woensdag 24 mei 2017

SARUNAS JASIKEVICIUS / LEVENSLES VOOR JOURNALIST: "Basketbal belangrijker dan een kind? Kom nog eens praten als je zelf een kind hebt"

"Basketbal belangrijker dan een kind? Kom nog eens praten als je zelf een kind hebt"

MA 22/05/2017 - (Overgenomen van sporza.be, originele bericht   ---  Hier  ---)Basketbal is niet het belangrijkste in het leven. Die les kreeg een journalist afgelopen weekend ingepeperd door de Litouwse basketbalcoach Sarunas Jasikevicius.
Sarunas Jasikevicius is na een rijkgevulde carrière als speler nu de coach van de Litouwse topclub Zalgiris Kaunas. Tijdens een wedstrijd in de play-offs moest hij speler Augusto Lima missen wegens de geboorte van zijn dochtertje. Dat kon een journalist maar moeilijk begrijpen.
"Wat vindt u ervan dat Lima weggaat in het midden van een play-offs-serie om de geboorte van zijn kind bij te wonen?", wilde de journalist in kwestie weten.
Jasikevicius reageerde verbaasd. "Wat ik daarvan denk? Ik heb hem zelf toestemming gegeven", repliceerde de coach. "Of ik dat normaal vind? Heb jij zelf kinderen? Als je zelf kinderen hebt, zul je dat wel begrijpen."
"Het is de mooiste ervaring die een mens kan meemaken. Denk jij misschien dat basketbal het belangrijkste in het leven is? Voor wie is die halve finale belangrijk? Als je je eerste kind ziet, zul je wel begrijpen wat het belangrijkste is in het leven. Kom dan nog maar eens met mij praten. Er is niks zo overweldigend als de geboorte van een kind."

Bekijk de beelden hier

Augusto Lima geniet van zijn dochtertje Alba

Geen opmerkingen:

Een reactie posten