donderdag 27 juli 2023

AANRADER! / SHARTIE AART DEKKER: Wederopstanding Mannen Orange Lions? - 10 Augustus 16h00 TopsportCentrum Almere / BEKIJK HET GRATIS! /

 

Naar een hoger niveau groeien gaat met vallen en opstaan; de Orange Lions Mannen zijn groeiende, maar zitten in een veel te lange reeks van (vaak nipte) Nederlagen. Die tendens moet onder leiding van de nieuwe Bondscoach Arik Shivek worden afgebroken en omgebogen! (AD)

Foto: Keye vd Vuurst de Vries wordt weer overeind geholpen door Leon Williams en Charlon Kloof, Orange Lions

25 juli 2023

Ontmoet de Orange Lions: kom op 10 augustus naar de open scrimmage in Almere

De Nederlandse basketballers vertrekken op vrijdag 11 augustus naar Turkije. Daar hopen de Orange Lions de eerste stap te zetten op weg naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. In Istanbul doet het Nederlands mannenteam mee aan het Preolympisch Kwalificatie Toernooi. Er is daar één ticket te verdienen voor de volgende stap in kwalificatietraject: het Olympisch Kwalificatie Toernooi in juni en juli volgend jaar.

De afgelopen weken bereidde het team zich in Almere voor op de taak. Op donderdag 10 augustus ronden de mannen hun trainingsstage af met een 5-tegen-5 scrimmage. Jij kunt daar als fan bij zijn.

Er is waarschijnlijk geen oefenwedstrijd zo bekend als die van het ‘Dream Team’. In 1992, in Barcelona, mondde een training van de NBA-sterren uit in een duel op het scherpst van snede waar nu nog over gepraat wordt. Magic Johnson noemde het ooit ‘het beste basketball dat hij ooit had gezien’. De Nederlandse mannen gaan proberen hun versie van deze legendarische scrimmage aan fans te laten zien.

Datum: Donderdag 10 augustus
Locatie: Topsportcentrum Almere
Tijdstip: vanaf 16:00 uur


Kom Jesse Edwards bewonderen, die op de radar van NBA-teams staat. Geniet ervan hoe Keye van der Vuurst de Vries met passes strooit. En hoe tonen ‘veteranen’ Charlon Kloof en Yannick Franke hun leiderschap bij de verjongde Orange Lions?

Drietjes en dunks; deze oefenwedstrijd gaat het ongetwijfeld allemaal in zich hebben. Toegang is gratis. Na afloop is er de kans om met spelers op de foto te gaan en handtekeningen en tips te vragen. Ook sponsoren, pers en andere relaties van de Nederlandse Basketball Bond zijn voor deze wedstrijd uitgenodigd.

Jesse Edwards: “Ik denk dat deze laatste scrimmage gaat laten zien waar wij als Nederlands team voor staan: snel, fysiek en gevarieerd basketball. Het is voor de spelersgroep ook leuk om de fans te zien, net vóór vertrek. Het speelt gewoon nog lekkerder als je voelt dat heel basketballend Nederland achter je staat.”

Bericht overgenomen van de site van de NBB  Basketball.nl

Veel meer Orange Lions nieuws aldaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten