zaterdag 28 september 2019

VK SATIRISCHE COLUMN BETROUWBARE MANNETJES: De Betrouwbare Mannetjes zetten alle Boze 'Volwassen' Mensen op een rijEen Dag


VK.nl Column 'De betrouwbare mannetjes'

 

 

De Betrouwbare Mannetjes zetten alle boze mensen op een rij

“Nu.nl lanceert een nieuwssite voor kinderen van 7 tot 12 in begrijpelijke taal.” - De Volkskrant,

Première?

Minister Kajsa Ollongren hoopt dat ons land snel een vrouwelijke minister-president krijgt. Dat zei ze in een interview. Mevrouw Ollongren vindt het gek dat zo’n mooi land als Nederland nog nooit een vrouw als baas heeft gehad. Op sociale media reageerden sommige volwassenen erg boos. Zij vonden het onzinuitspraken: je moet de beste kandidaat kiezen, en zeker geen vrouw.

Roet in het eten

Bij de landelijke intocht van Sinterklaas zullen dit jaar alleen roetveegpieten te zien zijn. Dat heeft de omroep die het feest regelt bekend gemaakt. Op sociale media reageerden sommige volwassenen erg boos. Veel grote mensen vinden dat Zwarte Piet juist veel en veel zwarter moet. ‘Op deze manier hoeft het van mij niet meer’, schrijft Jos van Leur (62) uit Hardinxveld-Giessendam.

Mooie kleren

Dinsdag werd in Den Haag Prinsjesdag gevierd. Dan leest de koning de plannen van de regering voor en trekt iedereen zijn mooiste kleren aan. De koning had een baard en de koningin een klein spleetje bij haar borsten. Sommige volwassenen waren boos op het spleetje. Zij vonden het niet gepast. Journalist Arno Kantelberg mocht bij Jinek zeggen wat hij van alle kleren vond. Sommige kleren vond hij mooi, maar er waren ook kleren bij die hij niet zo mooi vond.

Gewone eeuw

Het Amsterdam Museum, een museum in Amsterdam, wil af van de term ‘De Gouden Eeuw’. Het museum vindt de naam niet meer goed, omdat er toen ook veel slechte dingen gebeurden. Sommige volwassenen, die nog nooit in het museum zijn geweest, waren erg boos. Zij vinden dat er helemaal niks meer mag en ze zijn ook boos op burgemeester Halsema. ‘Op deze manier hoeft het van mij niet meer’, aldus een meneer uit Hardinxveld-Giessendam.

Toch nog een leuke dag

In Amsterdam is woensdagochtend een moord gepleegd. Het slachtoffer was de advocaat van een heel belangrijke getuige tegen een grote boef. Iedereen was heel verdrietig en volgens sommige grote mensen was het ook een beetje de schuld van burgemeester Halsema. ’s Avonds bij Jinek vroeg Jaïr, een soort youtuber voor volwassenen, twee Tweede-Kamerleden heel even naar de moord, maar gelukkig was de rest van zijn filmpje wel gewoon met dat grappige loopje en dan te dicht tegen mensen aan staan en heel verbaasd de camera in kijken.

Grote piemel?

Woensdag begonnen de Algemene Politieke Beschouwingen. Dan gaat de Tweede Kamer praten over de nieuwe plannen. ’s Avonds mocht een grappenmaker bij Jinek vertellen of er nog grappige dingen waren gebeurd. Dat was zo. Jesse Klaver, een soort niet-geschminkte Justin Trudeau, had heel vaak in zijn neus geknepen. En het leek net alsof ie een supergrote piemel in z’n broek had, maar dat bleek een rol pepermunt!

Pisnicht

Youp van ’t Hek, vraag maar aan je opa of oma, zat bij DWDD omdat je volgens sommige grote mensen tegenwoordig niks meer mag zeggen. Hij zei dat hij graag ‘pisnicht’ zegt als het over homoseksuele mannen gaat. Dat is een woord dat iets meteen grappig maakt zonder dat je daarna nog helemaal een grap hoeft te gaan maken. Ze keken naar grappige filmpjes van vroeger, dat kon toen allemaal nog, en nu eigenlijk ook nog wel. Dus het was niet helemaal duidelijk waarvoor hij nou precies kwam.

Samenwerken

Donderdag eindigden de Algemene Beschouwingen. Premier Rutte was tevreden. Er was een goede sfeer en iedereen was aardig geweest. Geert Wilders zei nog wel dat er ‘een Marokkanengif door de straten van Nederland stroomt. Geïmporteerd en gekoesterd door allen die nu vandaag en gisteren krokodillentranen huilen.’ Maar daar werd eigenlijk niemand boos over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten