dinsdag 28 april 2015

EuroCup Challenge: Zo dicht zat SPM Shoeters Den Bosch er dus bij!!

De Final-4 van de FibaEuroCup Challenge 2014-2015 is gespeeld, en de conclusie moet zijn dat mijn stukken - die er vaak over over gingen hoe dichtbij de Top in deze Cup SPM Shoeters zat - gewoon klopten! Frankfurt was geen tegenstander waartegen de Bosschenaren zouden hoeven te verliezen; nu blijkt dat Frankfurt zelf slechts een paar punten van de Finale, tegen de latere winnaar bleven steken...

De les: de Top-3, of Top-4 van de DBL heeft gewoon alle kans om op het Derde-EuropaCup-niveau gewoon heel goed mee kan, en waarschijnlijk ook nog best behoorlijk op het Tweede - de EuroCup zelf -. Zetten we dat af tegen het feit dat meer dan de helft van de DBL-wedstrijden van die Top-3/4 weinig spanning kende in het reguliere seizoen, en dan kan ik niet anders dan stellen dat Zorg&Zekerheid Leiden, Donar Groningen en - in iets mindere mate - zichzelf en hun publiek tekort doen door niet te kiezen voor deelname aan Europese Bekertoernooien..!


Eindzege voor Nanterre in Eurochallenge basketbal
zondag 26 april 2015

Het Franse Nanterre heeft zondagavond in het Turkse Trabzon de Eurochallenge basketbal voor mannenteams gewonnen. Het haalde het in de finale van de Final Four de Turkse thuisclub Trabzonspor met 64-63.

De Fransen hadden ondanks de afwezigheid van topspeler Mykal Riley de bovenhand en aan de rust keek Trabzonspor tegen een 28-37 ruststand aan. Onder impuls van het Turkse publiek keerde het tij echter en kwamen de Turken terug in de wedstrijd.

In de zinderende slotminuten toonde het scorebord op 11 seconden van het einde een 63-62 voorsprong voor de Turken. Het was uiteindelijk Campell (15 ptn) die de wedstrijd in de slotseconden besliste in het voordeel van Nanterre. Het is voor het eerst sinds 2002 dat een Franse club nog eens een Europese beker wint.

Uitslagen in de Final Four van de EuroChallenge basketbal voor mannenteams, zondag in het Turkse Trabzon:

Finale:

Trabzonspor (Tur) - Nanterre (Fra) 63-64

Om het brons:

Târgu Jiu (Roe) - Frankfurt (Dui) 83-80

Halve finales (vrijdag):

Nanterre (Fra) - Frankfurt (Dui) 84-79

Târgu Jiu (Roe) - Trabzonspor (Tur) 63-83



Het originele artikel van Nieuwsblad.be (en meer) -- Hier --

Geen opmerkingen:

Een reactie posten