dinsdag 12 september 2023

COLUMN AART DEKKER / RENSKE en PIETER, PIETER & RENSKE: Systeem veranderingen en Goede Uitvoering - Alleen bij diepe Samenwerking, over alle grenzen heen, kunnen we Echte Verbetering verwachten / N.A.V. het ´afscheid van Renske Leijten, en haar optreden in Buitenhof / VERKIEZINGEN 2023 /

 

Hoe we beter beleid kunnen en moeten maken | Renske Leijten | Buitenhof

 
 
 'Nu zien we oud-stas en demissionair minister president Rutte, maar het gaat over wat daarachter zit, beleidsmaker, ministerie, TK, controle van de macht, de media', aldus Renske Leijten in #buitenhof
 
'Je hebt beleid nodig om risico's te verkleinen maar eerbiedig de grondwet'. 
 
Afgelopen week startte de Parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening met de eerste openbare verhoren. Wat zag oud-Kamerlid Renske Leijten van de SP gebeuren en wat viel haar op? Wat brengt dit de ouders van het toeslagenschandaal waar zij in de Tweede Kamer jarenlang voor vocht? 
 
➡ Abonneer om niks te missen en praat mee: http://bit.ly/buitenhof-abonneren​ 
➡ Bekijk nog een video over politiek: https://bit.ly/buitenhofyt-politiek 
 
Deze video komt uit de uitzending van Buitenhof op 10 september 2023 https://bit.ly/buitenhof-10-sept-23 
 
Over Buitenhof: Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland, van politici en CEO’s tot originele denkers. Je ziet ons elke week live op zondag, 12.10 op NPO1. 

 

 

 

*

SHARTIE AART DEKKER

RENSKE en PIETER, PIETER & RENSKE: 

Systeem veranderingen en Goede Uitvoering - Alleen bij diepe Samenwerking, over alle grenzen heen, kunnen we Echte Verbetering verwachten

N.A.V. het ´afscheid´ van Renske Leijten, en haar optreden in Buitenhof op zondag 10 sept 2023

Renske Leijten werd  - door haar niet aflatende strijd voor mensen die dat heel hard nodig hadden, de Toeslagenouders en -kinderen...maar lang niet die groep alleen - door haar eerlijkheid en uitstraling, haar intelligentie en welbespraaktheid  - maar óók doordat zij de verpersoonlijking van het SP-gedachtegoed en de SP-manier-van-werken -  een van de meest geliefde kamerleden van nu, maar misschien wel ooit. Op punten vergelijkbaar met geliefde politici als Emile Roemer en Jan Marijnissen. 

´Onder Jan´ werd de SP een partij die ertoe doet in Nederland en steeg zij tot de hoogte van ´de Grote Partijen in Nederland´, ´onder Emile´ leek de partij zelfs de grootste te worden en Emile kandidaat-premier  - of wel: ´Vader des Vaderlands´. 

Maar toen kwamen heel Rechts, en Reactionair en zelfs de Machtsfactoren op Links in actie, want dát mocht niet gebeuren! Ik heb het dan niet alleen overde politiek, maar ook bijvoorbeeld  - en dat gaf de doorslag!´de Media. In drie stappen werd ´het boertje van buten´ van alle kanten geattaqueerd, naar beneden geschopt en werd er met hem en de SP afgerekend. Roemer  - en de partij - waren niet klaar voor zo´n  - op onwaarheden en stemmingsmakerij gebaseerde - Lynchpartij, en de rest is geschiedenis. Van Telegraaf, tot NRC, tot BNN-VARA, en in het kielzog alles en iedereen die het niet wilde laten gebeuren, ze speelden allemaal hun rol...en ´die slimme Diederik Samsom´ profiteerde vakkundig, en pleegde verraad naar zijn Campagnegenoten SP en GroenLinks, hielp Mark Rutte weer in het zadel en ook dat is geschiedenis. Rutte...de Lachende Derde, dat kan´ie, dat geef ik grif toe!

Waarom deze inleiding als het om Renske gaat?

Omdat ik al heel lang zie dat wat er bij het afscheid uit de Tweede Kamer  - een week voordat Rutte zijn Flutte-IV opblies, zou het toeval zijn? - overduidelijk bleek, mij al heel lang duidelijk was, en hoofdbrekens opleverde...

Want wat hoorde en zag je overal?

´Renske, ja die is OK, op haar zou ik wel willen stemmen, maar niet op haar partij!´ Werkelijk honderden van deze reacties zag en hoorde ik, en ik denk dat data-miners er waarschijnlijk duizenden op kunnen diepen, en die duizenden staan dan voor miljoenen mensen die blijkbaar zo redeneren.

En dan Pieter Omtzigt. Zonder Renske en de SP-partij-organisatie was Omtzigt bij lange na niet geworden wat hij nu is...de King-maker van Nederland.

Dus postte ik het al een tijdje voor de vorige Tweede Kamer verkiezingen: ´Eigenlijk zouden Renske en Pieter SAMEN een nieuwe partij moeten oprichten, eentje met als doel: het tot stand brengen van het Nieuw Scociaal Contract van Pieter Omtzigt, omdat die missie grotendeel samenvalt met het gedachtegoed van de SP. Een ´tijdelijke partij dus, eentje die bij voorbaat belooft: dit is onze missie, ondertussen regeren we natuurlijk ook het land goed, en we doen dat samen met alle constructieve en niet in eerste instantie op eigen belangen en macht beluste partijen. En als de klus dan is geklaard  - laat Pieter de definitie daarvan maar formuleren - dan heffen we het vehikel weer op, want dan is het werk gedaan...

Maar ´dat KAN NIET´...want: Renske is Links en Pieter behoorlijk Rechts...je zou willen dat er helemaal geen partijen meer bestaan..!

De SP zegt nu coalities na te streven, dat deed de partij al vele malen eerder, maar ze is te gevaarlijk voor vele andere partijen, want net als nu bij Omtzigt, voorspelden diepgaande peilingen dat de SP de potentie had van 50/60 zetels. De partij is nauwelijks veranderd, ik ben ervan overtuigd het electoraat ook stukken minder dan iedereen denkt, wat er wel veranderd is, is het vertrouwen dat de partij waarop men bereid is/was te stemmen, ooit een keer moet kunnen leveren, want anders verliezen de mensen de hoop, en gaan ze ´weer iets anders proberen´... CDA, LPF, SP, PvdA, PVV, VVD, GL, D66, Baudet, BBB en nu NSC en PvdD...de opkomst en ondergang van dat geloof en de partijen gaat steeds sneller...want BBB is ook alweer dik over zijn top heen..!

Als die Pieter, Renske/NSC-combinatie er niet komt  - en daarvoor is het ook nu alweer te laat -  dan rest mij  - en ik ben overtuigd nog vele anderen - nog één hoop: dat er inderdaad ruim op tijd voor 22 november een Coalitie-akkoord komt van alle op verandering/verbetering gerichte partijen, met een Kernakkoord dat Sociaal, Groen en Duurzaam, Transparant en op een Goede Uitvoering gericht overeenkomsten goed en geloofwaardig op papier krijgt. Met de heilige belofte dat die coalitie elkaar vast houdt, en zich niet uiteen laat spelen door de krachten die daar al een eeuw heel bedreven in zijn; Rechts/Conservatief Nederland  - de Egopartijen - VVD voorop...

Ik houd mijn duimen gekruist.!!

AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten