ik houd van boeken, en koop er dus nogal eens wat. Maar door mijn oogproblemen is lezen een stuk lastiger geworden dan het eens was. Omdat er nogal wat andere zaken zijn waarbij lezen te pas komt, zoals bijvoorbeeld (hier) schrijven, in het dagelijks leven, en datgene dat je tot je neemt om een betrokken burger te blijven, komt boeken lezen er niet vaak/veel te weinig van...maar de hoop om dat nog eens in te halen blijft altijd levend..!

In deze prachtige korte animatie-film gaat het boeken, lezen, en de waarden ervan. Een boodschap lijkt me duidelijk: lezen is belangrijk voor kinderen. Natuurlijk zit er nog veel meer in, en misschien ook wel dingen die ik over het hoofd heb gezien...ik houd me aanbevolen voor wijsheden die mijn lezers eruit (zullen) halen!


(Met dank aan NRC, die (Peter Zantingh) schreef:
Kijken: Oscargenomineerde animatiefilm over liefde voor boeken

Bij de bekendmaking van de Oscarnominaties (2011) van afgelopen week werd The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore opgenomen bij de genomineerden voor beste korte animatiefilm. Je kunt een kwartier van je zondag goed besteden door ‘m hier te bekijken.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is geïspireerd door onder meer de orkaan Katrina, The Wizard of Oz en de liefde voor boeken. Meneer Lessmore wordt door een orkaan uit zijn huis geblazen en belandt in een klein huisje met vliegende, dansende, levende boeken. Daar komt hij erachter waarom een boek tot leven komt en hoe het de wereld kleur kan geven.
)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten