woensdag 2 maart 2011

Rechtse Schreeuwers: "Donner's-wetter, wat is dit nu weer!?", de hypotheek van Donner

Toegegeven, meestal fluistert Donner eerder dan dat hij schreeuwt. Maar (super-)Rechts is hij dan toch zeker! En schreeuwen deed hij onlangs bij de ambtenaren demonstratie op het Malieveld (jaja, dan kon nog, want dankzij de vooruitziende blik van Willem van Oranje is en blijft het Malieveld publiek bezit, ondanks dat Flutte-1/Donner-15 had bedacht het legendarische strijdtoneel te verpatsen voor 'een appel en een ei') schreeuwde Donner: "natuurlijk mensen, ik zou jullie ook graag een mooie salarisverhoging geven, MAAR het kan niet; HET GELD IS OP!"

En hoe komt het dat het geld op is? Dat komt o.a. door het volgende:

Quote Magazine zocht uit hoe het zit met de hypotheken, en dus met de betreffende aftrek (juist, de aftrek waaraan zowel CDA als VVD Ab-so-LUUT(!) NIET willen tornen!), van de VVD - en CDA Bewindslieden. Donner's-wetter was de enige niet, maar bij hem zit het zo:

(uit Quote, 18:00 woensdag 21-02-2007, door: Martin van Geest | Trivia)Donner hypotheektopper
Minister Piet Hein Donner (CDA, Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is de absolute hypotheektopper onder de nieuwe bewindslieden. Op zijn herenhuis aan de Hofstedelijke Statenlaan rust een hypotheek van ruim een miljoen euro. Quote deed een ronde langs de woningen van de voltallige ministersploeg van Grijs I.
Let wel: we hebben het hier over 2007! Inmiddels heeft Quote bij een 're-check' uitgevonden dat zijn hypotheek (-aftrek) 1,3 Miljoen(!) bedraagt; hij is, in de woorden van collega Schultz-van Hagen "een verbouwinkje" verder...!

Laten we even rekenen:

Zijn salaris als minister in Flutte-1, Donner-15, is ongeveer

Euro 13.167 p/m

Dus kan hij aftrekken tegen het 52% tarief.
Gaan wij er van uit dat hij 4% rente betaalt (vriendenprijsje van een van zijn vele vrienden in de financiële wereld). dan komen we op 1,3M x 4% = Euro 52.000.
Dat maakt een hypotheekrente-aftrek van (52/100) x 52000 = Euro 27.040 p/j.

Let wel: dit betreft 1 minister, er zijn er meer zo! Maak dit bedrag beschikbaar voor salarisverhoging van ambtenaren, of het creëren van nieuwe banen in de (semi-) overheids-sfeer. Kan je 'leuke dingen mee doen toch!?' En Donner's-wetter heeft al dat geld echt niet nodig met zijn 'sobere leefstijl'...oh, ehhh, nee: huisje van 920K, verbouwinkje van 380K, shit: de man is armlastig en gooit bakken geld over de balk, hij heeft het veeeeeeeeeel harder nodig dan al die rijke politiemensen, verpleegpersonen, en onderwijzers en leraren,...toch!?!

Over een maand of 18, 19, gaat onze inhalige vriend bovendien 'met pensioen', dat betekent dat hij er ook nog eens AOW en (ongetwijfeld) rijkelijk pensioen bij krijgt. Want denkt u dat hij zijn plaats (en bijbehorende emolumenten) tegen die tijd op zal geven ten behoeve van een jonger en behoeftiger iemand? Welnee toch; Donner is immers onmisbaar voor het wel-en-wee van ons land!? Hij zal tegen die tijd wel wat groter gaan wonen, kannie nog meer aftrekken...

PS.
En waar is de PVV, waker over de belangen van de hard-werkende Nederlander, als je ze nodig hebt...juist: die horen we niet! Zelf ook wat 'hypotheekjes en verbouwinkjes' verder zeker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten