vrijdag 10 april 2015

Aanrader: De 'Goede' Mart Smeets, bij De Wereld Draait Door over 'Once Brothers'

Er zijn meerdere 'Varianten Mart Smeets' - de beste daarvan was natuurlijk de enthousiaste Basketball-Junk die ons - mijn generatie en iets eerder en iets later - aan alle kanten verwenden met Basketball - in de vorm van Basketball-Magazines, Jaarboeken, en wat al niet meer. Die Smeets hebben we vele jaren nauwelijks in beeld gehad, en die Mart is nu weer af en toe zichtbaar, en die zie ik honderd keer liever dan die andere Smeetsen waar we het al jaren moesten doen.

Die Mart Smeets zat vanavond aan tafel bij De Wereld Draait Door, over de dit weekend in het Sport Documentaire Festival in Rotterdam vertoonde film 'Once Brothers'. De meeste collega-junkies hebben deze film natuurlijk al - meere malen? Ik in ieder geval wel..! - gezien. Maar het is goed dat de film nu hopelijk een groter publiek krijgt - in Nederland -, met dank aan DWDD en Mart Smeets.

Een opmerking: Mart neemt - al jaren - nogal eens een loopje met de werkelijkheid... Dat doet'ie ook nu weer. Maar daar ga ik nu niet over uitweiden - misschien een leuke 'huiskamervraag; zoek de X-verschillen met de werkelijkheid! -. Nu zeg ik: "Bedankt Matthijs, bedankt Mart!"

DWDD, Documentaire ‘Once Brothers’: Mart Smeets
Donderdag 9 April 2015

Van 9 t/m 11 april vindt de eerste editie plaats van het Sportfilmfestival Rotterdam. Bij dit filmfestival staan sportfilms en -documentaires centraal. Eén van de documentaires is ‘Once Brothers’. Deze film gaat over de vriendschap tussen de basketballers Vlade Divac en Drazen Petrovic. Zij waren de eerste Europese sterren in de NBA en brachten het nationale team van Joegoslavië tot grote hoogten.

Aan tafel: Mart Smeets.


Meer info hier: http://www.sportfilmfestival.eu/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten