zaterdag 6 februari 2021

DBL AANRADER / 16h00 DEN HELDER SUNS - ZZ LEIDEN OM DE 1e PLAATS: Braal analyseert Den Helder Suns

Den Helder highlights (door Erik Braal)

5 feb. 2021

5 februari 2021

Braal analyseert Den Helder Suns

Door Erik Braal

GROU - Den Helder Suns is de nieuwe competitie geweldig begonnen. Vier gespeeld, vier gewonnen. Maar deze vier overwinningen zijn in de pocket. Thuis werd zowel tegen Heroes Den Bosch als Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam gewonnen. Dat zijn directe concurrenten voor een plaats bij de bovenste zes en daarmee duidelijke statements! In oktober werd ook al van Leiden in eigen hal gewonnen. Er is daar dus iets aan de hand. Erik Braal heeft voor deze site een analyse gemaakt van de Suns.

Algemeen

Het schema van de eerste ronde met 11 wedstrijden is niet voor elk team even zwaar. Den Helder profiteert aan het begin van de competitie een beetje van het schema van deze eerste ronde. Twee zwaardere tegenstanders thuis en twee lager ingeschatte tegenstanders uit, is wat betreft ‘strength of schedule’ een voordeel. In die zin heeft bijvoorbeeld Aris Leeuwarden het lastiger (drie uitwedstrijden waarvan twee tegen de Top-5). Met een volledig schema (uit en thuis tegen elke tegenstander) zou dat niet veel uitmaken. Maar in dit schema is een goede start belangrijk. Maar los van het aantal gewonnen wedstrijden zijn er een aantal andere opvallende zaken.

Aanval

Als eerste valt op dat Den Helder, na Zorg en Zekerheid Leiden, de beste aanvallende ‘rating’ heeft. Met een aanvallende efficiëntie van..............

........."

De hele Analyse van Erik Braal  - met nog meer video -   op de DBL-site vind je   ---  Hier  ---

De wedstrijd is te zien/volgen:

Dineke Kwinkelenberg en Cobbe van der Vuurst de Vries verzorgen het commentaar bij de livestream. De statistieken zijn hier te volgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten