donderdag 30 juni 2016

INTERNATIONAAL CLUB-BASKETBALL DONAR GRONINGEN 2016-2017 / DBL: 'Donar en de Champions League'
Overgenomen van de site van de DBL, origineel bericht van Martin Hoekstra  ---  Hier  ---

Donar en de Champions League


Donar en de Champions LeagueDoor Martin Hoekstra
  

OEGSTGEEST, 30 juni 2016 – Donar komt voor op de deelnemerslijst van de Champions League. De Nederlandse landskampioen moet twee voorrondes winnend afsluiten om het reguliere seizoen van de Champions League te halen. De loting vindt op 21 juli in München plaats.

Het eerste seizoen van de Basketball Champions League (BCL) telt 48 deelnemers uit 31 landen. Van zeventien landen heeft de kampioen zich ingeschreven. De BCL Board heeft 24 ploegen direct geplaatst voor het reguliere seizoen.
De 24 resterende ploegen moeten zich door de kwalificaties heen werken. Zestien ploegen moeten een eerste voorronde spelen. Donar behoort ook tot dit gezelschap. Acht ploegen stromen in de tweede voorronde in. Uiteindelijk plaatsen acht ploegen zich voor het reguliere seizoen.
Het reguliere seizoen opent met vier poules van acht teams. De beste vier ploegen plaatsen zich voor de laatste zestien. Vanaf dat moment wordt er via een thuis- en een uitwedstrijd bepaald wie er doorgaan naar de kwarfinale en de halve finale. De vier halve finalisten ontmoeten elkaar in een Final Four die van 28 tot en met 30 april 2017 plaatsvindt.
De 24 ploegen die zich niet kwalificeren voor het reguliere seizoen van de Basketball Champions League komen uit in de FIBA Europe Cup. Ploegen die in de groepsfase als vijfde en zesde eindigen, stromen ook nog door naar de laatste zestien van de FIBA Europe Cup.
Donar weet op 21 juli welke ploeg de tegenstander wordt in de eerste voorronde. Bij die zestien ploegen zitten enkele ploegen waartegen Nederlandse teams in de afgelopen jaren hebben gespeeld, zoals Bakken Bears (Denemarken), Södertalje Kings (Zweden), Kataja Basket (Finland), FC Porto (Portugal) en Tartu Ülikool Rock (Estland). Andere potentiële tegenstanders in de eerste voorronde zijn: Juventus (Litouwen), Igokea (Bosnië en Herzegovina), Rilski Sportist (Bulgarije), Tsmoki Minsk (Wit-Rusland), KK Mornar Bar (Montenegro), CS Municipal Oradea (Roemenië), U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (Roemenië), BC Prievidza (Slowakije), Benfica (Portugal) en Petrolina AEK (Cyprus).
De wedstrijden voor de eerste voorronde staan gepland voor 27 september. Er wordt zowel uit als thuis gespeeld. De acht winnaars van de eerste voorronde gaan door naar de tweede en laatste voorronde. Hier komen dan nog acht clubs bij die in de eerste voorronde vrijaf hadden gekregen. Dit zijn Lukoil Academic (Bulgarije), Szolnoki Olaj (Hongarije), Proximus Spirou Charleroi (België), Besiktas Sompo Japan (Turkije), Ironi Nahariya (Israël), Muratbey Usak Sportif (Turkije), Openjobmetis Varese (Italië) en MHP Riesen Ludwigsburg (Duitsland).
Het reguliere seizoen begint op 20 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten