woensdag 16 maart 2011

Beste Henk en Ingrid

In de opiniebijlage van de Volkskrant van 26 februari 2011 een prachtige ingezonden brief aan Henk en Ingrid:
Beste Henk en Ingrid,
Ik ken jullie redelijk goed maar heb jullie nog nooit een brief geschreven, dit is de eerste keer. Jullie gaan stemmen op de PVV, dat weet ik. Een aantal van jullie heeft zich kandidaat gesteld en durft er nu voor uit te komen: een soort coming out, eigenlijk. Jullie zeggen: ‘en nu is het onze beurt.’
Het kost me moeite te begrijpen wat jullie daar nu mee bedoelen: ‘er moet iets gebeuren’, of ‘allemaal zakkenvullers’. Terwijl degenen die de crisis hebben veroorzaakt niet aangepakt worden door dit kabinet. De schuld, het grote tekort dat moest ontstaan om uit de crisis te komen, moet nu door jullie en ons worden opgebracht. Is dat wat je bedoelt met: ‘en nu is het onze beurt’?
En wie gedoogt dat allemaal: juist, de PVV, jullie leider. En gedogen betekent: goed vinden. Wat vindt jullie club nu goed: bijvoorbeeld dat het geld dat nodig is om jullie zoon te ondersteunen (hij is niet superslim en heeft ADHD) drastisch wordt verminderd?
Dat je vader, Ingrid, die zich verheugde op een pensioen op z’n 65ste (het was beloofd!) toch een jaar langer door moet en hij heeft er al veertig jaar zwaar werk opzitten?
En Ingrid, als je met je voltooide gezin per ongeluk toch zwanger wordt: abortus wordt toegestaan tot maximaal 14 weken, misschien wel 8 weken. Erger nog, niet jij bepaalt maar de dokter: is er voldoende afgevinkt, dan mag het. Het zal je gebeuren Henk, dat je dochter thuis komt met de mededeling dat ze zwanger is. Om het nog erger te maken van een Marokkaanse jongen (uit het elftal van je zoon). Helaas, pindakaas, 10 weken zwanger: abortus mag niet meer want ‘er zitten al handjes aan’, zegt Fleur.
En dan, apetrots, ben je op je dochter. Ze studeert, de eerste in de familie. Ze doet het goed. Ze is zelfs in het bestuur van de studievereniging gekomen en leert heel veel belangrijke dingen. Helaas, 2 jaar te lang, nooit onvoldoendes maar wel 3.000 euro. Dat vindt jullie club prima!
Grootvader en opa hebben jarenlang geknokt met de natuurbeschermers en er is een mooi akkoord uit gekomen. Nu ze met de uitvoering willen beginnen: weg plannen, de natuurbescherming trekt aan het kortste eind maar ook opa en vader.
En jullie zondagen, altijd een wandeling , lekker buiten, in het Groene Hart maar ja: einde verhaal want er moet gebouwd worden. Al dat geleuter over de klimaatcrisis.
Van de buren weet je dat hun kind seksueel misbruikt is, je hebt erg met ze te doen en hoopt dat de zaak wordt opgelost, maar er liggen nog veel meer zaken. Het zal nog wel een tijd duren maar: hoe kan het toch, er zijn 500 dieren-politieagenten in de maak om een PVV-er tevreden te stellen. En je buurvrouw: je buurvrouw, die moet maar wachten.
Henk en Ingrid jullie hebben vast ook nog een voetballende zoon. In het weekend gaat hij met zijn vrienden uit het elftal stappen. Dan wordt het wel eens laat en zit er een biertje in. Dat was knokken laatst: politie erbij. Ook een keer wild plassen, wat wil je met al dat bier. Maar er moest worden gehandhaafd dus een bon. Hij een grote mond en alweer kassa. Dat is twee keer. Nog één keer en jullie gaan met z’n allen naar het tuigdorp.
Henk en Ingrid, dat wordt er gedoogd, dat is wat jullie club doet. Maar de vraag is of jullie dat echt willen. Ik geloof er niets van.
Een hartelijke groet,
Herman Groen, Twello


En dan nu de voorstelling van zaken uit het PVV-programma (VOOR de Verkiezingen van 3 juni 2010, dat spreekt vanzelf...!:

Henk en Ingrid het beste af bij PVV
donderdag, 20 mei 2010 11:25
De gewone burger is het best af bij de Partij voor de Vrijheid. Dat wordt weer eens bevestigd door de doorrekening door het Centraal Planbureau van het PVV-verkiezingsprogramma. Op de cruciale onderwerpen springen Henk en Ingrid er goed uit bij de Partij voor de Vrijheid.
Geert Wilders: “De PVV vecht voor het behoud van de hypotheekrente-aftrek, komt met belastingverlaging, snijdt niet in de studiefinanciering, houdt de AOW op 65 jaar, zet zich af tegen het rekeningrijden, behoudt de WW en verhoogt het eigen risico niet.” Alleen de PVV zorgt voor het behoud van de waarde van koophuizen, zo stelt het CPB.
De werkgelegenheid stijgt in de veiligheidssector bij de PVV als enige. Ook in de zorg is de groei bovengemiddeld. Dat zijn de twee plekken die voor de toekomst van belang zijn.
Veel maatregelen die de PVV voorstelt zijn niet goedgekeurd door het CPB. Zo zou de Partij voor de Vrijheid veel meer willen snijden in subsidies, de staatsomroep, kunstsubsidies en klimaathysterie. Geert Wilders: “Het CPB werkt met een rode bril. Men ontziet de heilige linkse huisjes, terwijl het volledig blind is voor de nadelige gevolgen voor de economie van de massa-immigratie. Het CPB werkt nu zelfs samen met een milieuclub die heilig gelooft in de theorieën van de charlatan Al Gore.”
Gisteren presenteerde het gerenommeerde wetenschappelijke bureau Nyfer een baanbrekend rapport waaruit blijkt dat de massa-immigratie per jaar meer dan 7 miljard euro kost. Het door PvdA’er Coen Teulings geleide Centraal Planbureau heeft volledig geweigerd te kijken naar de financiële schade die Henk en Ingrid lijden door het open-grenzenbeleid van zijn eigen partij.


Op de weblog 'Sargasso' worden regeerakkoord en PVV programma vergeleken, wat toen (op het moment van definitief worden van regeer- + gedoog-akkoord) tenminste op punten nog aardig leek, is inmiddels achterhaald door de werkelijkheid (bijv: GEEN extra agenten, maar 500 transfers van gewone 'dienders' naar 'animal-cops'.
Het wordt er dus met de dag slechter op voor argeloze PVV-stemmers, of blinde aanhangers van de 'Grote Gekke Geert', gefeliciteerd mensen! -lees weblog Sargasso-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten