zaterdag 9 mei 2020

SHARTIE AART DEKKER / OH, IRONIE! / DE LPF WAS EEN PARTIJ VAN MENSEN DIE DACHTEN DAT NEDERLAND 'EEN STERKE MAN' NODIG HAD; en kreeg....een (weliswaar erg aardige) leider die...'Mat Herben verkouden na nieuwjaarsduik' / POLITIEK /

Mat Herben, bij een schilderij van Pim Fortuyn (Deze Foto hoort bij het Groene-Essay 'Dat zeg je niet', over Nederland 15 jaar na de dood van Pim Fortuyn)

Mat Herben verkouden na nieuwjaarsduik


LPF-lijsttrekker Mat Herben kampt met een fikse verkoudheid na zijn nieuwjaarsduik in Scheveningen. Hij moest zich afgelopen donderdag tijdens een campagnebijeenkomst in Assen met Hot Coldrex op de been houden.
Herben nam afgelopen woensdag samen met partijgenoten demissionair minister Hilbrand Nawijn en Kamerlid João Varela, alledrie gekleed in een geel shirt met de leus `Ik heb lef', een duik in de Noordzee. ,,Die duik heeft hem geen goed gedaan'', zegt een LPF-medewerker.


Download -- Hier --
Nadat beoogd lijsttrekker Nawijn zich na bedreigingen had teruggetrokken voor het lijstrekkerschap van de LPF, ging de partij op 6 december (weer) met Mat Herben in zee. ,,Herben heeft een dikkere huid en ik denk dat hij dit wel aankan'', zei partijvoorzitter Maas toen, die hierbij verwees naar Herbens tochtje op een olifant eerder die week.

Overigens vond LPF-bestuurslid Johan van Eijck dat de nieuwjaarsstunt van Herben meer in de `categorie gespartel' viel. ,,Hij is er maar tot zijn middel in geweest.'' Nawijn liep met opgetrokken broekspijpen slechts tot aan zijn enkels het water in.

Een verkoudheid in campagnetijd is geen unicum. Toenmalig VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal kampte in de vorige verkiezingscampagne ook met een fikse verkoudheid, waardoor hij enkele dagen werd veroordeeld tot het voeren van een fluistercampagne.
Boeken vol...


dossier: www.nrc.nl/verkiezingen

**

SHARTIE AART DEKKER

Steevast blijkt: 20-25% van het Nederlandse Electoraat zoekt Heil bij een (veelal Rechtse) 'Sterke Man(Vrouw; remember Rita...)'. En steevast blijkt dan een tijdje later dat dat niet werkt...

10 Jaar Rutte heeft uitgewezen dat ook onze 'mp' niet vies is van een stevige dosis populisme, en als hij het niet zelf doet, heeft hij wel supporters onder hem in de hiërarchie van de VVD om het vuile werk voor hem op te knappen  - wat dan voor die loyale VVD'ers zelden goed afloop trouwens...

Maar 'het echte werk' na Fortuyn  - die zichtbaar maakte hoe je kunt scoren op Rechts - kwam na die Kale Leider natuurlijk eerst van diverse LPF'ers, waarvan juist de vriendelijke en rekkelijke Mat Herben het nog het langst uithield...maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij juist GEEN sterke man was, want die 'wannabees' kregen onderling steevast gigantisch ruzie...Herben kon de kikkers tenminste nog even in de kruiwagen bij elkaar houden...

En daarna? Rita Verdonk, Geert Wilders, Thiery Baudet, en vele, vele, anderen...

En wat hebben ze tot nu toe gepresteerd?

De vraag stellen is hem beantwoorden...

(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten