zaterdag 28 april 2018

FINALE FIBA EUROPE CUP 2018: Venezia Wint Uitwedstrijd Italiaanse Finale Eurocup van Avellino - 69-77


Sidigas Scandone Avellino v Umana Reyer Venezia - Final (Leg 1) - Highlights - FIBA Europe Cup 17-18

De voorspelling van Leon Kersten voor de Finale van de Fiba EuropeCup lijkt uit te komen. Donar Groningen werd uit de Finale gehouden door de hoogstwaarschijnlijke aanstaande Winnaar.

In onze Q&A-dubbel-column van 10 april 2018 schreef hij:
"A-Hey Aart:  Venezia is een atletisch team dat niet houdt van fysiek basketbal. Daar liggen de kansen voor Donar. Zie verder mijnvoorbeschouwing. Avellino is een minder goed team dan Venezia. Op 1e paasdag heb ik het onderlinge treffen gezien tussen Venezia en Avellino, twee hele aardige teams hoor..."

In een volledig Italiaanse Finale bleek Venezia, de Italiaans kampioen, vooral in het Tweede Kwart  rust inderdaad al sterker; het verschil werd in de tweede periode op het score-bord gezet(15-23). Alle drie de andere kwarten eindigden gelijk(25-25, 15-15 en 14-14). Daarmee kwam de eindstand op  69-77, en de uitgangspositie voor de ploeg uit Venetië riant. Met vier spelers in de dubbele cijfers - Daye (14), Watt (13), Johnson (10) en Cerella (10) - bleken de bezoekers sterk in de breedte. Bij de thuisploeg blonken waren de scores minder verdeeld met Fesenko (19) en Wells (18) als scorers.
De return is volgende week woensdag in Venetië. De winnaar volgt het Franse Nanterre op als winnaar van de EuropeCup.

Alles over de wedstrijd Avellino - Venezia op de Fiba-site   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten