vrijdag 3 juni 2016

DBL COACHES ANALYSE LEON KERSTEN: Welke Plekken zijn er Vrij? Wat is Waarschijnlijk? En Wie Zijn er Bevoegd?

Leon Kersten pakt weer eens uit met een leuke insteek voor een Column. Grappig om dan je eigen naam in de lijst bevoegde coaches tegen te komen, en zeker die van een groot aantal (Basketball-) Vrienden...

Mijn tip? Ga eens praten met bijvoorbeeld Burhan Alibegovic - de meest succesvolle MU20 Nationaal Team Coach Aller Tijden - of met Jan Lievaart - altijd 'Under the Radar' doordat hij wel veel (Jeugd-)teams coacht en veel werk achter de schermen verricht, maar zich niet afficheert als de goede coach die hij wel degelijk is. Beiden zijn trouwens ook super-betrouwbare en -loyale mensen, maar dat terzijde.

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat er op de lijst niet meer goede coaches voorkomen, want daar zie ik er bij de eerste 'quick scan' zo nog heel wat, en ik ken ook niet iedereen persoonlijk...vanwaar akte...


Het complete verhaal van Leon Kersten met de complete lijst met namen van mensen met minimaal een B-Diploma leest u   ---  Hier   ---

Hier alvast het eerste deel:

basketcoach

EN HOE ZIT HET MET DE COACHES IN DE EREDIVISIE?

Er zijn op dit moment drie eredivisieploegen met coach en vijf zonder, nou ja officieel dan.
Metname wat betreft ‘topclubs’ Zorg en Zekerheid Leiden en Shoeters Den Bosch zijn de coaches erg interessant.
Raar is dat ik de hele play-offs de naam van Jean Marc Jaumin heb horen rondzingen in combinatie met Leiden. Raar omdat hij net getekend heeft bij Genève Lions. Al heb ik gekkere dingen meegemaakt. Of dat waarheid wordt, geen idee. Mijn gevoel zegt wel dat Leiden met een buitenlandse coach aan de slag gaat. Al was het maar omdat een Nederlander al lang getekend zou hebben.
Dat Toon van Helfteren (no way dat hij met het huidige bestuur in Leiden aan de slag gaat) met Den Bosch in verband wordt gebracht is niet raar. Kijk dan wel even naar hun laatste twee coaches;  Korner en Jones. Hun gemeenschappelijke deler is dat ze beginnende coaches waren. Gezien de samenstelling van de (jonge) selectie sluit ik bijvoorbeeld Pascal Meurs niet uit. Al kan een eventuele hoofdsponsor ook nog wat in de melk te brokkelen hebben.
Aris en Weert zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Weinig geld en veel hoop.
Leeuwarden heeft net Klaas Stoppels gecontracteerd. Hij nam het afgelopen seizoen halverwege over toen Michael Schuurs afhaakte. Mooi dat hij nu de kans krijgt zijn stempel te drukken op Aris, met overigens zeer reële doelstellingen zo valt te lezen in de Leeuwarder Courant.
Uit Limburg komt nog geen witte rook al schijnt men wel door te gaan.
OVERZICHT
Donar: Erik Braal tekende voor twee jaar en ligt komend seizoen dus vast.
Landstede: Herman van den Belt heeft een contract voor het leven, zoals Adriaan van Bergen dat noemt.
Aris: Klaas Stoppels net aangesteld
Den Bosch: ?
ZZ Leiden: ?
Weert: ?
Apollo: Patrick Faijdherbe gaat er zelf vanuit dat hij blijft, de club gaat dat binnenkort officieel bekendmaken.
Rotterdam: Intentie is om door te gaan met Armand Salomon, maar bestuur moet het seizoen nog evalueren.
BESCHIKBAAR
Met dank aan de Nederlandse Basketbalbond heb ik hier een lijst met alle coaches, bekend en onbekend, die op het hoogste niveau zouden mogen werken, kijk ook vooral naar de woonplaatsen voor inspiratie.
ACHTERNAAMWOONPLAATS

.......
......
.....
....
...
..
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten