dinsdag 1 februari 2022

AVAAZ AFGHANISTAN S.O.S. HONGER HULP / AANRADER /

Kom in actie!

Beste vrienden van Avaaz,

Eerst verloren ze hun vader … en toen stierf hun moeder. De acht kinderen moesten zich moederziel alleen zien te redden. Buren probeerden hen te helpen, maar ook zij hadden honger.

Alle acht kinderen zijn gestorven door honger. Het jongste kind was nog geen twee jaar oud.

Afghanistan is aan het verhongeren: 23 miljoen mensen staan op de rand van hongersnood en een miljoen kinderen zouden deze winter kunnen sterven. Sommigen van hen proberen te overleven op droge bloem omdat ze niets anders hebben.

Moedige hulpverleners doen alles wat ze kunnen, maar de omvang van het menselijk leed neemt elke dag toe. Velen onder hen houden het nog amper vol.

Maar wij kunnen iets doen -- en we kunnen er vele duizenden mensen mee helpen.

Met jouw donatie kunnen we zorgen voor broodnodige voedselpakketten en medisch materiaal, voedingscentra helpen financieren en zelfs medische centra helpen openhouden. En dat kunnen we binnen een paar dagen regelen!

Waar ter wereld je ook woont, dit is een kans om hulp te bieden in een van de grootste humanitaire crisissen ter wereld -- en duizenden gezinnen en ontelbaar veel kinderen te helpen overleven. Elke cent die we krijgen gaat naar noodhulp -- doneer nu wat je kunt missen:
€ 5 VOEDT 10 MENSEN
€ 9 VOEDT 20 MENSEN
€ 23 VOEDT 50 MENSEN
€ 45 VOEDT 100 MENSEN
€ 90 VOEDT 200 MENSEN
ANDER BEDRAG
De oorlog, verreikende economische sancties en een verwoestende droogte hebben een crisis veroorzaakt die het Wereldvoedselprogramma ‘de hel op aarde’ noemt -- maar het is nog erger dan dat.

Een moeder die haar gezin niet langer kon voeden, heeft het ondenkbare moeten doen: ze heeft haar zoon verkocht zodat ze haar baby eten kon geven. Met die 104 dollar kon ze wat rijst, olie en bloem kopen. Nu is alles weg.

De VN vraagt overheden om massaal humanitaire hulp te bieden, maar de reacties komen langzaam op gang en de toestand is nijpend. We mogen niet wegkijken.

Met jouw donatie kunnen we binnen een paar dagen voedsel en medische hulp ter plaatse krijgen. En met een enorme, wereldwijde hulpactie van onze gemeenschap kunnen we misschien ook rijke landen inspireren tot noodhulp. Ze hebben miljarden uitgegeven aan de oorlog in Afghanistan, dus het is hun morele plicht om nu te helpen.

Het geld dat we inzamelen gaat volledig naar noodhulp. Samen kunnen we:
  • Zorgen voor hoognodig voedsel, water, verwarming, hygiënekits en medisch materiaal;
  • Ziekenhuizen en kraamklinieken helpen openhouden door de cruciale kosten te dekken;
  • Het loon van dokters, verplegers en andere hulpverleners betalen;
  • Projecten financieren die families geld geven zodat ze in hun basisbehoeftes kunnen voorzien en droogtebestrijdingsprojecten financieren;
  • Organisaties ondersteunen die hulp bieden aan vluchtelingen en mensen die ontheemd zijn door de crisis.
Het komt hierop neer: de komende maanden kunnen één miljoen kinderen overlijden. Niet door geweld of een virus, maar door iets vreselijks eenvoudigs: ze hebben te lang geen eten gekregen. We kunnen geen minuut langer wachten. Laten we alles doen om te helpen -- doneer nu:
€ 5 VOEDT 10 MENSEN
€ 9 VOEDT 20 MENSEN
€ 23 VOEDT 50 MENSEN
€ 45 VOEDT 100 MENSEN
€ 90 VOEDT 200 MENSEN
ANDER BEDRAG
Deze gemeenschap is er om de wereld te veranderen -- en toch zijn de veranderingen waar we naar streven niet altijd gegarandeerd. Maar dat is deze keer anders: elke cent wordt ingezet om gezinnen in Afghanistan te helpen. We kunnen niet iedereen bereiken, maar voor de vele duizenden mensen die we wel helpen kan het verschil onvoorstelbaar zijn. Waar ter wereld je ook woont, dit is een kans om mensen die het keihard nodig hebben te helpen. Bedankt dat je deel uitmaakt van deze gemeenschap.

Met vurige hoop en eindeloze vastberadenheid, altijd,

Mike, Ine, Marigona, Wissam, Christine, Ana Paula, John, Sofia, Alis, Bert en de rest van het Avaaz-team

Afbeelding: Moeders geven hun kinderen eten in de ruimtes van een voedingscentrum van Artsen Zonder Grenzen in het regionaal ziekenhuis van Herat -- een van de centra die Avaaz-leden kunnen helpen ondersteunen.

*Opmerking*: De prijsschattingen hierboven komen van Avaaz-partners ter plaatse. Ze zijn gebaseerd op de gemiddelde kostprijs om iemand in nood een dag eten te geven, bijvoorbeeld noodzakelijke ingrediënten zoals bloem, rijst, linzen, olie en zout. Hoe meer geld we inzamelen, hoe meer mensen we kunnen helpen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten