woensdag 22 april 2015

Gelukkig zijn er ook nog Moedige Politici - die durven te zeggen wat gezegd moet worden -; Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken (Duitsland) over Migratie (Trouw)



Duitse minister: meer migranten nodig

Bewerkt door: redactie − 14/04/15, 15:38  − bron: ANP
© getty. Een Roemeense immigrant in Frankfurt, Duitsland.
Duitsland moet in het buitenland meer reclame voor zichzelf maken, zodat meer migranten naar het land komen. Dat vindt minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken. 'Wij moeten gericht reclame voor ons land maken, want wij willen dat mensen naar ons toe komen', zei hij vandaag tijdens een bijeenkomst in Berlijn.
  • © epa.
    Minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken
De minister riep het bedrijfsleven op meer vakkrachten te zoeken in het buitenland. Hij is bezorgd over de agressie en dreigementen tegen asielzoekers in zijn land. In het land bestaat steeds meer weerstand tegen de vele asielzoekers die naar het land komen. Gisteren sprak PVV-leider Geert Wilders nog op een bijeenkomst in Dresden van Pegida, een organisatie die tegen wat zij noemt de islamisering van Duitsland strijdt.

De minister sprak tijdens de bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de wetenschap, de economie, de kerken, de gemeenten, de vakbonden en organisaties van migranten. Duitsland heeft door de vergrijzing meer buitenlanders nodig om de economie goed te laten draaien.

Anders dan de minister het graag zou zien, bestaat ook al jaren een omgekeerde beweging. Aangetrokken door relatief hoge lonen vertrekken ieder jaar duizenden veelal jonge en goedopgeleide Duitsers naar buurland Zwitserland. Daar wonen inmiddels tegen de 300.000 Duitsers, tot zorg van een aanzienlijk deel van de Zwitsers.

Zij stemden vorig jaar tijdens een referendum in meerderheid voor het beperken van de 'massale immigratie' van voornamelijk EU-burgers naar hun land. Een vervolgreferendum, waarin werd voorgesteld om de immigratie te beperken tot 0,2 procent van de bevolking per jaar, werd echter verworpen door een grote meerderheid van de kiezers. De Zwitserse regering zit nog steeds met de kwestie in haar maag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten