maandag 23 april 2012

Hoogtepunt

Het was echt niet het (enige) hoogtepunt van het Nederlandse Basketball, maar zeker wel een van de..!

Voor mij persoonlijk rankt het ook hoog op mijn persoonlijke ranglijst van hoogtepunten, want het was ook het jaar dat ik zelf als speler deel uitmaakte van de vaderlandse Heren Basketball Eredivisie (bij Frisol/r uit Dordrecht).

Die tijd gebeurden er meer dingen die voor de basketballers van latere generaties wellicht moeilijk voorstelbaar zijn; ook Ahoy was een aantal keren uitverkocht voor Play Off-, EuropaCup-, en Harlem Globetrotter- wedstrijden. Er werd Europees weleens gewonnen van grote tegenstanders zoals Maccabi Tel Aviv, het NT Heren had op een haarbreedte de OS gemist, en de vierde plaats op het EK zat eraan te komen. Voor mij was het toen allemaal nieuw, en het was prachtig aan de ene kant, maar 'gewoon de werkelijkheid' aan de andere kant...

Mooie tijden die vergaan zijn, en ze lijken nu heel ver weg, en zijn dat in zekere zin ook. Maar hetzelfde geldt en heeft al eerder gegolden voor bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord, en die kwamen ook weer terug aan de top. Dus waarom zou dat voor ons basketballers niet ook kunnen gaan gelden!?


Link naar een artikel over de sloop van de Groenoordhallen in Leiden waar de Legendarische wedstrijd met 10.800 toeschouwers gespeeld werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten