donderdag 10 maart 2011

Wie vertelt Geert dat Carnaval voorbij is?

Blog Marcel Hulspas » Meer columns van Marcel Hulspas, 10 maart 2011, DePers

De vastentijd is reeds aangebroken. In Maastricht is het Moaswief allang naar beneden gehaald. Maar Geert gaat nog even door. Geert doet net of hij nog lekker gek is, en alle regels aan zijn laars mag lappen.

Hij weigert akkoord te gaan met de voordracht van Yvo Buruma voor de Hoge Raad. Een uitstekend jurist, niet op zijn mondje gevallen – en dat is nou net het probleem. Hij heeft wel eens iets onaardigs gezegd over Geert.  

Lullig adviescollege
Normaliter is de benoeming van een lid een hamerstuk in de Kamer. Daar hoort de Kamer zich namelijk niet mee te bemoeien. De rechtspraak is onafhankelijk. Maar Geert weet van niks. Die doet net alsof de Hoge Raad gewoon het zoveelste lullige adviescollege is van de regering.

Lagere school
Geert heeft al eerder bewezen geen flauw benul van staatsrecht te hebben, toen hij dat fameuze voorstel deed om rechters om de zes jaar politiek te toetsen. Als ze niet streng genoeg straften naar zijn zin, dan mochten ze naar de Sociale Dienst. En dan is er natuurlijk zijn gemopper op het Staatshoofd. Nee, staatsrecht is aan Geert niet besteed. ‘Maatschappijleer’, dat vak heeft hij nooit gehad. Je gaat je bijna afvragen of Geert überhaupt de Lagere School heeft afgemaakt. Dat nog wel, begrijp ik. Maar meer ook niet.  

Minimaal wereldbeeld
Geert heeft aan zijn minimale opleiding een minimaal wereldbeeld overgehouden. Je hebt Geert, je hebt de volgelingen van Geert (die verder braaf zijn), en je hebt de vijanden Geert. Die mag je afblaffen. Wie het ook is, waar ze ook zijn. Ziedaar het mentale Oeteldonk onder dat blonde kapsel.  
Carnavalspak
Hoe lang mag Geert nog doorfeesten? Hoe lang mag hij nog in zijn carnavalspak door de vaderlandse porseleinkast stampen? Tot nog toe hebben het CDA en de VVD alleen maar lacherig gedaan over zijn rare fratsen. Sterker nog, menige grom van Geert werd tot nu toe met een nederig kwispelen beantwoord. Te weinig geblaft tegen vluchtelingen, te weinig stoere woorden over veiligheid? O sorry, Geert! we gaan aan de slag, Ome Geert!

Maar dat minderwaardige geknipmes knaagt aan Rutte’s gevoel voor eigenwaarde. Maar er komt een dag, dan is het feest voorbij. En die dag nadert. Het is duidelijk dat de PVV haar electorale top heeft bereikt. Nuttiger dan nu kan Geert niet worden. En dat nut is beperkt. De coalitie krijgt geen meerderheid in de Eerste Kamer. Het kabinet zal deals moeten sluiten met links. En dat betekent afstand nemen van Geert. Geen hypocriete glimlachjes meer wanneer Geert voor de zoveelste keer blijk geeft van zijn politieke onbenul – of pure hufterigheid, wie zal het zeggen. Dan moet de neus in de la. Dan ontdekt Geert dat hij niet de overwinnaar, maar de gevangene is van het gedoogakkoord. Dat niet de regering, maar dat hij voortaan mag opzitten en pootjes geven.

Eens kijken hoe ons kleine bijtertje daarop zal reageren….

Nog meer carnaval met/van Geert Wilders:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten