woensdag 25 december 2019

DBLNIEUWS: 'Pro Basketball League en Dutch Basketball League starten onderzoek naar BeNeLeague' / BASKETBALL LEAGUE MANNEN NEDERLAND BELGIË /

Overgenomen van de DBL-site, 22 december 2019

Pro Basketball League en Dutch Basketball League starten onderzoek naar BeNeLeague
LEIDEN, 22 december 2019 - De Belgische Pro Basketball League en de Nederlandse Dutch Basketball League gaan een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Hypercube Business Innovation voor een onderzoek naar de opstart van een BeNeLeague.


Hypercube is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp van competitieformats en bijhorende economische en sportieve analyses en prognoses. Het heeft al meerdere projecten uitgevoerd in verschillende sporten over heel de wereld. Ook de Belgische sportwereld is het bedrijf niet vreemd. Zo kwam de omschakeling naar het play-off systeem in de Jupiler Pro League er op basis van een Hypercube studie.

Van januari tot maart gaat het bedrijf alle stakeholders (clubs, coaches, spelers, pers, rechtenhouders, fans, partners) binnen beide competities intensief betrekken bij de studie om rond eind maart een finaal resultaat voor te leggen.

Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League: “Dit bedrijf heeft de knowhow om alle aspecten die komen kijken bij de opstart van een nieuwe competitie in kaart te brengen. Deze studie moet ons toelaten om naar het einde van het seizoen te beslissen of we vanaf het seizoen 2021-2022 van start kunnen gaan met een BeNeLeague. Deze beslissing is zo fundamenteel dat we niet over één nacht ijs mogen gaan en alle factoren goed tegen elkaar moeten afwegen.”

Ramses Braakman, voorzitter van de Dutch Basketball League: “Alle clubs in de Dutch Basketball League waren enthousiast over de presentatie en aanpak van Hypercube. We kijken met vertrouwen uit naar een proces waarin we zo breed mogelijk draagvlak verkrijgen bij alle stakeholders in Nederland en België. Wat de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek ook zal zijn, met de grondige en deskundige aanpak van Hypercube weten we dat het besluit een ijzersterk fundament zal hebben.”

Pieter Nieuwenhuis, CEO van Hypercube Business Innovation: “Hypercube beschouwt het als een in de tijdgeest passend onderzoek om de basketbalsport in de lage landen de meerwaarde te laten ervaren van een markt van 28,5 miljoen inwoners met een BNP van € 1.175 miljard (net iets meer dan Spanje). We gaan samen uitzoeken of die voordelen van die grotere markt het kunnen winnen van de nadelen.”

Complete originele bericht op de DBL-site   ---  Hier  ---

Complete originele bericht op de Pro Basketball League  ---  Hier  ---

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten