woensdag 28 februari 2024

SHARTIE / NBB BASKETBALL VERENIGINGEN ORGANISATIE / EVEN NADENKEN & SCHRIJVEN OVER: De #NBB heeft in toenemende mate te maken met het probleem dat er te weinig #refs scheidsrechters zijn. Ik wil daarvoor nadenken & schrijven! #samen! Wie doet er mee? / @Basketball_NED / AART DEKKER /

 

*

SHARTIE AART DEKKER - OPROEP!

NBB BASKETBALL VERENIGINGEN ORGANISATIE

De #NBB heeft in toenemende mate te maken met het probleem dat er te weinig #refs / scheidsrechters zijn. Ik wil daarvoor nadenken & schrijven! #samen! Wie doet er mee? 

Out of the Box NADENKEN & SCHRIJVEN OVER 

Voldoende kwalitatief goede scheidsrechters beschikbaar hebben; het is een probleem dat al speelt zolang als ik me met Basketball bezig hou (en dat is sinds een jaar of 50...)

1) 'Een wedstrijd is alleen een wedstrijd als er scheidsrechters zijn'

&

2) 'Die scheidsrechters moeten via de verenigingen gevonden, opgeleid en begeleid worden, en dan vervolgens  - als ze een bepaald niveau bereikt hebben -  'aan de NBB geleverd worden'...

Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Kan het niet anders?

Kunnen heel veel wedstrijden niet zonder scheidsrechters? (De tweet hierboven geeft een voorbeld van dat het bij andere sporten wel al zo werkt)

... of ...

Kunnen de mensen met het fluitje in de hand niet bij aanvang van een wedstrijd in overleg tussen beide teams vooraf  'afgesproken / aangewezen worden?' Net zoals tafelaars trouwens?

Kan de Bond niet buiten de verenigingen om kandidaat scheidsrechters gaan zoeken, rekruteren, opleiden, begeleiden, etc, etc?

Deze vragen zijn niet nieuw of uniek, wellicht zelf s dat er her en der al initiatieven op dit gebied zijn, daar weet ik dan (te weinig) van... Dat is niet erg, maar als ik het niet weet, weten dan genoeg mensen er wel van?

Etc, etc, etc...

Wie praat mij bij? / Deelt panklare artikelen om de delen?

En wie ziet het zitten hierover in discussie te gaan teneinde een of meer stukken te schrijven die wellicht inspirerend kunnen werken om het probleem dichter bij een oplossing te brengen.

Reageren? Graag!

Ik ben benieuwd...


(AD)

 

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten