zondag 10 mei 2020

NBB ORANGE LIONS 3X3 MANNEN / INTERVIEW: Vier maanden in Nederland was te kort voor Ross Bekkering

 
Ross Bekkering tijdens zijn 4 maanden Orange Lions 3X3(Foto: NBB-site)

Door Luuk von Burg, NBB-site, 8 mei 2020 Originele post en nog veel meer   ---  Hier  ---


https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/vier-maanden-nederland-was-tekort-voor-ross-bekkering/?fbclid=IwAR2_Mz4q7kVjOKL1QiZrt9ihTgnpCQX3VFgP0GiUKYJlEPReqoxAe_6NdRg

Hij was een krappe vier maanden in Nederland, toen hij weer terug moest naar Canada. International voor de Orange Lions 3x3 Ross Bekkering begon er net lekker in te komen toen de uitbraak van het coronavirus roet in het eten gooide voor de genaturaliseerde Nederlander. Mocht het weer mogelijk zijn, dan staat hij meer dan open om weer verder te gaan waar hij gebleven was; het afdwingen van kwalificatie voor de Olympische Spelen.

“We waren nog een beetje zoekende naar de juiste combinatie”, begint Bekkering. “Maar de laatste weken begonnen we wel echt een stijgende lijn te zien in ons spel.” Bekkering baalde van het moment. Want hij was net weer fit van een blessure en begon het 3x3-spelletje steeds beter in de vingers te krijgen. “Het belangrijkste was dat ik na drie jaar zonder topsport eindelijk weer het volste vertrouwen had in mijn eigen lichaam.”

Bekkering vloog halsoverkop weer naar Canada toen het coronavirus ook in Nederland uitbrak. “Op zondag werd besloten dat de trainingsfaciliteit voor drie weken gesloten zou zijn”, herinnert hij zich. Daarna escaleerde de situatie en begon het erop te lijken dat dit nog veel langer ging duren. Ik boekte snel een ticket en de woensdag erop was ik weer thuis in Canada.”
Na drie jaar terug in Nederland
“Het voelde goed om weer terug te zijn”, zegt Bekkering. Hij woonde sinds eind 2019 in Amsterdam, waar hij dagelijks met het nationaal 3x3 team trainde voor de olympische kwalificatietoernooien. “De Nederlandse cultuur is voor mij een tweede thuis en daarom ging het aanpassen eraan eenvoudig.”

Het was Arvin Slagter die hem vorig jaar benaderde om het 3x3 basketball een keer te proberen. Heel even moest Bekkering erover nadenken, maar uiteindelijk besloot hij zijn spullen te pakken en de kans te wagen.

De geboren Canadees woonde in 2016 voor het laatst in Nederland. Dat jaar sloot hij zijn actieve carrière af met een landskampioenschap bij Donar. Voordat hij drie seizoenen voor de Groningers uitkwam speelde hij voor de Matrixx Magixx uit Wijchen en Zorg en Zekerheid Leiden.

Het oppakken van een nieuwe topsportcarrière was een lastige beslissing. Maar toen Bekkering eenmaal weer op het veld stond, wist hij dat hij de juiste keuze had gemaakt. “Ik had nooit verwacht dat ik weer aan een professionele basketbalcarrière zou beginnen”, vertelt hij vanuit Canada. “Ik miste het spelletje de laatste jaren, dus toen deze mogelijkheid zich voordeed, was het voor mij een uitgelezen kans weer op het veld te kunnen staan.”
Doorgaan met de Orange Lions 3x3
“Niemand kan voorspellen hoe de aankomende tijd eruit gaat zien en dat maakt het moeilijk om beslissingen te maken”, zegt Bekkering. “Maar ik had echt er echt veel plezier in onderdeel te zijn van de Orange Lions 3x3, dus mocht de mogelijkheid er zijn, dan zou ik graag weer deelnemen aan het trainingsprogramma en gaan voor de Olympische Spelen van 2021!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten