zaterdag 9 september 2023

AANRADER! / SHARTIE AART DEKKER / BNXT-KICK-OFF: BNXT Cross Border SuperCup ZZ Leiden vs. Filou Oostende 20h00 - De Nieuwe Rivalry...Alwéér een Snikhete Strijd om een Prijs!

BNXT Cross Border SuperCup  

ZZ Leiden vs. Filou Oostende 

20h00 5-Mei-Hel Leiden

*

SHARTIE AART DEKKER - BNXT-KICK-OFF: BNXT

Cross Border SuperCup ZZ Leiden vs. Filou Oostende - De Nieuwe Rivalry

Alwéér een Snikhete Strijd om een Prijs! 

Rivalries zijn belangrijk voor een sport, en ontstaan in het algemeen vanzelf, door hoe een sport zich ontwikkelt.

Toen de BNXT League twee jaar geleden van start ging zullen weinigen hebben bedacht dat al aan de start van het derde seizoen er zich een heuse Rivalry zich aftekent. Wat dat betreft heeft het Format van de BNXT competitie erg goed gewerkt, want het is wel zo± er is een Rivalry van formaat in ontwikkeling: ZZ Leiden vs. Filou Oostende.

En met deze wedstrijd trapt de BNXT dus het derde seizoen af.

Met een ongetwijfeld getergd Filou Oostende, want de tussenstand is al twee jaar negatief voor de regerende Record-Kampioen van België...vorig seizoen:


Details werken ook een verhitte relatie tussen de rivalen in de hand, want zelfs de weergoden zetten daarvoor alles op alles. Waar Oostende voor de laatste wedstrijd in de Play-offs nog een nummertje maakte en aanvankelijk zei te weigeren om te spelen in de traditioneel snikhete 5-Mei-Hel, werd er uiteindelijk natuurlijk wel ´gewoon´ gespeeld... Ik neem aan en hoop dat de BNXT-leiding ervoor heeft gezorgd dat het publiek deze keer niet onnodig lang in de hitte zal hoven te wachten op het begin van de wedstrijd..! 

Maar de 5-Mei-Hel sputtert dus maximaal tegen en wringt er in de aanloop naar de verhuizing naar de nieuwe zaal toch (hopelijk) een of twee  - want volgende week zondag is er nog de strijd om de Nederlandse SuperCup tegen Landstede Hammers geprogrammeerd - iconische wedstrijden uit...

Bij de ploegen is wel een en ander veranderd: bij Leiden bleef de Nederlandse kern onveranderd en ook coach Doug Spradley bleef, maar waren er verder de traditionele veranderingen wat betreft buitenlanders. Bij Oostende was in Leiden de aanwezigheid van keye vd Vuurst de Vries altijd goed voor vele extra fans, maar hij is vertrokken en beproefd zijn gelukt in Spanje bij Palencia. Zijn vervanger is de iconische Belgian Lion Sam van Rossum, die bij zijn laatste Belgische club zijn carrière afsluiten, hij verliet juist zijn Spaanse club Valencia. Laten we hopen dat Oostende en het kielzog de hele BNXT nog lang van een fitte en optimaal spelende van Rossum kan genieten!

Kortom...een heerlijke affiche voor vanavond!

Ik heb trouwens voor twee Echte Basketball Liefhebbers nog twee tickets in de aanbieding...

Echte Basketball Liefhebberszullen me wel (telefonisch, want ik ben al en-route) weten te bereiken...

 

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten