dinsdag 31 januari 2012

SP-Jongeren. Rood, roepen Kamp uit tot Grootste Aso van 2011

Henk Kamp verkozen tot Aso van het Jaar

16-12-2011 • ROOD, jong in de SP heeft een grote gouden eikel uitgereikt aan minister Kamp van sociale zaken. Kamp krijgt de prijs vanwege zijn verkiezing tot 'Aso van het Jaar'. Vierduizend jongeren deden mee aan de verkiezing van ROOD, waarin ze stemden op de minister die volgens hen de asociaalste bezuinigingsplannen heeft. Kamp werd met bijna 1.500 stemmen ruimschoots eerste, gevolgd door zijn collega Halbe Zijlstra. De SP-jongeren reikten de prijs uit samen met Janko Hegi, een van de vele jongeren met een arbeidsbeperking die keihard getroffen worden door het kabinetsbeleid.
Afgelopen woensdag werd de eerste poging ondernomen om de prijs aan de minister aan te bieden. Helaas was de minister toen niet beschikbaar om de trofee in ontvangst te nemen. Vandaag was dat wel het geval. Na afloop van de ministerraad bood ROOD-voorzitter Leon Botter samen met Janko Hegi de minister de gouden eikel aan.

Leon Botter: “We kijken niet op van de uitslag. Kamp stort mensen die graag willen werken regelrecht in de armoede. De sociale werkplaats wordt ontmanteld, jongeren met een arbeidsbeperking worden gekort en krijgen minder hulp bij het zoeken van werk. ” Janko Hegi wordt net als vele anderen straks flink gekort op zijn WAJONG uitkering, waardoor sparen voor financiële tegenvallers er niet meer bij is.

Janko kreeg uitgebreid de kans om de minister al zijn vragen te stellen. Zo wilde hij weten hoe hij in de toekomst een baan kan vinden als hij geen hulp meer krijgt bij het zoeken. Ook vroeg hij de minister hoe hij rond moet komen als hij gekort wordt op zijn uitkering. Helaas had minister Kamp geen antwoorden op deze vragen en bleef hij hameren op de hoge kosten van de sociale werkvoorziening in Nederland. Na afloop van het gesprek weigerde de minister zijn trofee mee naar huis te nemen.
Hegi: "Ik vond de reactie van de minister teleurstellend en respectloos. Hij kijkt enkel naar de cijfers en vergeet daarbij de mensen waar het om gaat. Hij had toch op z'n minst antwoord op mijn vragen kunnen geven. Deze minister verdient overduidelijk de gouden eikel!"

Kijk hier het filmpje van de uitreiking:

De Aso van het Jaar verkiezing maakte onderdeel uit van de campagne ‘Doe Effe Sociaal!’. Met deze campagne wil ROOD jongeren laten zien dat Rutte de verkeerde keuzes maakt en dat een andere wereld mogelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten