woensdag 2 september 2020

UPDATE SHARTIE AART DEKKER / TROUW & NRC OPINIE NA HET 'GRAPPERHAUS-DEBAT': Wat Suggesties voor Grapjas Grapperhaus voor het debat...Geen Grap! / COLUMNIST / CORONA-MAATREGELEN / BRUILOFT /


&

CITAAT(Lodewijk Asscher):

„Het probleem in mijn ogen is dat een minister die keihard is naar de samenleving soft is naar zichzelf”, zegt Asscher de volgende dag. „Vervolgens raakte die discussie vermengd met op zich terechte vragen over de handhaving. Maar dan lijkt het wel alsof je zegt: de minister heeft te hard gereden dus we verhogen de maximum snelheid. Het was een afdronk van het debat die mij niet beviel. Het mag zijn dat de politiek zo werkt, maar daarmee is het nog niet in orde.”

**

SHARTIE AART DEKKER

Asscher slaat de spieker op de kop, maar....

Het probleem is natuurlijk veel breder dan alleen Grapperhaus; het gaat om de gehele politiek en ooverheid. Ik vond het opvallend dat zelfs via  de TV  - je hoefde er dus niet voor naar het Kamergebouw om het te zien -  al aan het begin van de corona-pandemie duidelijk was dat in het kamergebouw kosten nog moeite werden gespaard om het risico van besmetting tegen te gaan; overal mensen die bezig waren met schoonmaken en strenge protocollen. 

Op zich een goed voorbeeld, dus niets mis mee, maar...

...wel een schrille tegenstelling met wat er in van de overheid afhankelijke sectoren gedaan kon worden; in de ouderenzorg en thuiszorg, bij de huisartsen, etc, etc.

Vervolgens kwamen er tegen de berichten dat ook kosten nog moeite gespaard werden om het werken in de ministeries 'Coronaproof' te maken...

Maar waarom gebeurt datzelfde dan niet in bijvoorbeeld de scholen?

Waarom kwam er daar pas aandacht voor de op vele plaatsen matige of zelfs slechte ventilatie in de onderwijsgebouwen? En waarom moet er 'dus' gewoon aan het nieuwe schooljaar begonnen worden in 'niet-Coronaproof' omstandigheden?

Zouden ze in de politiek nou echt niet doorhebben dat wat ze communiceren is dat er twee standaarden zijn; eentje voor politiek en overheid zelf, en een voor de burgers die ze zouden moeten dienen? En dan vinden ze het gek dat het vertrouwen in de politiek niet geweldig is...


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="nl" dir="ltr">Grapperhaus in gesprek met BOA&#39;s na bruiloft<a href="https://twitter.com/hashtag/grapperhaus?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#grapperhaus</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/corona?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#corona</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/cartoon?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#cartoon</a> <a href="https://t.co/yxgkKxaYRn">pic.twitter.com/yxgkKxaYRn</a></p>&mdash; Argus (@argusonline) <a href="https://twitter.com/argusonline/status/1301052415962120192?ref_src=twsrc%5Etfw">September 2, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


NRC-Opinie:

Grapperhaus heeft geen wapens meer om coronabestrijder te zijn

Kamerdebat

3 september 2020 om 21:48

Het hele Commentaar van de Hoofdredactie lees je   ---  Hier  ---

Leestijd 2 minuten

Meer:

NRC:

'Redde-koehandel-in-genade-grapperhaus?'

'Grapperhaus-zonde-en-de-eerste-steen'

 


 

&

Mijn 'SHARTIE' van voor het debat:

Wat Suggesties voor Grapjas Grapperhaus voor het debat...Geen Grap!

Ik sprak eerder deze week het Orakel van Porkuni – Maarten van Gent in Estland – en we hadden het, zoals zo ongeveer iedere Nederlander, over 'de Affaire Grapperhaus. Ik vroeg hem “Wat moet er volgens jou nu gebeuren?” Antwoord: “Hij moet aftreden natuurlijk”. Ik: “Ik vroeg je niet wat hij zou moeten doen, maar wat er moest gebeuren... Dus jij vindt dat hij..?” Antwoord: “Ja; ik zou aftreden als ik hem was!”

Laat ik beginnen dat ik Grapperhaus ergens wel mag; meer in ieder geval dan vele andere CDA-bewindslieden in recente tijden, ondanks dat hij wel erg vaak scheve schaatsen rijdt. Waarom? Omdat de man eigenlijk geen doorsnee politicus is, soms vrij authentiek overkomt en dan regelmatig laat zien dat hij het hart wel op de goede plaats heeft. Als hij zich wel als politicus opstelt, of andermans boodschap (kabinetsbeleid dat duidelijk niet uit zijn koker komt) moet uitdragen – “Was je handen helemaal stuk!” Brrrrr...” – dan komt hij stukken minder uit de verf.

Maar goed het is duidelijk: wat er op zijn bruiloft is gebeurd kan gewoon niet.

En met zijn excuses en belofte een paar honderd Euro over te maken naar het Rode Kruis, maakt hij het volgens mij alleen maar erger; wat een krentenwegersmenatliteit – hij zit daarmee al helemaal op het spoor van zijn baas Markje 'Flutte' Rutte en collega Wopje Hoekstra!

Wat me ook opvalt: zijn 'partner in crime' – staatsecretaris Broekers Trol van vreemdelingenzaken en asiel – die nota bene in functie van Trouwambtenaar gewoon lekker meedeed met feesten, wordt nauwelijks in het debat betrokken, juist van haar had verwacht mogen worden als het feestvarken zichzelf even vergat – zoals bij het poseren voor de foto – wel haar verstand te gebruiken... Maar dat zit er blijkbaar niet in; 'het is wat het is', of moet ik zeggen 'ze is wie ze is'?

'Sorry'-zeggende leden van de Flutte-kabinetten, daar hebben we er in de afgelopen 10 jaar al veel te veel gezien; onder Rutte is een cultuur ontstaan van 'wat je ook fout doet, hoe slecht het voorbeeld dat je geeft ook is; als je maar sorry zegt dan kom je onder Rutte overal mee weg; zijn loyaliteit is grenzenloos...tenzij het tumult in het publieke debat te groot wordt; dan gooit Mark de dader net zo gemakkelijk voor de bus”.

Nee volgens mij moet Grapperhaus – eventueel samen met de VVD-staatsecretaris – een groots gebaar maken in een stijl die bij het CDA en het christelijke gedachtengoed past; hij moet flink Boete Doen: bijvoorbeeld door aan de ene kant voor alle aanwezigen het standaar Corona-boetetarief af te tikken. Is dat nu Euro 400,-? Dan betaalt hij dus 30 x 400 – 12.000 Euro; houdt hij nog een ruim leefgeld over van zijn salaris van een maand. Aan de andere kant zou hij alle boetes die normale mensen voor vergelijkbaar gedrag als op zijn bruiloft (of beduidend pietluttiger, want die zijn er ook plenty) wel beboet zijn seponeren. Want voor veel van die mensen is 400 Euro een flinke slok op een borrel van hun inkomen dat niet in de buurt komt van dat van de minister.

Wat mij brengt bij iets dat ik al veel langer vind: het wordt hoog tijd dat boetes voor overtredingen in de toekomst inkomensafhankelijk zijn. Want nu hebben we wegpiraten met een hoog inkomen die lachen om de opgelegde boetes, terwijl zelfs een beperkte boete voor anderen (zowat) hun faillissement veroorzaakt. Dus wat mij betreft mag de mnister ook daaraan gaan werken; dat zou hem nog eens goodwill op leveren bij de gemiddelde burger...


 

(AD)

(De afbeelding bovenaan komt van 'HollywoodHuizen'   ---  Hier  --- 

de tweede van 'wanttoknow.nl'   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten