donderdag 26 mei 2022

ACTIE AVAAZ / STEUN ECOSYSTEEM & BEWONERS AMAZONE-WOUD


Teken hier
Dit is afgrijselijk. Meer dan 20.000 illegale mijnwerkers zijn het Amazonewoud binnengedrongen en proberen met veel geweld de Yanomami van hun leefgebied te verdrijven en regenwoud te vernietigen. Een twaalfjarig Yanomami-meisje is naar verluidt verkracht en vermoord, anderen zijn vermist of worden bedreigd. De Braziliaanse regering negeert deze crisis -- maar met een miljoen stemmen van over de hele wereld kunnen we overheden zover krijgen dat ze in actie komen om de Yanomami en hun land te beschermen. Laten we dit bloedbad stoppen.
Teken hier
Beste vrienden,
Meer dan 20.000 illegale mijnwerkers zijn het Amazonewoud binnengedrongen en proberen met veel geweld de Yanomami van hun leefgebied te verdrijven. Mensen die al eeuwenlang in harmonie met het regenwoud leven worden afgeslacht, rivieren worden verontreinigd door kwik uit de mijnen en grote stukken regenwoud wordt met de grond gelijkgemaakt.

Een twaalfjarig meisje uit de Inheemse Yanomami-gemeenschap is naar verluidt verkracht en vermoord. Een driejarig kind is in een rivier geduwd en is sindsdien vermist. 

Laten we dit bloedbad stoppen!

Verschillende leiders uit heel Amerika komen binnenkort samen voor overleg over mensenrechten en het milieu. Met een miljoen handtekeningen van over de hele wereld kunnen we aan de alarmbel trekken en urgente actie afdwingen -- laten we samen opstaan!

De Yanomami kunnen niet op eigen houtje weerstand blijven bieden. Maar wij kunnen hier nu de internationale schijnwerpers op richten. Sluit je aan en deel dit snel:
De Yanomami leven al eeuwen in harmonie met het Amazonewoud. Het is hun hele wereld. Maar nu wordt het verwoest door illegale mijnwerkers die op zoek zijn naar goud -- en moeten de Yanomami vechten voor hun leven.

De president van Brazilië spant al jaren samen met de mijnwerkers. Hij staat aan het hoofd van een meedogenloze aanval op het regenwoud en moedigt houthakkers, mijnwerkers en landbouwers aan om een van de belangrijkste ecosystemen op aarde te vernietigen. We kunnen dit niet laten gebeuren.

De gevolgen van wat er in het Amazonewoud gebeurt, zijn voor ieder van ons verschillend. Maar onze stemmen kunnen een groot verschil maken. Samen kunnen we de schijnwerpers op deze kwestie richten en de druk zoveel mogelijk opvoeren zodat machtige leiders wel in actie moeten komen -- nu meteen.

De Yanomami kunnen niet op eigen houtje weerstand blijven bieden. Laten we ons met miljoenen tegelijk bij hen aansluiten, van over de hele wereld. Voeg jouw naam toe en deel dit met iedereen: 
De Avaaz-gemeenschap werkt al meer dan tien jaar samen met Inheemse gemeenschappen in het hele Amazonewoud om hun rechten en land te beschermen. Toen de coronacrisis toesloeg, hebben we meer dan honderd gemeenschappen geholpen om zich te beschermen tegen het virus en ontelbaar veel levens gered. Nu rekenen de Yanomami op onze hulp om de overheden in de regio over te halen tot actie, voor het te laat is. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Met hoop en vastberadenheid,

Diego, Ine, Mike, Luciana, Ana, Luis en de rest van het Avaaz-team


Geen opmerkingen:

Een reactie posten