maandag 30 december 2019

GOED IDEE VK-COLUMNIST JADIB: 'Aretha Franklin met een Gospelkoor als Panacee voor Nederlandse Problemen / VAN LULLENAAR RUTTE T/M VERKEERSHUFTERIJ /

FRAGMENT(VK 13 december 2019, Ibtihal Jadib: 'Aretha Franklin met een gospelkoor, dat noem ik nou effectieve communicatie'):

"...Misschien zouden we het in Nederland eens op die manier moeten proberen, in plaats van dat eindeloze discussiëren. Naast een schrijver en dichter des vaderlands, benoemen we ook een gospelkoor des vaderlands. Dat koor gaat overal in den lande op zoek naar mensen die een duwtje in de goede richting kunnen gebruiken. Een voorbeeld: premier Rutte zit midden in een Kamerdebat en moet een belangrijke vraag beantwoorden. Als hij dan begint met: ‘Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen’ of: ‘Dat kan ik me niet herinneren’, zwiepen op dat moment de deuren van de Tweede Kamer open. Het koor des vaderlands schrijdt plechtig binnen, gaat met vijftig man vlak voor de neus staan van onze nationale geheugenstoornis en zingt: ‘You’re no good! You’re a liar, and a cheat. And I don’t know why-haaaayyyyy I let you do these things to me’. Dan valt het koor stil en schrijdt het weer even zo plechtig de zaal uit. Het koor zal vermoedelijk veel werk hebben aan politici maar er zijn ook genoeg mogelijkheden voor de gewone mens. Een verkeersruzie die op het punt staat uit de hand te lopen? Het koor des vaderlands dendert voorbij met Try a little tenderness. Loop je onzeker naar een sollicitatiegesprek? Het koor zingt je toe met Rock steady..."

Lees de hele Column Hier: Ibtihal Jadib: 'Aretha Franklin met een gospelkoor, dat noem ik nou effectieve communicatie'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten