maandag 23 september 2019

CITATEN / NRC-INTERVIEW BREXIT: Gedumpt door Laffe Politieke Vandaal BoJo - Hoe gaat Brexit Verder?

Dominic Grieve(Foto: The Guardian)

CITATEN(NRC 6 september 2019: Interview Dominic Grieve - 'Uit de Tories gezet, maar niemand die het hem durft te vertellen'):

" Hij zoekt in zijn inbox. „Ah! Dit is een mooie.” Hij leest voor. „Dominic. Je bent een lafaard, een verrader en je moet je schamen voor wie je bent en wat je doet”, citeert Grieve de e-mail van een kiezer. „Wat ik zo grappig vind, is dat zo’n boze schrijver altijd vergeet zijn of haar automatische handtekening uit te zetten. Dus als ze klaar zijn met hun gal spuwen sluiten ze hun e-mail af met ‘hoogachtend’.” "

&

"Labour-leider Jeremy Corbyn is het schoolvoorbeeld van een leider die alleen bereid is achter zijn puur linkse beleid te staan. Leiderschap tonen door een compromis te sluiten is voor hem onmogelijk. Ik denk dat deze manier van denken pas verandert na deze staatkundige en politieke crisis.”

Grieve vreest die toekomst, na de Brexit. „Veel Conservatieven steunen een harde Brexit alleen maar als rechtvaardiging om, eenmaal ontdaan van Europese regels, een nieuw economisch model in te voeren, met meer vrijhandel en minder regels. Ze voelen een soort magnetische aantrekkingskracht tot Singapore en de Verenigde Staten. Dat is niet ideologisch fout, maar ik denk niet dat het toepasbaar is op het Verenigd Koninkrijk, een West-Europese verzorgingsstaat.”

De Conservatieven beweren dat ze altijd verkiezingen winnen met hun plannen weinig geld uit te geven.

„Er is geen snipper bewijs dat Britten wensen te wonen in een staat waar de zorgzame rol van de overheid is uitgehold. Als er een Brexit komt en deze plannen worden werkelijkheid, zal de steun voor meer protectionisme, meer staatsinmenging in de economie, voor een zeer links bewind alleen maar toenemen. Juist zo’n snoeiharde Brexit biedt Jeremy Corbyn een gigantische kans om uiteindelijk verkiezingen te winnen.” "

Het hele Interview (leestijd 7min), met nog veel meer absurditeiten, lees je   ---  Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten