vrijdag 3 juni 2022

SHARTIE AART DEKKER / #BNXT PLAY-OFFS KWART-FINALE: B.vs. N.XT; Het staat 1-2, wordt het 2-2, 3-1 of 1-3? - 20h00 Zorg en Zekerheid Leiden - Stella Artois Leuven(ZZ Leiden)

Nog 1, 2 of 3x ZZ Leiden in de5-Mei-hal dit seizoen? (Foto: ZZ Leiden)

 *

B.vs. N.XT; Het staat 1-2, wordt het 2-2, 3-1 of 1-3?

En toen kwamen we in 'Uncharted Territory'...

In een 'normaal' Basketball-sezoen zijn na afloop van de Finale om het Nederlandse Kampioenschap de clubs uitgespeeld. Sommige spelers moeten dan na een korte vakantie weer verder met hun Nationale Team, de rest heeft tenminste voor een tijdje 'vrij'. Clubbestuurders en coaches beginnen met de eerste voorbereidingen voor het team voor het volgende seizoen. Voor het publiek waren er dan vaak nog de NBA-Finals als toetje, of natuurlijk als apotheose – dat hangt van de persoon af.

Niet dit seizoen; want niet alleen hebben alle Corona-perikelen schema's en teams fors beïnvloed, we hebben in Nederland en België ook nog het eerste #BNXT-seizoen met de Playoffs voor dat verband.

Dus waar normaal alle uitgespeelde ploegen hun wonden kunnen likken en er uiteindelijk slechts één winnaar overblijft. Moesten nu vrijwel alle uitgespeelde ploegen opnieuw aan de bak voor die extra kans.

Dat is voor sommigen waarschijnlijk een mooi nieuw iets en voor anderen wellicht een verplicht nummer geweest, dat horen we nog weleens.

Maar nu zijn de verliezende Finalisten van Nederland en België ingestroomd, en voor hen zou het een mogelijkheid voor een revanche in kunnen houden. Aan de andere kant zijn verliezende finalisten veelal fysiek en mentaal murw gebeukt...en hoe pakt dat dan uit.

En er is natuurlijk nog zoiets als de strijd Nederland vs. België die we op deze manier nog nooit hebben gekend. Ik denk niet dat de betreffende clubs daar op dit moment bin stil staan, maar voor een volger is het best interessant.

De stand is nu 1-1. Kampioenen Heroes Den Bosch en Filou Oostende kunnen rustig een week recupereren en voor bereiden. Maar de verliezers ZZ Leiden en Kangeroes Mechelen moesten woensdag weer aan de bak... tegen ploegen die toch weer een beetje 'Winning Mood' hadden opgepakt; Leuven Bears en Donar Groningen.

Vanavond wordt beslist of we met een 2-2 aan de Halve Finals BNXT Cross Border gaan beginnen, of met 1-3 dan wel 3-1.

Waarbij ook nog een vraag is wat het publiek doet; is voor hen het seizoen afgelopen, en blijven de meeste fans weg? Komen ze wel in grote getale en zijn ze dan weer net zo fanatiek?

Ik ben benieuwd!


AART DEKKER 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten