zondag 23 oktober 2011

NOS Sport - All Blacks wereldkampioen rugby

Er zijn mensen die denken dat ik vind dat er (altijd) te weinig basketball wordt uitgezonden, en misschien ook wel (dus) van alle andere sporten teveel... Dat klopt niet; mijn mening is veel genuanceerder, maarja...in deze snelle wereld waarin alles snel moet, dus ook lezen, schrijven en reageren, gaat die nuance (helaas) vaak verloren. Zo schreef ik onlangs dat er wel erg veel rugby werd getoond bij Studio Sport. Niet omdat ik Rugby die zendtijd niet zou gunnen, of omdat ik Rugby zelf niet zou kunnen waarderen; nee slechts om aan te geven dat het argument dat "Basketball een hele kleine sport is in Nederland" en "...DUS niet meer zendtijd verdient...!" wilde weerleggen, Rugby is namelijk nog vele malen kleiner in Nederland dan Basketball...DUS BLIJKBAAR zijn er meer factoren die een rol spelen...da's alles...
Helaas was ik niet in staat de Liveuitzending van de Rugby-WK-Finale te zien, de samenvatting staat hieronder. Mooi spectakel! Enneee...Megan, way to go girl!
Nieuw Zeeland danste, zoals gebruikelijk, natuurlijk voor deze 'belangrijkste wedstrijd ooit' voor het land, weer de 'Haka'. Geen spielerei, ook niet voor de Franse tegenstanders. Vandaar dat de aanloop naar de Haka deze keer zowat langer duurde, en indrukwekkender was, dan de krijgsdans zelf:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten