woensdag 3 juli 2013

De Zoete Wraak van LeBron James...

Ik geloof niet dat LeBron James een vervelende vent is, misschien is hij zelfs wel een beetje te aardig en, af en toe, een beetje te naïef voor de Supergetalenteerde, Superrijke, Super-Ster die hij nu eenmaal is;
want het was natuurlijk niet zo heel erg handig om een show te maken van je beslissing om 'jouw' team te verlaten, en al helemaal niet om daarin dan te gaan speculeren over "...misschien wel 7 Ringen...", terwijl; de heersende mores (terecht of onterecht, is dat MJ 'de allerbeste ooit' is en diezelfde Jordan al 6 van die afzichtelijk grote, glimmende dingen in zijn prijzenkast had, terwijl jouw score op dat moment op 0(!!) stond.

Maar ook toen al was zichtbaar dat LBJ geen niets-ontziende 'Winner' was als MJ; daarvoor speelde hij veel te sociaal, en daarvoor liet hij zich teveel aanleunen.

Maar inmiddels heeft LBJ ook 2 van die groteske trofeeën binnen, en dat op een net iets jongere leeftijd dan dat MJ dat voor elkaar had. Bovendien verbetert LBJ zich ieder jaar spectaculair, en we hebben weer kunnen zien dat hij nog steeds eigenlijk liever niet van buiten schiet...maar ook dat hij dat eigenlijk wel heel goed kan! Slijtage lijkt ook nog geen enkele rol te spelen op zijn fysiek, daar waar dat op zijn toch ook nog niet heel oude teammaat Wade wel al het geval is.

Daarnaast moet eenieder zich ook wel realiseren dat MJ er 2 jaar uit is geweest; de tijd dat hij trachtte ook als honkballer legendarisch te worden...in die twee jaar won hij dus ook geen Kampioenschappen.

Dus de vraag is niet zozeer of LBJ '6 of 7 Ringen' zou kunnen winnen; dat kan hij zonder twijfel. De vraag is veel meer, of Pat Riley in staat is hem de komende 5 seizoenen te omringen met voldoende kwaliteit om dat te doen. Want dat hadden de Bulls natuurlijk perfect voor elkaar in de twee 'Threepeats' die MJ en Pippin hun 6 Ringen deden verwerven. En dat Miami wel een fantastisch team is, maar toch ook kwetsbaar is, zeker tegen teams met grote Centers en Power Forwards, dat hebben de Spurs en de Pacers wel duidelijk gemaakt in het Seizoen 2012/2013..!!!

Maar voorlopig...voorlopig is de Wraak van LBJ Zoet, en zijn reactie mooi...

Het onderstaande filmpje is dat ook...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten