dinsdag 2 mei 2017

LEON KERSTEN: PREVIEW VOOR DE REST VAN DE HALVE FINALES PLAY-OFFS DBL

Leon Kersten blijkt in zijn wekelijkse DBL-Column/-Analyse zowel vooruit als terug na drie wedstrijden in beide Halve Finales. Zoals altijd een 'Aanrader'!

SPANNING EN SENSATIE, DE HALVE FINALES GAAN BEGINNEN VOOR @DONAR_OFFICIAL @NEWHEROESBB @LANDSTEDEBASKET @ZZLEIDENBASKETB

Eerlijk gezegd, ik verwacht niet zoveel schokkends. Donar steekt met kop en schouders boven de rest uit en Landstede is voor mij de torenhoge favoriet in hun serie. Evenwel blijft het sport en moet er wel gespeeld worden.
Dat verrassingen bestaan in het basketbal is al vaak genoeg bewezen, voor een recent voorbeeld kunnen we kijken naar de Boston Celtics die als nummer één enorme problemen hebben met nummer acht Chicago Bulls.
DONAR VS NEW HEROES HISTORIE
Groningen en Den Bosch speelden sinds de invoering van de play-offs 13 series tegen elkaar. Donar won er vier, Den Bosch negen. De laatste serie was de finale in 2015 toen Den Bosch kampioen werd.
Donar en Den Bosch stonden zeven halve finaleseries tegenover elkaar met de deze volgorde van winnaars: DB, DB, DB, DB, DB, DONAR, DB. De laatste halve finalereeks was in 2012 toen Den Bosch de beslissende vijfde wedstrijd in Martiniplaza won.
Donar speelde 42 keer een halve finale wedstrijd thuis, won 55%. Buitenshuis waren er 44 duels, met 20% winst.
Den Bosch speelde 71 keer een halve finale wedstrijd thuis, won 83%. Uitwedstrijden waren er 60, waarvan 43% werd gewonnen.
DONAR VS NEW HEROES NU
De Groningers liepen dit seizoen tegen twee competitienederlagen aan. In Zwolle en verrassend in Den Bosch. Nou lijkt het er dit kalenderjaar op dat de underdog in deze serie zich vooral kan opladen juist tegen Donar. Desalniettemin schat ik de kansen in op 90% vs 10%.
Waarom zou er toch een stunt kunnen komen?
  1. Old soldiers never die
  2. DJ Balentine (heeft iets speciaals).....
...
..
.
Het complete verhaal van Leon op zijn Blog:   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten