dinsdag 3 mei 2022

BASKETBALL JEUGD-/TALENT-ONTWIKKELING GRONINGEN / RTC NOORD: Stijn Lechner volgt Pete Miller op als hoofdcoach / RTV NOORD /


Pete Miller (links) en Stijn Lechner (rechts) op archiefbeeld

Karel-Jan Buurke (@KarelJanBuurke) / Twitter

Lechner volgt Miller op als hoofdcoach RTC Noord

Stijn Lechner wordt vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van het RTC Noord/Basketball Academy. Hij volgt hiermee Pete Miller op, die na vijf jaar stopt in die functie en afscheid neemt van de club, waar hij in het verleden ook speler was.
De 31-jarige Lechner wordt tevens hoofdcoach van het onder 22-team. Hij was drie jaar lang actief als assistent-coach bij Pete Millers U22-team. Daarnaast was hij werkzaam als hoofd-assistent bij het Regionaal Training Centrum (RTC). De afgelopen twee seizoenen was Lechner de hoofcoach van het onder 18-team van Donar.

Pete Miller

De bijna 70-jarige Miller was in het verleden drie seizoenen (1975-1978) actief voor Donar. Voor de Amerikaan kwam in april 2021 een droom uit, toen hij het seizoen mocht afmaken als hoofdcoach van Donar, na het ontslag van coach Ivan Rudez.

Pasalic vervangt Besselink

Lechner gaat in zijn nieuwe rol ook samenwerken met de nieuwe technisch directeur van Donar, Drago Pasalic, die de komende weken de taken van Hans Besselink overneemt als teammanager. Besselink neemt de komende tijd rust na een 'kleine medische ingreep'.

RTC Noord sinds 2011

Het RTC Noord bestaat sinds 2011 en biedt een opleidingstraject voor jonge basketballers. Het RTC Noord is bedoeld om de aansluiting tussen talenten en het huidige topbasketbal te verbeteren en vormt de basis van de spelers die bij Donar actief zijn in het U18 en het DTL team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten