donderdag 15 maart 2012

Liegen is Slecht (volgens de VVD); Wie Slechte Dingen doet verdient Straf (volgens de VVD); Rutte liegt Alles aan Elkaar, dus...

De Partij van 'Orde en Gezag', zo profileert de VVD zich de laatste tijd (en natuurlijk van 130 rijden, al is het maar 4km, reken de tijdwinst uit..!).

Daarbij geldt: "Liegen is Slecht" en "Wie Slechte Dingen doet verdient Straf";
zo liet de partij coryfee Ayaan Hirschi Ali keihard vallen toen zij om een onbenullig en goed te verklaren 'leugentje' (n.b. door 'vriendin' en partijgenote) keihard werd afgerekend, Verdonk bonjourde haar bijna eigenhandig parlement en Nederland uit.
Nu zo langzamerhand de aap uit de mouw begint te kruipen, het wordt namelijk steeds meer mensen duidelijk dat de tomeloos ambitieuze (voor zichzelf dan, natuurlijk niet voor Nederland) jonge VVD-mp Mark Rutte, in mijn woorden 'Flutte' vanwege zijn verregaande staat van wind-builerij, niet in zijn eerste leugentje gestikt is, sterker nog; ik denk dat het ventje zo'n beetje elk tweede woord onwaarheden spreekt, is dus duidelijk dat Rutte 'Alles aan Elkaar liegt'...

Dat betekent dus, ik heb het niet bedacht, het is de VVD zelf die eenieder zo de maat neemt: dat Rutte 'gestraft dient te worden', om te beginnen dat hij moet vertrekken met zijn regering...

Lees ook het volgende artikel uit NRC over zijn zoveelste leugen(-tje):
Zap, Hans Beerekamp, NRC 12-3-2012

In de serie televisieportretten van machtige Nederlanders besteedde Profiel (HUMAN) gisteren aandacht aan de minister-president. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Agnes Jongerius, Alexander Rinnooij Kan en Elco Brinkman had Mark Rutte ervoor gekozen niet mee te werken aan het programma.

Het werd daardoor een beetje afwijkende aflevering. Samensteller Erwin Otten noemde het The Making of Mark en haalde zowaar een leugentje boven water.

Na een moeilijke periode (2006-2009), toen het leiderschap van Rutte in de VVD als een probleem werd ervaren, won hij glansrijk de laatste Kamerverkiezingen. Als eerste liberale premier in 85 jaar imponeerde Rutte vriend en vijand met zijn communicatieve vaardigheden. Voorlopig mediahoogtepunt vormde in december de aflevering van College Tour (NTR), waarin Rutte een zaal vol studenten en de kijkers volledig inpakte met zijn charme en overtuigingskracht. Wat is toch het geheim van zijn optreden, wilde een vragenstelster weten. Het antwoord luidde gedecideerd: Nooit, nooit een mediatraining!

Dat bleek toch niet helemaal te kloppen. Profiel ontdekte drie coaches die wel degelijk aan Rutte sleutelden. Speech Academy en Nico Schraag vermelden het zelf als aanbeveling op hun website en ook de Phoenix-opleiding (gespecialiseerd in 'neurolinguïstisch programmeren' en 'transactionele analyse') bevestigde dat Rutte er een training volgde.

Op zich geen probleem, behalve wanneer je als politicus zeer nadrukkelijk ontkent dat je zoiets hebt gedaan, omdat je niet van de hulpsinterklazen bent.

Het lijkt wel of de constant stijgende lijn van succes ineens begint te kenteren. Dit weekend werd duidelijk dat de VVD de verschijning van een kritisch boek over coalitiegenoot PVV van een eigen senator had geprobeerd uit te stellen tot na de lastige onderhandelingen in het Catshuis over bezuinigingen. En een optreden van Rutte bij de SGP-jongeren, die hij prees als geestverwanten, zette veel kwaad bloed bij echte liberalen.

Op internet werd met grote instemming gereageerd op een open brief aan Rutte op het weblog meisjevandeslijterij.nl. Dat is ook de geuzennaam van Petra de Boevere, die met haar man een drankenwinkel bestiert in het Zeeuwse Breskens. Ze danste ooit met Mark op een partijcongres, op Paradise by the Dashboard Light.

Haar geluid is dat van de kleine middenstander, die geen voorstander was van verruiming van de winkelsluitingswet, maar daar uit liberale solidariteit toch actie voor voerde. In januari zegde De Boevere haar partijlidmaatschap op: Ik kan als partijloos liberaal mezelf weer recht in de spiegel aankijken. Maar kun jij dat ook Mark? Wat zie jij als je in die spiegel kijkt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten