maandag 20 oktober 2008

De nooit aflatende Mart Smeets (1)

De dubieuze “eer”van de eerste aflevering gaat naar iemand die de afgelopen tijd vele eerbewijzen opgeprikt kreeg, zoveel dat zijn, toch niet onaanzienlijke, achterwerk inmiddels te klein is geworden voor nog een “veer in de reet”. Daar gaat het hier dan helaas ook niet om; dit stuk wil juist duidelijk maken dat de persoon in kwestie, Mart Smeets, het juist verdient in een schandpaal gezet te worden en, om met door hem zelf nog niet lang geleden gebezigde woorden, “met pek en veren dient te worden bekogeld”, in ieder geval door “ons, mensen die het Nederlandse Basketball een goed hart toedragen”!


De aanleiding:

In de uitzending van Studio Sport op Zondag 19-10-2008, werd een groot deel van de wedstrijd EiffelTowers Den Bosch-Rotterdam Challengers uitgezonden.
Op zich natuurlijk een verheugend feit: "zomaar" ruim een uur beelden uit de Nederlandse Competitie live op de buis! Helaas maakte de presentator van de middaguitzending in zijn afkondiging van de wedstrijd korte metten met de vreugde over de, in mijn ogen behoorlijk aantrekkelijke, wedstrijd op TV. Naar mijn bescheiden mening had Eiffel een fantastische groep spelers bij elkaar gebracht en ook Rotterdam viel mij in het geheel niet tegen.
Maar toch: Mart Smeets ramde in slechts enkele woorden alle positiviteit genadeloos het zompige Hilversumse moeras in. Zijn afkondiging kwam er namelijk op neer dat niet alleen het niveau van de zojuist getoonde wedstrijd bedroevend was, maar dat ook van de gehele Nederlandse competitie nog steeds niets voorstelde, en dat dit (mede) veroorzaakt werd door het grote aantal buitenlanders van bedenkelijk allooi.


Citaat:

“…waarmee maar weer eens aangetoond wordt een groot aantal buitenlanders niets zegt over het niveau van het vertoonde spel…”, of iets van soortgelijke strekking.


Motivering bij de toekenning:

laat ik beginnen te zeggen dat ik altijd zeer veel respect heb gehad voor het vakmanschap en de vele verdiensten van Mart Smeets voor het Nederlandse Basketball.
Dit respect is echter al geruime tijd tanende, omdat de effecten van deze positieve wapenfeiten al zeer lang steeds verder teniet worden gedaan door de ene na de andere onheuse uithaal richting Nederlands Basketball door onze (inmiddels) voormalige "Basketball Goeroe". Zo langzamerhand begin ik zelfs serieus te twijfelen of Mart inmiddels niet zó van God los gezongen is, dat hij zijn (laatste nog resterende beetje) kijk op de sport inmiddels ook kwijt is... Dan geldt het zelfs niet eens “slechts”, maar wel vooral, zijn kijk op het Nederlandse Basketball; ook zijn commentaar bij bijvoorbeeld NBA-wedstrijden wordt per keer meer tenenkrommend, maar daar kan “onze Held” niet veel kwaad mee…het Nederlandse Basketball echter wordt steeds weer serieus schade toegebracht als Smeets het weer eens nodig acht zijn persoonlijke frustraties en (Ego-)trauma’s meent te moeten botvieren. Het wordt echt hoog tijd dat hij deze waarheid onder ogen ziet en er gewoon mee kapt; als hij dan al geen realistische (laat staan positieve) uiting betreffende “ons” Nederlandse Basketball “de bek uit kan krijgen”, laat hij dan tenminste het fatsoen opbrengen zich te onthouden van dit soort sloperswerk.
Beste Mart: maak dan nu eens eindelijk waar dat “je helemaal niets meer hebt met ons vaderlandse basketball” en houd je dop op de pen, je laptop op slot, en je lippen op elkaar. Laat ons “idioten” die nog wel heil zien in het Nederlandse Basketball, of er in ieder geval plezier aan beleven, met rust en zwijg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten