vrijdag 22 maart 2024

NBB BEKER-FINALES (M/V): De NBB zet in het Topsportcentrum in Almere vol in op vernieuwing tijdens de finales van de landelijke TOTO Basketball Cup!


 

De NBB zet in het Topsportcentrum in Almere vol in op vernieuwing tijdens de finales van de landelijke TOTO Basketball Cup!


Er gaat veel veranderen in het Nederlandse Basketball en dan vooral in de marketing en aankleding van de mooiste sport die er bestaat.


Het weekend van 23 & 24 maart – traditioneel de periode waarin alle NBB Bekerfinales plaatsvinden – moet de opmaat worden naar een aanpak waarin het Nederlandse Basketball de status wil gaan opbouwen die bij de meest spectaculaire van de grote teamsporten wereldwijd hoort.


Waar de basketball-incrowd gewend is geraakt om voor dit weekend naar Zwolle te reizen, is dit weekend nu in TopsportCentrum Almere georganiseerd. De accommodatie dus die net de interlands van de Mannen Orange Lions 5X5 heeft zien vertrekken naar Den Haag.


De Beker Finales Mannen, Vrouwen en Rollers zijn daarmee op neutraal terrein terecht gekomen.


De Beker Finales voor de Jeugd zijn ook mee verhuisd naar Almere.


Daarmee is dit weekend een van de kansen voor echte Basketball Liefhebbers om op één dag, of zelfs een weekend lang, heel veel van de beste teams te zien spelen op dezelfde plek; negen wedstrijden verdeeld over twee dagen.


Voor de Finalisten van de Jeugd Bekers is het een kans om rond de eigen Finale nog heel veel meer toppers aan het werk te zien, en er een bijzonder uitje van te maken, zonder daarvoor weer opnieuw te moeten reizen; wat mij betreft echt een AANRADER!

De zaterdag is daarbij 'Lady's Day' en op zondag geven de Mannen akte de présence.



Programma TOTO Basketballcup Weekend

Zaterdag 23 maart Topsporthal


16.00 uur: R.B.V.M – DeVeDo (rolstoelbasketbal)

De preview van de Rollers Finale op de NBB-site:

Cupfinale-rolstoelbasketbal-preview-rbvm &

Cupfinale-rolstoelbasketbal-preview-rbvm



19.00 uur: Sportiff Grasshoppers – TopKip Lions (vrouwen)

De preview van de Vrouwen Finale op de NBB-site:

'Lotte-van-Kruistum-Sportiff-Grasshoppers-cuppromo'

Breedte-sporthal

11:00 Start Basketball Cup Finale: 

Vrouwen U18 Dozy den Helder – Celeritas-Donar

13:30 Start Basketball Cup Finale: 

Vrouwen U16 MBCA A’veen – BS Leiden

16:00 Start Basketball Cup Finale: 

Vrouwen U21 BC Triple Threat – Dozy den Helder



Zondag 24 maart Topsporthal


13.00 uur: Heroes Den Bosch – Landstede Hammers (mannen)

Voor tickets, kijk: --- Hier ---



Breedte-sporthal

11:00 Basketball Cup Finale: 

Mannen U16 Tracks Parkstad – Basketball Academy Utrecht

15:30 Basketball Cup Finale: 

Mannen U19 Basketball Academy Utrecht– Lokomotief

18:00 Basketball Cup Finale: 

Mannen U20 / U22



Maar met deze wedstrijden alleen zijn we er nog niet.



Op zaterdag-ochtend wordt in een Bijzondere Algemene Leden Vergadering dan na het jammerlijke op de nipper afhaken van Michael van Praag als beoogd voorzitter van de NBB dan eindelijk een nieuwe voorzitter gekozen.



De echte vernieuwing moet komen van de aankleding van onze mooie sport; een beweging die de NBB onder de titel van:

The Crown’: hoe komend weekend vol basketbalfinales de opstap is naar iets veel groters


op haar website aankondigde.


Een fragment van dit verhaal:

..... The Crown staat voor Maarten Hoffer, Algemeen Directeur bij de Nederlandse Basketball Bond voor het ‘laten zien’ van jezelf. “De winnaars kronen zichzelf in dat weekend – letterlijk – tot cupkampioenen. Maar bezoekers, aanwezige zangers en dansers zetten zichzelf óók in de spotlights.” De 2024-versie van The Crown zal bijvoorbeeld (voor het eerst) een halftime show hebben van gerenommeerde hiphopgroep ‘Broederliefde’. Het licht en geluid levert een fantastische ambiance. En er komt een ‘kisscam’ zoals bezoekers die van wedstrijden in Madison Square Garden in New York kennen. Sommige aspecten van aanstaand finaleweekend zullen dan ook als enorme upgrades voelen van wat mensen gewend zijn. Volgend jaar moeten ze de standaard zijn...”


Vrij geïnterpreteerd is de NBB nu zover dat de al lang aangekondigde 'Basketball Community Strategie' gepresenteerd en verder uitgebouwd kan gaan worden. Het beleid waarmee het het belang van de sport Basketball niet meer alleen wordt afgemeten aan het aantal Leden in traditionele zin, maar veel meer aan het aantal mensen dat zich op één of andere manier verbonden voelt met de sport. Hetgeen zich dan uiteindelijk ook zal moeten vertalen in toenemende Marketing-inkomsten die het ruimer financieren van de vele (Topsport) Programma's die de NBB als kleine bond in de lucht houdt. Het gevolg daarvan zou dan weer moeten zijn dat de Topsport Programma's die nog niet tot de Top behoren de kloof naar de Internationale Top weet te dichten. Voor wat betreft de Rollers en het 3X3-basketball zijn die programma's trouwens al Wereld Top. Overigens is ook de Maatschappelijke Waarde van Basketball veel groter dan je op het eerste gezicht zou zeggen, ook die waarde kan mede met dit concept verder worden verzilverd.


Kortom; een weekend dat de moeite van het bezoeken meer dan waard zou moeten zijn en dat inspirerend zou kunnen werken op de vele clubmensen in het land.


Wie weet, zien we elkaar dit weekend!


AART DEKKER


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten