zondag 11 oktober 2020

OPEN BRIEF VAN SP-LEIDER LILLIAN MARIJNISSEN / WAARDERING VOOR DE MENSEN VD ZORG: "Het voelt alsof we niet bestaan." Zo reageerde een medewerker van... / FLUTTE-BELEID /

 


Beste ...,

"Het voelt alsof we niet bestaan." Zo reageerde een medewerker van de ziekenhuisapotheek, toen ik haar vroeg wat ze ervan vond dat ze geen recht heeft op de bonus voor zorgverleners. 
 
Tijdens de eerste coronapiek hebben zorgverleners overal in de zorg het onmogelijke mogelijk gemaakt. Vaak met te weinig collega's, hebben zij ervoor gezorgd dat Nederland overeind bleef. Nu de tweede golf weer in alle hevigheid is losgebarsten, wordt er weer een groot beroep op onze zorgverleners gedaan. Terwijl ze nauwelijks de tijd hebben gehad om op adem te komen, moeten ze nu weer klaarstaan. En dit keer weten ze wat hen de komende tijd te wachten staat. 
 
Daar moet iets tegenover staan. Maar in plaats van een fatsoenlijke waardering, waar heel Nederland al maandenlang om vraagt, krijgen zorgverleners nu slechts een applaus en een eenmalige bonus. En de bonus gaat dus niet eens naar alle zorgverleners. De ene zorgverlener krijgt van het kabinet de bonus wel, maar de andere niet. 
 
Dit is belachelijk. Alle zorgverleners, tot een salaris van twee keer modaal, zouden deze bonus moeten krijgen. Werken in de zorg is teamwerk.
 
Wij blijven doorgaan voor een structureel betere waardering. Dit is keihard nodig. Niet alleen omdat zorgverleners die nu verdienen, maar ook om ervoor te zorgen dat er voldoende mensen in de zorg willen en blijven werken.
 
Daar heb ik jouw hulp bij nodig. Doe je met ons mee? Deel de petitie voor een eerlijke beloning voor onze zorgverleners. Met hoe meer we zijn, hoe sterker we staan.
Deel via WhatsApp
Met vriendelijke groet,
Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten