woensdag 9 maart 2011

NBA AllStar Dunk-Contest: Griffin krijgt de World-wide Media-Hype, maar...

Blake Griffin neemt dit seizoen, na zijn hele eigenlijke 'Rookie-seizoen' door blessures aan de kant gebleven te zijn, dit seizoen de NBA 'by Storm'. En terecht, want hij speelt geweldig en blaast veel nieuwe adem in het NBA-Basketball. Omdat het AllStar Weekend ook nog eens een thuiswedstrijd voor hem was, was hij gelijk het uithangbord van dit media-spektakel; ook logisch gezien hoe de NBA nu eenmaal werkt. Er zullen niet veel spelers voor hem zijn geweest die zowel aan de Rookie-Game, aan de Dunk-Contest, en dan ook nog eens, als 'echte' AllStar, aan het hoofdgerecht hebben meegedaan. Hij doet het goed, dus het zij hem gegund.

'Natuurlijk' won hij de Dunk-Contest, en dat is ook niet vreemd als je de gang van zaken bij dat onderdeel in de historie ervan bekijkt. Maar net zoals Michael Jordan ooit won terwijl Dominique Wilkins toch echt beter en met meer spektakel won, zo won Griffin nu met (vooral) de volgende dunk:
En natuurlijk was het leuk, vooral dat zangkoor erbij(!) en ook de autosponsor zal het erg interessant hebben gevonden.

Maar voor mij zat de echte winnaar in het volgende filmpje...
JaVale McGee, m.i. de beste dunker van 2011, verdient bovendien bonuspunten vanwege de rol van zijn moeder! Zijn dunk onderlangs het bord deed mij herinneren dat we ooit in Dordrecht een speler, Bill Allen van BS Leiden, knock-out zagen gaan doordat hij zijn hoofd stootte tegen de onderkant van het bord...!
De dunk van Dight Howard (enkele jaren geleden) in dit filmpje, op een basket van 12' was niet spectaculair om te zien, maar natuurlijk wel heel erg uniek...alhoewel ik me in 'intra-squad' Dunk-Contest kan herinneren in Dordrecht waaraan Rene Ridderhof, Mark olson en Rijk van Dongen meededen; de laatste won uiteindelijk en deed dat op...een KORFBALKORF op maximale hoogte (ik meen 3.50m hoog!)
Dus wie zegt (dat) 'White Men can't Dunk'?!

Over witte Nederlandse Dunkers gesproken: ook Vincent van Sliedrecht springt tegenwoordig over mooie sport-auto's heen...Misschien net niet van de hoogte en het show-kaliber dat Griffin liet zien, maar Vincent is 10cm kleiner, beschikt niet over een zangkoor, en zijn aangever is niet een van de beste passers uit de NBA (Baron Davis). Dus wat Vincent laat zien is ook van hoog kaliber!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten