donderdag 12 april 2018

AANRADER / MUST-SEE DOCUMENTAIRE / 2DOC / EUROPA & DE VLUCHTELINGEN: 'De Deal' - Over De Vluchtelingendeal met het Turkije van Erdogan CRIMINEEL NALATIGE / ONTLUISTERENDE EUROPESE POLITIEK


Twee jaar geleden sloot de EU een deal met Turkije om de grote vluchtelingenstroom beheersbaar te maken. Hoe functioneert deze wet in de praktijk?

Commentaar Aart Dekker:


Ik vond bovenstaande Documentaire/Film ontluisterend over hoe men is omgegaan met de sterk zwellende Vluchtelingenstroom, en nog ontluisterender wat er daarna allemaal (niet) is gebeurd.

Mark 'Flutte-II/-III' Rutte c.s. verdienen wat mij betreft het stempel 'Criminele Mensenhandelaren', en dat van 'Volstrekt Amoreel' -die case durf ik wel te maken wat betreft argumentatie; dit is dus geen loze beschuldiging!- en deze Docu toont dat m.i. ook grotendeels aan...  Een 'Echte Aanrader' dus voor een ieder die verder wil kijken dan zijn of haar neus lang is, en van de hoed en de rand wil weten over een van de Grootste Humanitaire Rampen in en rond Europa van de laatste decennia. (AD)

Op 18 maart as. is het precies twee jaar geleden dat de EU-Turkije-deal werd ondertekend, een noodzakelijk kwaad volgens sommigen, een duivelspact volgens anderen. De overeenkomst moest een eind maken aan de stroom vluchtelingen die in het najaar van 2015 tussen de Turkse en de Griekse kust op zoek naar veiligheid en een beter bestaan dagelijks de verdrinkingsdood riskeerde. Hoog tijd voor een kritische analyse over de effectiviteit van de deal.
Regie: Els van Driel en Eefje Blankevoort

DocTalks

De deal
 
 
19 min
In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Marijn Frank met regisseurs Els van Driel en Eefje Blankevoort over hun documentaire 'De deal'.

Recensie

"In Nederland is de Turkije-deal van de politieke agenda verdwenen. Ten onrechte, toont de onthutsende documentaire 'De deal'"

Bekijk ook... 'De Europeaan'

In de documentaire De Europeaan volgt filmmaker Dirk Jan Roeleven eurocommissaris Frans Timmermans tijdens de politieke onderhandelingen over de vluchtelingendeal die de Europese Unie met Turkije sloot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten