donderdag 30 juni 2016

BASKETBALL NEDERLAND / NIEUWS DONAR GRONINGEN / DBL: 'Donar trekt Drago Pasalic aan'

Bericht overgenomen van de DBL-site, originele artikel   ---  Hier  ---GRONINGEN, 29 juni 2016 – Donar heeft vandaag de zesde speler voor het komende seizoen vastgelegd. De ervaren Kroatische speler Drago Pasalic (32) tekende een éénjarig contract bij de landskampioen. Pasalic kan zowel op de 4- als de 5-positie uitstekend uit de voeten.
Martin de Vries, bestuurslid Technische Zaken van Donar, is zeer content dat de ervaren Pasalic (2.08 meter lang, 108 kilo zwaar) heeft gekozen voor Donar. “Drago is een speler met kwaliteiten waar we al een tijdje naar op zoek waren”, stelt De Vries. “Hij heeft bij veel grote clubs in Europa gespeeld. Zijn ervaring zullen we zeker in de Champions League heel goed kunnen gebruiken. Daarnaast is het een veelzijdige, sterke speler die we op meerdere posities kunnen inzetten. Hij is een uitstekende rebounder, sterk onder de borden maar beschikt ook over een prima schot waardoor hij ook buiten de basket voor veel dreiging kan zorgen. Daarnaast is het een jongen met een goede wedstrijdmentaliteit die goed in onze groep zal passen."
De loopbaan van Pasalic is indrukwekkend. Hij heeft voor grote teams gespeeld in zijn carrière, waaronder Split, Ankara, en Milaan. Het afgelopen seizoen speelde Drago bij KK Zadar in de Adriatic League en daarna bij het Poolse MKS Dabrowa Gornicza. Bij beide teams behoorde hij tot de starting five5. In Polen speelde Drago 16 games en haalde daar de volgende statistieken: 12.2 punten, 4.6 rebounds, FGP 59.5%, 3PT 33.3%, FT 66.7%.
Drago Pasalic is na Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter en jeugdspeler Tim Hoeve de zesde speler die is vastgelegd voor het komende seizoen.


Hetzelfde nieuws gebracht door Court-Side (Agency)   ---  Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten