zondag 6 juni 2021

GOEDE ZAAK! / NIEUWS BASKETBALL TALENT-ONTWIKKELING LEIDEN: ZZ Leiden intensiveert jeugdopleiding - Samenwerking met BS Leiden & Basketball Skills Academy versterkt

 


ZZ Leiden intensiveert jeugdopleiding

4 juni 2021

Vanaf het seizoen 2021 – 2022 gaat ZZ Leiden een samenwerkingsverband aan met de Basketbal Skills Academy in Leiden. De voorzieningen die beide partijen inbrengen bieden een uniek pakket voor spelers die de top van het basketbal willen bereiken.

Vanaf de terugkeer van ZZ Leiden in de Eredivisie is er met BS Leiden gebouwd aan een jeugdopleiding. Dit heeft geresulteerd in een Eredivisie jeugdlijn van U12 t/m U22. Direct onder de eredivisie spelen alle teams van BS Leiden op het tweede landelijke niveau.

In de afgelopen jaren hebben we regelmatig kampioenschappen en Nederlandse bekers gewonnen. Veel voormalig jeugdspelers zijn doorgestroomd naar de promotiedivisie. Een aantal jongens maakt minuten bij eredivisie clubs en Marijn Ververs is bij onze eigen vereniging doorgebroken tot een volwassen eredivisie speler.

Om ons blijvend te kunnen blijven meten met de top jeugdclubs en om meer talenten op eredivisie niveau te brengen is bij vergelijking met een toonaangevende Academy in Nederland bekeken wat er nodig is om de jeugd nog beter te begeleiden. Deze vergelijking heeft laten zien dat onder meer uitgebreide 1 op 1 begeleiding en intensieve kracht en mentale begeleiding aandacht behoeft.

Vanaf het seizoen 2021 – 2022 gaat ZZ Leiden een samenwerkingsverband aan met de Basketbal Skills Academy in Leiden. De voorzieningen die beide partijen inbrengen bieden een uniek pakket voor spelers die de top van het basketbal willen bereiken. BS Leiden sluit met U12 en U14 zoveel als op dit moment mogelijk is aan bij het initiatief. Voor de U16 en U18 spelers van ZZ Leiden is deelname aan de Basketball Skills Academy een verplichting.

Komend seizoen gaan we kijken of het mogelijk is om meer spelers uit de U14 onderwijs te laten volgen op het Leonardo college. Het onderwijs wordt dan in combinatie met basketbal bij de Basketball Skills Academy, BS en ZZ Leiden gegeven.


Eredivisie Jeugd Jeugdselectie 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten